Novi Passat

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik lithium pravi:
Sem se odločal med Passatom in Mazdo6. Zmagala je nova Mazda. Cena približno enaka...le uzitek v vožnji bistveno večji pa verjetno precej manj obiskov servisa.
wink-1.gif

Kje si pa dobil novega Passata na testno vožnjo da si vse to ugotovil?

Verjetno je z dosedanjim primerjal.
Je pa to dokaz, kako različno so okusi. Jaz recimo zase Mazde6 ne bi vzel. razen če bi bila veliko cenejša. Razlog: infotinmant sistem in njegovo upravljanje in zasloni, pa merilniki.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Ceed 1.6 CRDi 128KM 13.500 6gang

G7 1.6 TDi 105KM 5gang...cena...sitnica

Zdej ce se misls it pa lovit na to da G7 ma pihanje v ucke ce zaspis...pejt pa nazaj v vrtec...tm smo se igral une karte z F1...pa sleperji...k so bli podatki gor v decimalke
hysterical-1.gif

Čudno da je pa meni v Kia salonu naračunal za Ceeda karavana dobrih 21k €, s predpotopnim radiem pa uau dvoobmočno klimatsko napravo. Z vsemi jokerji pa popusti na ne vem kaj.
hysterical-1.gif

Pa teb neb škodl nazaj v vrtec, ker očitno še male šole nisi končal glede na stanje tvojega uma.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
smile-1.gif
JP Cena pa tudi ni več korejska oziroma ugodna. Barabe hočejo za belo barvo doplačilo. Za belo barvo, ki niti ni barva. Določeni modeli Kie in Hyundaia so dražje od "domorodnih" evropskih znamk.
Korejske znamke mi ne dišijo niti, če so proizvedene v Evropi.

Se kdo med vami spomni kako se reče modelu, ki naj bi bil Kiina konkurenca VW Passatu. In kako ta avto izgleda?
VW se dobro prodaja z razlogom ne zato ker je kia kakor koli boljši avto. Kia lahko napravi karkoli pa ne bo nikoli imela takega "imidža" kot ga imajo nemški proizvajalci.

Novi Passat ima toliko nove opreme, da se zdaj pri kii samo za glavo držijo kako vse to kopirat na korejski način.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Sam gledam tudi novega Peugeota 508,ki bo prišel novembra rahlo prenovljen. Baje, da prodajalci obljuljajo do 15% popusta na ceno iz cenika. Avto je v istem rangu kak Passat, verjetno pa dobiš več opreme serijsko... kaj mislite?
Sm glih s predstavitve Passata in mam glih pred hišo prenovljenega 508. Ne se hecat s primerjanjem. Ni primerljivo.
Gledam specifikacijo, 180-konjski avtomatik s podobno premo kot Passat Highline je malo manj kot 38 jurjev po ceniku. V bistu jurja manj od prej omenjenega Passatta biturbo. Če odbiješ 15%, si nekje pri ceni 190 konjskega Passata DSG Highline. Pri opremi je razlike le za Navi, ki ga tale 508 ima, Passat Highline pa ne. Ampak ker ima passat MirrorLnk oz če par mesecev še AndroidAuto/Apple CarPlay, je navi itak nepotreben (vsaj meni) - ima pa PAssat DCC podvozje, ki ga 508 nima).
Takole na uč bi rekel, da bi moral biti 508 vsaj 5 jurjev (še raje 7) cenejši, da bi odtehtal razliko do passata v notranjosti, izdelavi, podvozju, volanu, legi, ergonomiji, hrupnosti ...
Počakaj da bosta oba v salonih, pa se pejt peljat. Ti bo vse jasno.

Pa to ni normalno, dajati toliko denarja za avto. Wtf? Pa da se ne bo sedaj oglasil kdo, da nimam za Passata.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Sam gledam tudi novega Peugeota 508,ki bo prišel novembra rahlo prenovljen. Baje, da prodajalci obljuljajo do 15% popusta na ceno iz cenika. Avto je v istem rangu kak Passat, verjetno pa dobiš več opreme serijsko... kaj mislite?
Sm glih s predstavitve Passata in mam glih pred hišo prenovljenega 508. Ne se hecat s primerjanjem. Ni primerljivo.
Gledam specifikacijo, 180-konjski avtomatik s podobno premo kot Passat Highline je malo manj kot 38 jurjev po ceniku. V bistu jurja manj od prej omenjenega Passatta biturbo. Če odbiješ 15%, si nekje pri ceni 190 konjskega Passata DSG Highline. Pri opremi je razlike le za Navi, ki ga tale 508 ima, Passat Highline pa ne. Ampak ker ima passat MirrorLnk oz če par mesecev še AndroidAuto/Apple CarPlay, je navi itak nepotreben (vsaj meni) - ima pa PAssat DCC podvozje, ki ga 508 nima).
Takole na uč bi rekel, da bi moral biti 508 vsaj 5 jurjev (še raje 7) cenejši, da bi odtehtal razliko do passata v notranjosti, izdelavi, podvozju, volanu, legi, ergonomiji, hrupnosti ...
Počakaj da bosta oba v salonih, pa se pejt peljat. Ti bo vse jasno.

