Nov zakon pomaga.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Je tako ali ni? Kaj porečeš na to računico?
Na to računico lahko porečem, da jo je izračunal en kljukec iz Butal doma.
Torej, po tvoji butalski logiki, ker je letos pomrlo 60ljudi manj in posledično bo 60ljudi iz čakalne liste manj zaposlenih, bo država potem prekrške hitro pocenila, da se bo spet dovolj ljudi potolklo?
Jaoooo, kakšne debilizme tukaj beremo.....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:

in ja, kot je že nekdo zgoraj napisal... V tehniki je rešitev! In kakršno poznamo danes, to sploh ne bi bil noben problem! Ob ceste oddajnike, v avte sprejemnike pa je! pa se bojo vsi 50 peljali, 70, 100, 130... pa bomo kot vlakci, en za drugim v kolonci lepo šibali naokoli. Sam zakaj tega ne naredijo? a je predrago al kaj? Sej čudno da niso že v kakšni bolj razviti državi tega sistema postavili... Letos začnejo, pol čez 10 let pa stvar orng zalaufa, ko se zamenjajo vsa stara jajca z novejšimi avti, k se jih da prek računalnika nadzirat.
Hehe, kolk fantazijskih filmov pa ti gledaš na dan? Tako od prilke?
Torej, po tvojem, vse države na svetu, nočejo postavit tega tvojega čudežnega satelitskega sistema oddajnikov in sprejemnikov zato, ker delajo na tem, da se čim več ljudi pobije in da čim manj ljudi penzije vleče?
A to pa nisi pomislil, da ti isti ljudje, (ne boš verjel, država so ljudje) ki po tvojem delajo na tem projekktu pobijanja bodočih penzionistov, pa vendarle morda pričakujejo, da bodo tudi oni sami enkrat postali srečni penzionisti? Torej ti isti ljudje, po tvojem, hočejo v prometni nesreči crknit, in to samo in zgolj zato, da ne bodo nekoč s svojo penzijo v breme države?

In pametnjakovič synthman tud misli tako?
Pa kje za boga se vidva skrivata, da vaju ne ukrade kdo?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:Je tako ali ni? Kaj porečeš na to računico?
Slaba je.
Zakaj potem država brezposelnih in penzionistov ne postavi kar pred strelski vod in šus v glavo?
Točno tako.
bonk.gif

Sej brezveze, če ne gre dojeti ne gre
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Imaš mogoče statistiko o številu prometnih nesreč? Po tej logiki bi moralo biti procentualno nižje tudi število prometnih nesreč. Sicer špekuliram, ampak se mi zdi da jih ni toliko manj (procentualno, tako kot je manjše število mrtvih). To samo pomeni, da samo nekaj prometnih nesreč z več mrtvimi naenkrat, obrne statistiko popolnoma na glavo.
Kje pa piše da ni nič manj nesreč?
S strožjim zakonom, pa je država, verjetno, želela preprečit tiste najhujše nesreče, ki se končujejo s smrtjo. In za smrt je največrat kriva prevelika hitrost.
Brez nesreč nikoli ne bo šlo. Treba je strmet, da jih bo čim manj. In če se tle nekaj alter dinamikov hvali, da ravno tako divja kot pred novim zakonom, to samo potrjuje, da so navadni primitivni beboti, kar jaz že skoz trdim. Nekatere bedake pač ne izuči noben ukrep, ampak samo to, da pač nekoga ubijejo, al pa celo to ne. Take izuči samo to, da se sami ubijejo

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Pa še to bi pripomnu.
Čas bo pokazal, do kje je treba kazni še višat. Zdaj se je že pokazalo, da se določeni ljudje bojijo teh kazni. Morda se bojijo teh kazni že zato, ker so pač dojeli zadevo, al pa se bojijo zato, ker so te kazni že morali plačat.
Ampak treba je nekaj vedet, večina prekrškarjev teh visokih kazni vendarle še ni plačala. Al so imeli do zdaj še srečo, al pa so se kazni kako izmuznili. Ko bojo ta trmasti prekrškarji enkrat visoko kazen plačali, se bo spet določen procent teh trdoglavih prekrškarjev zamislilo in pogruntalo, da ni vredno delat prekrškov, ker so predragi in bodo raje bolj pametno vozili. Vsi ne, določeni pa vendarle. Odvisno kolk trdo butico ima vsak posamezni prekrškar.
Torej kazen mora določene trdoglavce doletet, da ji bodo verjeli.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
A misliš, da teh 176 pijančkov ne bo dobilo kazen?
Saj sem reku, nekateri morajo to kazen pač izkusiti na lastni koži.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
A misliš, da teh 176 pijančkov ne bo dobilo kazen?
Saj sem reku, nekateri morajo to kazen pač izkusiti na lastni koži.

