Novi Passat

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Nič grem jaz 2.0 Tdi ja tišat po mestu.
Saj mu nič ne fali

Razumem....VAG depresija
evil.gif

Pohupaj pa bo
smile-1.gif
[cenzura]čina,a lahko nehaš srat po vsaki temi s tvojimi brezveznimi pripombami, ki so smešne samo tebi?

Lahko kak mod omeji to spamanje, ki je prešlo vsako mero dobrega okusa in forumske higiene? Verjamem, da nisem edini, ki ga to moti.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:Tukaj se debatira kot bi vsak drugi imel finance za nakup novega Passata za 30K. Edino vprašanje, ki še ostaja je, ali bo 150 ali 190 konjski z DSG. The alter way seveda. Tisti v industriji si tega ne morejo privoščiti (če je verjeti javkanju po TV), SPji po sili tudi ne, tisti v JS prav tako ne. Ostanejo torej samo še lastniki podjetij, ampak tem gre menda hudičevo slabo (če je verjeti njihovemu javkanju po TV). Kateri izmed teh naj bi v SLO kupoval Passate za 30K?
Mislim, da je večina vozil s ceno nad 30.000 €, ki so kupljena nova pri nas, kupljena s strani podjetij in so v lastništvu podjetij. Podjetja pri nas pač ne vedo, kam bi vlagala viške denarja. Da bi ga nazaj v podjetje, v konkurenčnost, jim pretežno ne kane na misel.

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik lithium pravi:
Sem se odločal med Passatom in Mazdo6. Zmagala je nova Mazda. Cena približno enaka...le uzitek v vožnji bistveno večji pa verjetno precej manj obiskov servisa.
wink-1.gif

Kje si pa dobil novega Passata na testno vožnjo da si vse to ugotovil?

Verjetno je z dosedanjim primerjal.
Je pa to dokaz, kako različno so okusi. Jaz recimo zase Mazde6 ne bi vzel. razen če bi bila veliko cenejša. Razlog: infotinmant sistem in njegovo upravljanje in zasloni, pa merilniki.

Infotaiment je deal-breaker? Še posebej v primerjavi s starim Passatom (ker infotaimenta v novem verjetno še nisi preskusil), kjer je bil BT doplačilo, vtičnica za USB doplačilo? WTF

Po drugi strani pa: hočeš povedati, da je Mazda6 drugače čisto primerljiva s Passatom, +samo merilniki niso po tvojem okusu?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
leon ima bolj športen videz, golf bolj umirjen videz.

Glede led se nebi strinjal.
Mam doma tourana z Bi-xenon pa novega leon z full LED. Led sveti boljše, res pa je, da ima bolj "odrezano" svetlobo na robih. Tudi dolge luči bolše svetijo, res pa je da so zelo usmerjene, dosti bolj kot xenon.

Lej, očitno imaš na touranu že uničene parabole.
Dejstvo je,da sem imel priliko videt pri dveh novih avtih primerjavo in trdim, da ksenon poseka v svetilnosti led.
Avta, "tvoj" leon in golf.

Audi ima neprimerno boljši led kot leon.

Tko da se kr tolaži. Žal...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Citat:
Uporabnik Snaga1 pravi:

OT: ni mi silno všeč, če pa bo res normalna oprema za 26k, kot je bilo više omenjeno, bom mogoče še zamižal na eno oko in bo med kandidati, ko pride čas za milostni strel sedanjemu vozu

Žal bo dostojno motoriziran in opremljen takoj nad 30 k EUR.
wink-1.gif

Ne nakladaj, ker nimaš pojma.

2.0 TDI 150 Comfortline (ročni menjalnik) ima serijsko: triconski Climatronic, senzor za dež in luči, parkirni sitem, radio s touch screen LCDjem, boljši voznikov sedež, radarski tempomat, sistem za samodejno zavranje pri mestnih hitrostih ... Kaj točno tukaj ni dostojnega? Za 30 jurjev dobiš enako opremo v 190-konjskem TDIju z DSG menjalnikom ...

