Novi Passat

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Delno imaš mogoče prav,ampak....a si lahko bolj konkreten,katere stvari recimo v novem Passatu so nesmiselne? Ker jaz vidim kar precej zelo koristnih stvari,še posebej glede varnosti (lane asist,radarski tempomat...)! Ti za to nebi doplačal,če bi že kupoval tak avto?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
No evo ze drug ki se pritozuje nad zici v G7....

Zacuda testni vozniki tega ne zaznajo...ceprav jih zenejo na pocez...itd...
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Varnostna oprema bi mogla bit za bagatelo...ne pa da naklikas se za en vstopni razred avta zraven...

Enakega mislim za ekologijo....ce nam je poin resevanje zemlje in zivljenj...ja dejmo to masovno v vse modele...pa bo pocenil zadeve...

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Zici so res zanič. Mamo tak voz doma in v službi. nekako so preravni, material predvsem v ledvenem delu je kot kak frutir, ko gre nitka ven se začne parat, v glavnem nič posebnega.

@ shark. Mam morda drugačne zahteve do vozila kot drugi. Do sedaj smo delali 10-12k na leto, sedaj nekaj več, ker se žena vozil vsak 2 dan 100km v službo (obe smeri). Od must have, elektrika, servo, tempomat, rikvec senzorji, naslon za roko, modri zob, solidni sedeži, pametna kartica. Kar je več je plus, s tem, da več kot imaš razne šare, prej se kaj pokvari. Razne led in podobni svinsko dragi umotvori me ne ganejo, elektroniki, da bi me usmerjala v pravilno vožnjo (mrtvi kot, lane assist tudi ne). Za primerjavo ti povem. Fotru je crknila led parkirka na scooterju x max 400. Vse je zapečeno, led modula, ne moreš menjati. Pod garancijo sicer luč zamenjali, ampak informativna cena luči zanša 650 EUR. Tako da vse te zadeve so OK, ko pa začne enkrat vse po vrsti zajebavat, pa bog pomagaj.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Drugače, pa nekje drugo leto planiram menjavo vozila. Rabim dizla ali hibrida. Predvsem zaradi ženine službe. Gledamo nekje do dobrih 20k, mogoče bi se človek še stegnu do kakih 26k za passata, mogoče še kak popust dobiš, itd. Po drugi strani se pa poigravam z mislijo, da za 15 k dobiš sloidnega dizla (Focus, Megane, i30, itd) Ostalo pa za zamenjavo scooterja za kakšno Yamahco MT09. Tudi to je opcija. V končni fazi bom avto vozil bolj malo, ženi za tistih 40 km v eno smer avtoceste pa 130 na uro je pa vsak dober (beri, da ni lukenj, tako da je vsako podvozje OK, itd. Ostalo bo mestna vožnja, kjer je v prid manjšemu vozilu. Pa 2x na leto smučat, pa 2x na leto na morje. Cena avta po cca. 7 letih bo primerljiva vseh teh vozil, tudi passata. Bomo videl, kaj bo drugo leto, kako se bodo prodaje in cene vrtele.

Nazadnje urejeno:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Preživel bi v vsakem. Preživel bi tudi peš.

Bi se pa s kakim avtom za 12 jurjev verjetno udobneje peljal kot s tem danes.

Ko se v kosu voziš 5 ali 8 ur, ti hitro postane jasno dvoje, zakaj so nekateri avti vredni vsakega € ...

Firbec.... s katerim avtom si bil to? Vsaka info prav pride.... sploh meni, ker bi moral nabaviti enega dizla....