Tolk so jih dobili. Koliko so jih pa zgrešili?

To je 176 000 € pokasiranih od močno pijanih samo v enem dnevu, plus parkrat toliko od tistih, ki so pili manj od meje ko te zaprejo, plus ostali prekrški. Pa še bodo kasirali, ko bodo ponovno opravljali izpit. smo pa gotovo že pri miljončku al pa še čez.

A ni to dober biznis?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:Je tako ali ni? Kaj porečeš na to računico?
Slaba je.
Zakaj potem država brezposelnih in penzionistov ne postavi kar pred strelski vod in šus v glavo?
Ker tisti, ki bi sprejeli tak zakon vedo, da bodo tudi sami enkrat penzionisti.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Je tako ali ni? Kaj porečeš na to računico?
Na to računico lahko porečem, da jo je izračunal en kljukec iz Butal doma.
Torej, po tvoji butalski logiki, ker je letos pomrlo 60ljudi manj in posledično bo 60ljudi iz čakalne liste manj zaposlenih, bo država potem prekrške hitro pocenila, da se bo spet dovolj ljudi potolklo?
Jaoooo, kakšne debilizme tukaj beremo.....
Ti še kar misliš, da je 60 mrtvih posledica višjih kazni, nisi pa odgovoril zakaj je bilo manj mrtvih tud v prvih mesecih letos, ko so bile kazni enake kot lani.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Bodo že prišli na vrsto. Ne da se vsega na enkrat. Saj tebe morajo tud ustavt in orenk štrafat, prej ne boš verjel.
Citat:

A ni to dober biznis?
Dober.
Ti si gvišno prepričan, da je država nalašč uzakonila martinovo in martinovanje, samo da potem lahko od pijančkov kasira? Knede?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

Torej, po tvojem, vse države na svetu, nočejo postavit tega tvojega čudežnega satelitskega sistema oddajnikov in sprejemnikov zato, ker delajo na tem, da se čim več ljudi pobije in da čim manj ljudi penzije vleče?
A to pa nisi pomislil, da ti isti ljudje, (ne boš verjel, država so ljudje) ki po tvojem delajo na tem projekktu pobijanja bodočih penzionistov, pa vendarle morda pričakujejo, da bodo tudi oni sami enkrat postali srečni penzionisti? Torej ti isti ljudje, po tvojem, hočejo v prometni nesreči crknit, in to samo in zgolj zato, da ne bodo nekoč s svojo penzijo v breme države?

In pametnjakovič synthman tud misli tako?
Pa kje za boga se vidva skrivata, da vaju ne ukrade kdo?
Jaz nimam v mislih satelitskega nadziranja - tega bodo slejkoprej uvedli, pa ne zato, da bi zmanjšali hitrosti, temveč da bi prehitro hitrost lahko kadarkoli kaznovali - poleg drugih "prednosti" ki jih tak nadzor prinaša.
Jaz sem imel v mislih sistem, kot ABC, če mi je pri cestnini odprl rampo ko sm pripeljal mimo,, bi lahko tud na tempomatu zmanjšal hitrost, a je to kakšen zahtevnejši problem v današnjih časih?
pripelješ do znaka za omejitev, ki ima manjši oddajnik, avto ti ta signal prepozna in avtomatsko omeji max hitrost na nastavljeno vrednost. Pomoje ni to noben problem narest. tako pri znakih kot pri avtomobilih. že najmanj 15 let nazaj je volvo razvil avto, ki ni vžgal, če si bil pijan. Samo potem bodo policaji manj pokasirali.
Sej sm zgoraj napisal, samo v soboto so v žep vtaknili najmanj miljonček.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Slaba je.