So uradni ceniki ze kje navoljo online? Ker meni se tudi zdi malo nizka cena.. Ko sem sam gldal primerjavo pred parimi leti med Passatom, Laguno in Mazdo 6... Je bil Passat s primerljivo opremo in motorizacijo najdrazji, vmes je bila Laguna, Mazda pa najcenejsa... Res pa, da je to bilo pred cca. desetimi leti... Tudi sedaj ko grem gledat trenutni konfigurator... pride cena hitro blizje 40 jurjem, ce imas velike želje po dodatni opremi
wink-1.gif
...
Nisem jih še našel na spletu, bodo enkrat po 15.11.
Sem si jih pa splonkal na predstavitvi, tam so nam SLO cenike že pokazali. 2.0 TDI Comfortline ima recimo kup opreme več, kot doslej, pa je par € cenejši.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
@novinar: nekdo jih mora ampak pri nas samo v zanemarljivih količinah. Mi smo ciljna skupina skoraj novih, par let starih, skoraj nič voženih avtov z magičnimi 130.000 km za cca 12.000 EUR. In še to postaja za nas prevelik zalogaj.
Hja, glih zanemrljive tudi pri nas niso. Naslednje leto jih bodo cca 1.500 prodali (že zdaj imajo ene 200 prodanih).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:

Konfigurator za nov passat: http://cc.porscheinformatik.co...kwd=Novi+Passat

Se vedno je tako, kot sem predvideval... Cim poklikas malo vec opreme, si hitro na 40 jurjih
smile-1.gif
...

Moraš pa kar faln klikat. Jaz še čez 27 pa pol ne pridem. OK, 29, če vzameš tahude LED luči z biznis paketom. Ampak v resnici razen BT ne rabiš praktično nič dodatno klikat.

EDIT: šel in naklikal še LED luči, navi, DCC, pametni ključ, dodatna airbage, BT, komplet asistenčne sisteme, zadnje led luči, taboljši MFD ...
Pa pridem na dobrih 32.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik lithium pravi:
Sem se odločal med Passatom in Mazdo6. Zmagala je nova Mazda. Cena približno enaka...le uzitek v vožnji bistveno večji pa verjetno precej manj obiskov servisa.
wink-1.gif

Kje si pa dobil novega Passata na testno vožnjo da si vse to ugotovil?

Verjetno je z dosedanjim primerjal.
Je pa to dokaz, kako različno so okusi. Jaz recimo zase Mazde6 ne bi vzel. razen če bi bila veliko cenejša. Razlog: infotinmant sistem in njegovo upravljanje in zasloni, pa merilniki.

Infotaiment je deal-breaker? Še posebej v primerjavi s starim Passatom (ker infotaimenta v novem verjetno še nisi preskusil), kjer je bil BT doplačilo, vtičnica za USB doplačilo? WTF

Po drugi strani pa: hočeš povedati, da je Mazda6 drugače čisto primerljiva s Passatom, +samo merilniki niso po tvojem okusu?
Ja, zame je. In ja, novega Passata sem že sprobal, z infotainmentom vred. In ja, v Mazdi je slabši. Precej.. Zasloni in upravljanje. Ne gre za to, kaj je za doplačilo (tudi v tanovem passatu je BT doplačilo
bonk.gif
) ali ne, ampak kako deluje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
leon ima bolj športen videz, golf bolj umirjen videz.

Glede led se nebi strinjal.
Mam doma tourana z Bi-xenon pa novega leon z full LED. Led sveti boljše, res pa je, da ima bolj "odrezano" svetlobo na robih. Tudi dolge luči bolše svetijo, res pa je da so zelo usmerjene, dosti bolj kot xenon.

Lej, očitno imaš na touranu že uničene parabole.
Dejstvo je,da sem imel priliko videt pri dveh novih avtih primerjavo in trdim, da ksenon poseka v svetilnosti led.
Avta, "tvoj" leon in golf.

Audi ima neprimerno boljši led kot leon.

Tko da se kr tolaži. Žal...

Leonov LED je zelo OK, boljši od večine ksenonov. Obstajajo pa tudi zanič LED luči, ja. Recimo zdajle imam 508 ... Obup.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Moraš pa kar faln klikat. Jaz še čez 27 pa pol ne pridem. OK, 29, če vzameš tahude LED luči z biznis paketom. Ampak v resnici razen BT ne rabiš praktično nič dodatno klikat.

Jaz sem vzel Hihgline opremo in poklikal se tisto, kar imam v Mazdi ...
smile-1.gif

Konfigurator_Volkswagen.-20141026-132946.jpg

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
...Ja, zame je. In ja, novega Passata sem že sprobal, z infotainmentom vred. In ja, v Mazdi je slabši. Precej.. Zasloni in upravljanje. Ne gre za to, kaj je za doplačilo (tudi v tanovem passatu je BT doplačilo
bonk.gif
) ali ne, ampak kako deluje.
Mazdin infotaiment res ni nek presežek, še vedno je boljši od prejšnjega Passata - in verjamem, da ima novi to boljše izvedeno (kljub Mazdinemu popravku).