Čakaj malo, ti se meniš o avtu za 35000 eurov
confused-1.gif

Da bi toliko dal za passata ali 508... Uf.
Torej si mnenja, da je srednje opremljen 508 slabši kot srednje opremljen passat? Ker je peugeot ziher kake 3 jurje cenejši...

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Odvisno od dohodkov, potreb in želja. Če se stegneš za avto, samo da ga sosedi vidijo, otrokov pa zato ne moreš niti na dopust peljat, potem res nisi normalen. Če imaš dobre dohodke, streho nad glavo in kupček na strani za slabe čase, ne vidim problema vreči skozi okno nekaj denarja za avto, če ga rabiš oziroma če ti je to želja.

OT: ni mi silno všeč, če pa bo res normalna oprema za 26k, kot je bilo više omenjeno, bom mogoče še zamižal na eno oko in bo med kandidati, ko pride čas za milostni strel sedanjemu vozu

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Vsak se odloči sam koliko bo dal za avto (pod pogojem da ta znesek seveda ima).

Za naše razmere je 35 jurjev za avto nerazumen znesek, ker nam plače enostavno tega ne omogočajo. Sploh če imaš razčiščeno kaj in koliko ti pomeni prevozno sredstvo... vzeti v obzir dohodki in odhodki seveda /(sploh če imaš familijo in posledično kaj ta potegne za sabo...od reševanja stanovanjskih problemov do tekočih stroškov 'imeti otroke').

Zato so pa primerni za nas 3 leta stari z magičnimi 70 jurji prevoženih
evil.gif
.

Meni osebno je pri ljudskih nemcih všeč to da osnovne izvedenke nimajo preveč opreme (zame navlake) ker če imaš namen vozit avto dlje časa (krepko prek desetletja) imas s to opremo same dodatne stroške v primeru okvar...ti bi se pa rad zgolj prepeljal od točke a do točke b.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
@Drifter: mazda 3, focus, leon (isti kot g7, ampak ni dolgočasen), bmw 1...

Vsi so cenejši kot golf, bmw 1 pa nudi toliko več užitka v vožnji, da je vreden doplačila.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik Snaga1 pravi:

OT: ni mi silno všeč, če pa bo res normalna oprema za 26k, kot je bilo više omenjeno, bom mogoče še zamižal na eno oko in bo med kandidati, ko pride čas za milostni strel sedanjemu vozu

Žal bo dostojno motoriziran in opremljen takoj nad 30 k EUR.
wink-1.gif

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Seveda ni isti, je pa iz istega koncerna, enakega velikostnega razreda, z enakimi motorji, a hkrati neprimerljivo lepši.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Lepota je subjektivnega okusa, meni recimo je v notranjosti Leon poden. Res pa da smo na alterju kjer se večina vozi na zunanjosti.

Kot celota pa je Leon precej manj kvaliteten izdelek kot Golf, navkljub isti platformi in motorjem.

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
bmw 1 je praktično dvosedežnik tak da tle nima kj praskat proti golfu, kar se pa tiče voznih lastnosti pa golf nima kj praskat proti bilokerem bimmerju to je jasno

dobr pustmo golfa, novi passat je šel v premium vode in zatorej 90% tekmecev (razen nemških) niti nima modela ki bi mu sploh lahko vsaj malo konkuriral

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Tko tko.......men je spredaj top...zadaj pa pogreb
smile-1.gif

ČE bi danes kupoval nov avto bi vzel 5vratnega Ceeda....čeprav je pa notri slabša od i30....

Pa neznanka mi je kaj čarajo z 1.6 T-GDi in pa z 2.0 T-GDi....povsod drugje se jih že da dobit samo za nas balkance jih ni ( ok razen Ceed GT....)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Lepota je subjektivnega okusa, meni recimo je v notranjosti Leon poden. Res pa da smo na alterju kjer se večina vozi na zunanjosti.

Kot celota pa je Leon precej manj kvaliteten izdelek kot Golf, navkljub isti platformi in motorjem.

In kaj je tako "poden"? Saj sta oba iz istega koncerna... tako da je tudi notranjost dokaj podobna
smile-1.gif
... vsaj postavitev stikal, stevcev,...

skitched-20141025-194410.jpg

skitched-20141025-194654.jpg

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Ne razumeš....ni "echt" švaba.....takim picajzlom k je cizy šteje vsaka malenkost
hysterical-1.gif