--------------------------------------------------------------------------------

Ker tisti, ki bi sprejeli tak zakon vedo, da bodo tudi sami enkrat penzionisti.
Saj ne veš kaj blebetaš.
A v primeru, po tvojem, namerno uveljavljanja slabega zakona, pa ne vedo, da bodo nekoč penzionisti?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
pripelješ do znaka za omejitev, ki ima manjši oddajnik, avto ti ta signal prepozna in avtomatsko omeji max hitrost na nastavljeno vrednost. Pomoje ni to noben problem narest. tako pri znakih kot pri avtomobilih
Saj pravim, manj fantazijskih filmov glej, pa raje omejitve študiraj!
Citat:
že najmanj 15 let nazaj je volvo razvil avto, ki ni vžgal, če si bil pijan. Samo potem bodo policaji manj pokasirali.
Sej sm zgoraj napisal, samo v soboto so v žep vtaknili najmanj miljonček.
Torej je država nalaš, uvedla praznovanje martinovega?
Ti država ti, kako je prefrigana. Viš viš....pa država je tud nalašč uvedla novo leto, ker država ve, da bodo ljudje takrat tud radi pili, ona pa spet kasirala na polno.
Porka duš in to državo zvito.....
hehehe, kakšen kljukec....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Bodo že prišli na vrsto. Ne da se vsega na enkrat. Saj tebe morajo tud ustavt in orenk štrafat, prej ne boš verjel.
Citat:

A ni to dober biznis?
Dober.
Ti si gvišno prepričan, da je država nalašč uzakonila martinovo in martinovanje, samo da potem lahko od pijančkov kasira? Knede?

Nisi ga uzakonili, martinovo je starejše od kazni, ga pa vsako leto dobro izkoristijo za nabiranje kazni. V soboto zvečer in nedeljo zjutraj so bli še posebno aktivni, okol diskoteke Inbox (bivši fun factory) na rudniku so vsenaokol postavili zasede. pa možno da tud kakšnega obveščevalca, ki je obveščal, kdo bo speljal izpred diskoteke. Tak je sigurno sumljiv.

Sm šel domov, ko sm mislu da so že šli, pa so se poskrili malo dlje, tko da jih nism vidu.
Ja, tud mene so ustavili in mislili šraufat, dali za pihat, ampak sm imel srečo, je alkotest pokazal v še dovoljenih mejah :))))
So mi mislili vzet €€€€, pa jim tokrat ni ratalo.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Lej, z večino napisanega (tvojega) se strinjam. Dodajam samo to, da strogo statistično gledano, manjše število mrtvih NI SAMO posledica večjih kazni (tudi teh, da ne bo pomote), ampak kombinacije večih dejavnikov. V končni fazi tudi sreče, oz. načina, kako se kakšen avto skotali s ceste (ali pri tem sreča drevo ali ne).
Jaz samo upam, da se bo ta trend z manj mrtvimi nadaljeval, pa če so zato zaslužne višje kazni, ali pa nedeljska pridiga pri maši, mi je popolnoma vseeno.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Nisi ga uzakonili, martinovo je starejše od kazni, ga pa vsako leto dobro izkoristijo za nabiranje kazni.
Torej zato država ne ukine martinovega, ker hoče še naprej kasirat?
Citat:
Ja, tud mene so ustavili in mislili šraufat, dali za pihat, ampak sm imel srečo, je alkotest pokazal v še dovoljenih mejah :))))
So mi mislili vzet €€€€, pa jim tokrat ni ratalo.
Pa ja ne boš reku, da se policajem ni dalo goljufat, da bi vseeno napisali, da si bil pijan, čeprav nisi bil?
Saj policaji goljufajo, mar ne?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ti država ti, kako je prefrigana. Viš viš....pa država je tud nalašč uvedla novo leto, ker država ve, da bodo ljudje takrat tud radi pili, ona pa spet kasirala na polno.
Porka duš in to državo zvito.....
hehehe, kakšen kljukec....
Ja se strinjam, je država res prefrigana. Poleti, k se manj pije imajo akcije hitrost ubija, za praznike, martinovo in veseli december pa akcijo promil. Je tako ali ni?

V nedeljo zjutraj so mi že segali po izpitu in €€€€, pa jim ni ratalo :)))))