Tega pa ne boš izvedel, ker so testi pla...... mogoče ti na ZS pošlje. Je pa takšna informacija vredna več kot 3 strani v avtoreviji.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Evo sem ga naklikal:

Vaše želeno vozilo Cena
Passat Comfortlin 2.0 TDI BMT
dizel / 110 kW/150 KM / 6-stopenjski / 4-vrata
Uradno izmerjena poraba goriva: 4.1l/100km
Emisija ogljikovega dioksida (CO2): 108g/km
Emisije dušikovih oksidov (NOx): 0,067g/km EUR 26.578,40
Zunanji laki
čista bela EUR 135,59
Sedežne prevleke tkanina ali usnje
Barva notranjosti: titanovo črna
Talna obloga: titanovo črna
Armaturna plošča: titanovo črna

parkirni sistem Park Assist in parkirna Podrobnost EUR 256,65
sistem zaklepanja Keyless Access Podrobnost EUR 495,54
vtičnica 230 V v sredinski konzoli zadaj EUR 117,83
Skupaj: EUR 27.584,-

Še ene 2,5k popusta dajo, pa je lahko moj.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Mogoče dobiš 135€ popusta, če se namesto *čiste* odločiš za *umazano* belo?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ko se v kosu voziš 5 ali 8 ur, ti hitro postane jasno dvoje, zakaj so nekateri avti vredni vsakega € ...

Firbec.... s katerim avtom si bil to? Vsaka info prav pride.... sploh meni, ker bi moral nabaviti enega dizla....

Giulietta.
Ni bil problem v dizlu ali bencinu, ampak v tem, da zame ni placa za volanom in da tempomat ne dela, kot bi moral.
Dizelček (1.6) je super, 1008 kilometrov z enim tankom (pa še za ene 20-30 je bilo not), pa je bila povprečna kljub zastojem okoli 100 km/h.
Ampak OK, vse oproščeno, ker sem lahko po pisti par krogov gnal 750 Competizione in Giulietta SZ Coda Tronca ... Mater, včasih je bilo potrebnega znanja, dela, ampak tudi užitka veliko več.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik map pravi:
Ma ste ko otroci. Pa kaj vi rabite vse v avtu. Še televizije, pa tajnice, da vam ga vlečejo? Za 26 jurjev je passat za 99% ljudi dost opremljen. Doplačaš modri zob in je to to. Cena je tud ok glede na golfa. Upam samo, da bodo sedeži v comfortline boljši kot v golfu comfortline, kjer so katastorfa. Golf ima sicer možnost doplačila za športne sedeže (okoli 150 EUR), v passatu tega na konfiguratorju nisem našel.

Comfortline Passat ima serijsko boljše (comfort) sedeže.
Ali bi ti bili všeč, pa ne vem. Meni so golvovi sedeži (oz. VWjevi nasploh) zelo OK.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Tega pa ne boš izvedel, ker so testi pla...... mogoče ti na ZS pošlje. Je pa takšna informacija vredna več kot 3 strani v avtoreviji.

Testi so kaj? Plačnai? Res? No, kar s podatki na dan. Kdo, kdaj komu? Ali samo gobec vrtiš?

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.833
2.107
113
Še vedno pa videvam nešteto vozil za 50k€+, katerih vozniki ne znajo oz. zmorejo uporabljati prostoročnih funkcij, kaj šele, da bi namesto meglenk znali uporabiti smernike.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Navada je železna srajca. Jest si pa ne znam predstavljat moje žene, ko bi se vozila 120 na tempomatu, pa bi avto piskal pa žmigal za vsako ko bi se kak Ayrton mim pripeljal (senzor mrtvega kota). Mislim, da bi bila zmeda popolna.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Avto prav nič ne piska in žmika, Samo diskretno se prižge rumena lučka v ogledalu. Paniko začne zganjat šele če hočeš takrat ko imaš koga v mrvem kotu zamenjat pas.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Mater, včasih je bilo potrebnega znanja, dela, ampak tudi užitka veliko več.

cheer.gif
skoda ane? sama elektronika in "drive by wire". kje so cajti, ko je bil gas na zajlo, dva fergazerja in nic espja. pospesevanje brez zamika, limanje na sedeze, obcutek, da vozis stroj, ne playstation...

nisem sarkasticen, pogresam te obcutke.

za julijo si pa pac prevelik, malo vec mediteranske prehrane in bos primeren tudi za italjanske avtomobile.
evil.gif