Ampak, preseneča me, da je deal-braker med Passatom in Mazdo6 ravno infotaiment in merilniki. Sta torej pri vsem ostalem toliko enakovredna?

Pa ne me narobe razumeti, kar se mene tiče sta to verjetno top avtomobila tega cenovnega in velikostnega razreda

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
@novinar: nekdo jih mora ampak pri nas samo v zanemarljivih količinah. Mi smo ciljna skupina skoraj novih, par let starih, skoraj nič voženih avtov z magičnimi 130.000 km za cca 12.000 EUR. In še to postaja za nas prevelik zalogaj.
Hja, glih zanemrljive tudi pri nas niso. Naslednje leto jih bodo cca 1.500 prodali (že zdaj imajo ene 200 prodanih).

Ja pa ja de. Enodnevne registracije in prodajne malverzacije mene ne ganejo.

O pretiranem klikanju tudi ne bi. Sem se fejst nazaj držal, pa sem za željenega Passata po konfiguratorju naklikal 32.457 EUR.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Pa BT in prostoročno telefoniranje ima serijsko Dacia Sandero za 8.090 eur.
bonk.gif
Kaki fail pri opremah. Kot da je nevem kak problem vgraditi BT v avtoradio v letu 2014. In to pri avtu za 26.000 eur. Pa tam vidim 170 eur doplačila za merjenje tlaka v gumah, čeprav morajo imeti od septembra 2014 proizvedena vozila to napravo serijsko. Pa bela je za doplačilo LOL. Brez doplačila barve je samo navadna siva, ki pa je grda kot tista modra pri kii. Skratka sivi špric kit kot, da so pozabili nanesti zadnji sloj barve.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Citat:
Uporabnik Snaga1 pravi:

OT: ni mi silno všeč, če pa bo res normalna oprema za 26k, kot je bilo više omenjeno, bom mogoče še zamižal na eno oko in bo med kandidati, ko pride čas za milostni strel sedanjemu vozu

Žal bo dostojno motoriziran in opremljen takoj nad 30 k EUR.
wink-1.gif

Ne nakladaj, ker nimaš pojma.

2.0 TDI 150 Comfortline (ročni menjalnik) ima serijsko: triconski Climatronic, senzor za dež in luči, parkirni sitem, radio s touch screen LCDjem, boljši voznikov sedež, radarski tempomat, sistem za samodejno zavranje pri mestnih hitrostih ... Kaj točno tukaj ni dostojnega? Za 30 jurjev dobiš enako opremo v 190-konjskem TDIju z DSG menjalnikom ...

So uradni ceniki ze kje navoljo online? Ker meni se tudi zdi malo nizka cena.. Ko sem sam gldal primerjavo pred parimi leti med Passatom, Laguno in Mazdo 6... Je bil Passat s primerljivo opremo in motorizacijo najdrazji, vmes je bila Laguna, Mazda pa najcenejsa... Res pa, da je to bilo pred cca. desetimi leti... Tudi sedaj ko grem gledat trenutni konfigurator... pride cena hitro blizje 40 jurjem, ce imas velike želje po dodatni opremi
wink-1.gif
...
Nisem jih še našel na spletu, bodo enkrat po 15.11.
Sem si jih pa splonkal na predstavitvi, tam so nam SLO cenike že pokazali. 2.0 TDI Comfortline ima recimo kup opreme več, kot doslej, pa je par € cenejši.

Cenik je tu : http://www.volkswagen.si/media..._09_09_2014.pdf

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Pa BT in prostoročno telefoniranje ima serijsko Dacia Sandero za 8.090 eur.
bonk.gif
Kaki fail pri opremah. Kot da je nevem kak problem vgraditi BT v avtoradio v letu 2014. In to pri avtu za 26.000 eur. Pa tam vidim 170 eur doplačila za merjenje tlaka v gumah, čeprav morajo imeti od septembra 2014 proizvedena vozila to napravo serijsko. Pa bela je za doplačilo LOL. Brez doplačila barve je samo navadna siva, ki pa je grda kot tista modra pri kii. Skratka sivi špric kit kot, da so pozabili nanesti zadnji sloj barve.

V opremi comfortline je BT in usb. Glej pod Radio composition media.