Novi Mercedes A.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Ni samo to: pravkar sem kupil iphone 4 za opcijo Iphone 4GB za polovično ceno (12,5 eur na mesec). Znižani so tudi S2, Note in ostali, je pa treba imeti M-zate ali Orto paket (odvisno od telefona).

Od kod si pa zdaj ti uletu?

Hehe, tako je pa to če imaš hkrati odprtih več oken.
bonk.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
je, eden redkih dobrih renojevih motorjev, samo v šibkem modelu..bolj sem komentiral platformo,pomeni načini vpetja in postavitve..ki nimajo veze, s pregovornimi težavami renojev (starejših)

1,5 dCi so renojevci nadomestili z 1,6 dCi (kangoo ma še vedno 1,5, scenic pa že 1,6)

Se mi zdi da ta tvoje teza ni najbolj verodostojna

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Kako, ce ravno 1.5 dci (poleg 3.0 pa 2.2 dci) kurcajo, da je skret od motorja (glede zanesljivosti). Bo mercki kar pasalo to, glede na renome zadnjih nekaj let.
evil.gif

Aja, glede platforme. Mene osebno BK katera platforma je, ce se kul pelje, se kul pelje. Mi je pa smeh, da sedaj je to OK, pri Z3 z E30 M zadnjim vpetjem je bil pa avto baje skret od skreta
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
kaj pa crkuje pri 1,5 dci? rrsno me zanima, ker moji kolegi in sodelavci vozijo te mlinčke v senikih (nekaj let starih) in je vse bp plus izredno nizka poraba (res pa je da niso dirkači in z avti delajo dost lepo)

super sekret pa je 1,9 dci, to pa ja.

Glede platforme..ne vem kje je yugec zdaj megana našel,ampak se mi zdi da je to mercedes tehnologija
"The cars will be built on a new front-wheel drive platform codenamed MFA (Mercedes Frontwheel Architecture), which drops the former sandwich construction for a more conventional car-like design. Styling for both cars will be influenced by last year’s BlueZERO range of concept cars as previewed in this latest computer-generated rendering depicting the 2012 Mercedes-Benz A-Class."

pa še to...gre pač za skupen razvoj,
http://www.autoweek.com/article/20100331/carnews/100339968

mfa pa ni samo frontantrieb ampak tudi 4wd...

yugec eat yourself...sicer pa BMWbo zdaj imel toyotine platforme :D :D

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Pa saj se je ravno tukaj na alterju veselo lajalo, da je 1.5 dci skret.

Bolje Toyota, kot Failnault
evil.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Ma ne vem, poisc.. Megane izkusnje al neki.

Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Stari 1.9Dci in 1.5Dci so se kar kvarili, največji problem je bil predolg servisni interval, pri 2.2 in 3.0 pa so bili problem ležaji,
katere se preventivno menja na 100.000km...
Kasnejši 1.9 in 1.5 Dciji so mlinčki ki lepo delajo, novi 2.0 Dci je pa sploh eden boljših motorjev...

Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Ja reno DCI po možnosti 1.5 pa si zmagal.

No zmagal je prodajalec in pa mehaniki.(kot da o tem ne govorijo otroci v vrtcu oziroma vrabčki na veji pa še vedno se najde nekdo za katerega je 1.5 DCi najboljša izbira
bonk.gif
)

V bistvu je boljše vse kot pa Renault, Nissan, Dacia 1.5 DCI. Naj se najprej naučijo delat motorje potem pa naj se gredo še ostalo.

Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Mislim, da lahko zacneva gledati kar nekaj drugega..

The Citan will be launched with a 1.5-liter turbodiesel four-cylinder engine available with either 75, 90, or 110 horsepower. Although Mercedes refers to the mill as a CDI engine, it is actually a Renault-sourced dCi unit.

Reply na to:

Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Vrhunska nemačka tehnologija.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
kaj pa crkuje pri 1,5 dci? rrsno me zanima, ker moji kolegi in sodelavci vozijo te mlinčke v senikih (nekaj let starih) in je vse bp plus izredno nizka poraba (res pa je da niso dirkači in z avti delajo dost lepo)
Pumpa pušča opilke in le ti lepo pridejo po celem sistemu do injektorjev in kabum.
evil.gif
Ena kolegica in en kolega sta dobila to lekcijo pri malo čez 100 jurjev, avta sta letnik 2004 (tam nekje, morda celo kaj prej). Strošek ''pod kozolcem'' nekaj čez 2 jurja. Injektorji, pumpa, turbina. Ta tretji kolega je pa pri 130 jurjih preventivno menjal pumpo (cca. 400 ali 500 EUR stroška). Bolje to, kot 2 jurja.
Zdej ali so ti novejši kaj poštimani ne vem. Vem pa, če bo do tega prišlo pri Mečki, da bo strošek ziher čez 5 jurjev
grin1.gif
.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
je, eden redkih dobrih renojevih motorjev, samo v šibkem modelu..bolj sem komentiral platformo,pomeni načini vpetja in postavitve..ki nimajo veze, s pregovornimi težavami renojev (starejših)

1,5 dCi so renojevci nadomestili z 1,6 dCi (kangoo ma še vedno 1,5, scenic pa že 1,6)

Se mi zdi da ta tvoje teza ni najbolj verodostojna

1.6 je nadomestil 1.9 dci, ne pa 1.5. V scenicu imas obe našimi, tudi v novem cliotu bo 1.5

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.060
11.163
113
katera teza ni najbolj verodostojna?

a je 1,5dci motor iz 2004 isti kot iz 2007 in 2012? a ni zdaj že 5. al 6. generacija????

Optimus

Pripravnik
4. jul 2012
39
0
6
Mercedes-Benz A-klasa bo nardila raztur v razredu....glavni adut je poleg najboljše tehnike ravno moderen izgled z zelo privlačno notranjosto!

zmagovalna kombinacija!!!!!!!!!!!!!!!

Optimus

Pripravnik
4. jul 2012
39
0
6
Yugec ima problem ker je nova serija 1 najgrša v razredu in bodo lahko zadovoljni z 3. mestom...tudi močnejši motorji so najbolj požrešni in najmanj ugodni za morebitne lastnike!

skratka serija-1 bo mogla kot ponavadi precej spustiti cene, da nebodo totalno povoženi :D

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Hec je ker tako zagovarja 1ko, no saj zastopim, če je prodajalec, ampak za veliko večino je avto grd.
Tudi na cesti ne vem če sem dve videl, pa se že lep čas prodaja.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.