Novi Passat

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
2.0 BiTDI si peljal? Kako se obnese če primerjaš z recimo 3.0 TDI v bratskem A4?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Sorry, ampak stvari, ki si jih tule poklikal, v Mazdi sploh ne moreš dobit. Tako da ne pretiravaj.
Edina stvar, ki Passatu resno manjka, je BT že od osnovne opreme naprej.

In katere so tiste, katerih se pri Mazdi ne da dobiti? Nekatere opcije se same oznacijo, ko izberes nekaj drugega ...

- aktivni informacijski zaslon (ta se sama oznaci, ko izberes radio-navigacijski sistem)
- alarmna naprava z nadzorom notranjosti (je pri meni serijsko)
- ambient paket (vstopna lucka na vratih) - je pri meni serijsko
- elektricno nastavljiv sedez sta dve varianta... Res da pri Mazdi ni klimatiziran in nima masazne funkcije)
- internetna povezava (se je sama oznacila, itak pa je 0€)... tega nimam v sestici ...
- LED HIGH (se oznaci, ko izberes dinamicno smerne prilagodljive luci) - imam serijsko
- naprava za prostorocno telefoniranje - imam serijsko
- paket aistencnih sistemov Plus (sistem za zaznavanje pešcev, asistenca za menjavo pasu Side Assist Plus, Lane Assist, asistenca za avtomatsko prilagajanje dolgih luči) - imam serijsko
- paket Premium (se je oznacil zaradi vzvratne kamere in navigacije) - imam serijsko
- parkirni senzorji - serijsko
- predelna mreza - imam serijsko
- prtljazna mreza - OK... to sem prestavil iz prejsnje sestice
smile-1.gif

- radio-navigacijski sistem - imam serijsko
- keyless access - imam serijsko
- vecfunkcijski volan (OK... pri meni ni ogrevan) ...
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Osebno ne maram avtov, ki imajo stvari, ki izstopajo navzdol. Mazdin infotainment to je. Samodejni menjalnik tudi.

Kaj pa manjka samodejnemu menjalniku? Vecina ga hvali... Tudi sam sem z njim izredno zadovoljen... Res pa je, da jih nisem preskusil prav veliko... in da verjetno nisem pipetkar, ki bi iskal dlako v jajcu, ce mi nekaj ze v osnovi ni vsec
smile-1.gif
...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Aktivni informacijski zaslon (kar je so digitalni merilniki, high-res LCD)
Mazda nima LED, ima Xenon (vse to pišem na pamet, kolikor se spomnim)
Mazda nima samodejnega zaviranja
Tavelik LCT z multi-touchem
Navi si pocahnal Discover Pro, tu je zaslon veliko večji kot pri mazdi in kvaiteta navija tudi (Google maps ipd). Poklikaj osnovno navigacijo, pa boš vsaj na papiru na nivoju mazde.

Avtomatik se po hitrosti, uglajenosti ipd ne more primerjat z DSG ali s kako ZFovo 8.stopenjsko avtomatiko (ki je še za korak boljša od DSG).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
2.0 BiTDI si peljal? Kako se obnese če primerjaš z recimo 3.0 TDI v bratskem A4?

Uh, se ne spomnim več, kakšen je 3.0 v A4, milim pa, da 245-konjskega sploh nisem peljal, le 204. Je pa 2.0 TDI tih, ima ogromen razpon vrtljajev za dizla, pa malo popije za te konje.
Sicer pa tudi 1.4 TSI sploh ni slab, izjemno tih in miren, porabo sem imel pa (OK, samo 30 km in ne več kot 120 na uro, večinoma med 80 in 100) 5,4.
Z 3.0 TDI v A8 s epa seveda ne more kosat.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:...
Avtomatik se po hitrosti, uglajenosti ipd ne more primerjat z DSG ali s kako ZFovo 8.stopenjsko avtomatiko (ki je še za korak boljša od DSG).
A DSG ne cuka več?

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
DSG ni ravno pojem mehanske preprostosti, Mazda se pa tega otepa kot hudič križa, kar je enostaven in poceni recept za dolgoročno zanesljivost.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Potem je pa konfogurator zanic... ker vseeno pusti izbrati opcije, ki naj bi ze bile vkljucene v dolocenem paketu opreme...

Tole pa drži kot pribito. Podatki v temle našem konfiguratorju so predej problematični in pogosto vpisani malo z levo roko. Žalostno je da se na te iste podatke zanašajo tudi prodajalci in se ti zna zgodit da ti bodo mirno prodali stvar, ki jo tvoj avto vsebuje že serijsko.

Meni so hoteli prodat tipke za prestavljanje na volanu za 460€, kljub temu da je avto že imel taboljši volan. Po tem ko je prodajalec nekajkrat klical na uvoznika, so zadevo uredili in na koncu sem plačal 70€, če bi bil tiho bi verjetno ostalo pri začetni ceni. Dynamic light assista pa sploh ni bilo v konfiguratorju, pa sem ga vseeno dobil. itd.

Skratka konfigurator jemljite z rezervo, precej bolj zanesljiv je pdf cenik. Katastrofa, da uvoznik kaj takega dopusti.

To ni stvar uvoznika. Poglej url konfiguratorja, pa ti bo jasno, od kod izvira.

To JE stvar uvoznika. Url je resda nemški ampak podatke pa pri nas vpisujejo noter. Vsi prodajalci s katerimi sem bil v kontaktu so tako povedali. Jaz sem moral čakat da je možakar odgovoren za te podatke prišel z dopusta, da je zadevo popravil.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Navi si pocahnal Discover Pro, tu je zaslon veliko večji kot pri mazdi in kvaiteta navija tudi (Google maps ipd). Poklikaj osnovno navigacijo, pa boš vsaj na papiru na nivoju mazde.

