Torej, po 5-ih letih bo treba počasi upokojit trenutnega Nixona. Popolnoma consumer fotoaparat (sploh ne vem tipa), 7 Megapixlov, itd... Bil bi še vedno popolnoma ok, če ga ne bi basal čas zagona, potem čas slikanja (po vsaki fotografiji traja cca. 2 sekundi, da se postavi, da ne govorimo v primeru fleša, ko je 5 sekund tema) in slike v temi.
Kaj se želi:
- popolna avtomatika (čim boljša): nad trenutnim Nixonom sem bil izredno razočaran pri slikah ponoči, ker so res precej slabe; noben od uporabnikov se NE razume na fotografiranje, tako da vse kar si želimo je gumb za on in potem zoom in pritisk za sliko. Vse ostalo naj opravi fotič sam, po možnosti čim bolje
- če je le možno navadne polnilne baterije in SD kartica kot spominski medij
- zaželjeno dobro snemanje filmov (HD je še plus)
- dober optični zoom je zaželjen
Kaj torej vzet? V rokah sem imel Samsunga WB5000 ( http://www.photographyblog.com/reviews/samsung_wb5000_review/ in sem bil presenečen nad hitrostjo slikanja, itd. Je pa res ''omara'', nima AA polnilnih baterij in po moje ga ne rabimo. Ampak fajn pa je bil
. Cenovno je tam nekje okrog 250 EUR, kar bi morda še dal za fotič, ampak še raje pa kaj manj. Kje se da ugodno dobit te zadeve? Recimo na electronic4you je cca. 260 EUR s poštnino. A je garancija veljavna pri nas?
Kaj se želi:
- popolna avtomatika (čim boljša): nad trenutnim Nixonom sem bil izredno razočaran pri slikah ponoči, ker so res precej slabe; noben od uporabnikov se NE razume na fotografiranje, tako da vse kar si želimo je gumb za on in potem zoom in pritisk za sliko. Vse ostalo naj opravi fotič sam, po možnosti čim bolje
- če je le možno navadne polnilne baterije in SD kartica kot spominski medij
- zaželjeno dobro snemanje filmov (HD je še plus)
- dober optični zoom je zaželjen
Kaj torej vzet? V rokah sem imel Samsunga WB5000 ( http://www.photographyblog.com/reviews/samsung_wb5000_review/ in sem bil presenečen nad hitrostjo slikanja, itd. Je pa res ''omara'', nima AA polnilnih baterij in po moje ga ne rabimo. Ampak fajn pa je bil