- Glede aktivnega zaslona... sem ze napisal, da je nekako prisel zraven, ko sem oznacil nekaj drugega ...
- Glede LED luci. Res nima LED luci... ima Xenon in LED dnevne luci
- Mazda IMA samodejno zaviranje... Smart City Brake Support, Smart Brake Support , Radarski tempomat,... Celo sam si to omenil v kratkem testu sestice
grims-1.gif

....

Kratki_test__Mazda6_Sport_Combi_CD175_AT_Revolution_-_Avto_Magazin-20141028-082017.png

Eh... saj se mi ne da vec
grims-1.gif
... V glavnem... dostojno opremljen Passat bo tudi pomoje cenovno cez 30 K €...

Glede avtomatika... Res da DSG se nisem vozil... Ampak kolikor sem bral, ga je vecina res pohvalila... Pri DSGju pa sicer pisejo, da je odlicen avtomatski menjalnik... se pa da veliko prebrati tudi o okvarah tega ...
tongue-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

- Glede aktivnega zaslona... sem ze napisal, da je nekako prisel zraven, ko sem oznacil nekaj drugega ...
- Mazda IMA samodejno zaviranje... Smart City Brake Support, Smart Brake Support , Radarski tempomat,... Celo sam si to omenil v kratkem testu sestice
grims-1.gif

....

Kratki_test__Mazda6_Sport_Combi_CD175_AT_Revolution_-_Avto_Magazin-20141028-082017.png

grims-1.gif

Glede avtomatika... Res da DSG se nisem vozil... Ampak kolikor sem bral, ga je vecina res pohvalila... Pri DSGju pa sicer pisejo, da je odlicen avtomatski menjalnik... se pa da veliko prebrati tudi o okvarah tega ...
tongue-1.gif

Ta del z radarskim tampomatom in samodejnim zaviranjem sem zaj..., ja sem že malo pozabil, v ceniku pa nič ne piše.
Je pa radarski tempomat pri šestki (razen če so kaj popravili) zabavna reč, pri prvih par snežinkah neha delat.

Lepo opremlejn in motoriziran passat čez 30? Ja, sevda, Saj sem napisal, da sem naklikal dobrih 30. Ampak zlahka bi preživel tudi v takem za 26.

Sicer pa daleč od tega, da bi preferiral nemce. Znajo naredit crap od avta (in to ne redko). Tudi VW. Preferiram pa avte, ki nimajo izstopajočih nedodelanosti. Je pa takih malo. Sem danes naredi 500 km v enem avtu za 21 jurjev (razreda golfa), pa bi ga, če ne bi bil tako daleč od doma, najraje po 5 urah v graben porinil in tam pustil.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

grims-1.gif

....

grims-1.gif

tongue-1.gif

Ta del z radarskim tampomatom in samodejnim zaviranjem sem zaj..., ja sem že malo pozabil, v ceniku pa nič ne piše.
Je pa radarski tempomat pri šestki (razen če so kaj popravili) zabavna reč, pri prvih par snežinkah neha delat.

Lepo opremlejn in motoriziran passat čez 30? Ja, sevda, Saj sem napisal, da sem naklikal dobrih 30. Ampak zlahka bi preživel tudi v takem za 26.

Sicer pa daleč od tega, da bi preferiral nemce. Znajo naredit crap od avta (in to ne redko). Tudi VW. Preferiram pa avte, ki nimajo izstopajočih nedodelanosti. Je pa takih malo. Sem danes naredi 500 km v enem avtu za 21 jurjev (razreda golfa), pa bi ga, če ne bi bil tako daleč od doma, najraje po 5 urah v graben porinil in tam pustil.

V avtu za 12.000 EUR bi preživel?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Preživel bi v vsakem. Preživel bi tudi peš.

Bi se pa s kakim avtom za 12 jurjev verjetno udobneje peljal kot s tem danes.

Ko se v kosu voziš 5 ali 8 ur, ti hitro postane jasno dvoje, zakaj so nekateri avti vredni vsakega € ...

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Preživel bi v vsakem. Preživel bi tudi peš.

Bi se pa s kakim avtom za 12 jurjev verjetno udobneje peljal kot s tem danes.

Ko se v kosu voziš 5 ali 8 ur, ti hitro postane jasno dvoje, zakaj so nekateri avti vredni vsakega € ...

Firbec.... s katerim avtom si bil to? Vsaka info prav pride.... sploh meni, ker bi moral nabaviti enega dizla....

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Ma ste ko otroci. Pa kaj vi rabite vse v avtu. Še televizije, pa tajnice, da vam ga vlečejo? Za 26 jurjev je passat za 99% ljudi dost opremljen. Doplačaš modri zob in je to to. Cena je tud ok glede na golfa. Upam samo, da bodo sedeži v comfortline boljši kot v golfu comfortline, kjer so katastorfa. Golf ima sicer možnost doplačila za športne sedeže (okoli 150 EUR), v passatu tega na konfiguratorju nisem našel.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik map pravi:
Ma ste ko otroci. Pa kaj vi rabite vse v avtu. Še televizije, pa tajnice, da vam ga vlečejo?

In kdo si ti,da boš sodil,kaj kdo rabi v določenem avtomobilu?
grims-1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Sploh ne bom sodil. vsak dela z svojim denarjem kar hoče, vsak potrebuje druge stvari, ampak nesmiselne zadeve ponesejo lahko ceno v višave. 3/4 ljudi tukaj gor ne sedi cele dneve v avtih in verjamem, da si marsigdo ga tudi privoščit ne more. Gre se samo za prpucavanje z podatki v konfiguratorju in merjenje, kateri ima daljšega.