Nov fotič za amatersko uporabo

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
v nemčiji... malo po stranskih ulicah... ampak nič nelegalnega.

Schillerstrasse?
grims-1.gif

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
definitivno je dobra cena, če je aparat nov. Koliko pride poštnina ? Koliko dajo garancije ?

Daš lahko link do ebaya

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
sam pri teh kompaktih, ki imajo ogromno zooma je dostikrat neuporaben na max.
ker stabilizacija ni dovolj dobra, zdej pa da bi nosu s seboj na potovanje vedno tripod se ne splača

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Panasonic TZ6, ki ga imam sam, tudi če vklopiš "ekstender" delajo stabilizacijski sistemi tako, da ne moreš verjeti ...

enkrat sem nekje bil, mračilo se je, pa sem rekel, tole bi pa vseeno poskusil fotkat. na 1/60 in 21x zoomu so bile fotke čiste, nestresene ... nisem mogel verjet ...
smile-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.555
4.480
113
49
Na sončni strani ALP
Muči me, ker imam torbo polno foto opreme za dSLR, rabil pa bi nekaj z v žep... Pa še žena bo raje stisnila kako fotko.
smile-1.gif

Je bila privat aukcija. Poštnina 13€. Končna cena 173+13€ = 186€.
Naj bi bil nov, ga je dobil za darilo pa ga prodaja.

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
a potem si ga zmagal na aukciji ?

Če je res, kar je prodajalec napisal, potem je cena vsekakor ugodna. Če je nov, mora imeti garancijo. Upam, da si se pozanimal glede tega, pa naj ti kakšno fotko pošlje, malo mu zateži, da ne bo mislil, da si kar tako naiven. Seveda, če si ga že zmagal, je na vrsti plačilo
smirk-1.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Ni slabo, ko lahko kasneje na PCju, na zemljevidu vidiš točko na kateri si stal, ko si naredil fotko ali filmček. FT3 pa ti poleg koordinat v Exif zapiše tudi nadmorsko višino in smer (ja, vgrajena ima tudi barometrični višinomer in kompas !!!) v katero si bil obrnjen, ko si posnel fotko. Vse to vidiš seveda tudi na ekrančku med fotkanjem, poleg tega pa pri FT3 na ekranu tudi izpiše v bližini katerega POI stojiš in tako sem izvedel za kar nekaj pomembnih objektov v LJ
smile-1.gif

FT3_gps_baro_compass-vi.jpg

Seveda bi čisto z lahkoto zmogli tudi brez GPSa v fotoaparatih, ker je vse te podatke možno v fotke vnesti tudi kasneje, tudi s Picaso, je pa udobneje tako, avtomatsko.

Cena te avtomatike pa je precej višja poraba energije: če naprimer na eni lokaciji narediš mnogo fotk, se poraba ne poveča bistveno, če pa zamenjaš veliko lokacij in na vsaki narediš le par fotk, se pa avtonomija lahko zmanjša tudi na polovico. Najhujši primer pa je če narediš na vsaki lokaciji le po par fotk, lokacije pa ne menjaš hitro, ampak je od ene do druge več ur, ali dni, takrat pa se izkaže, da je energija, ki jo porabi GPS da določi novo lokacijo, nekajkrat večja od energije, ki je potrebna, da aparat naredi eno fotko.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.555
4.480
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
FT3 pa ti poleg koordinat v Exif zapiše tudi nadmorsko višino in smer (ja, vgrajena ima tudi barometrični višinomer in kompas !!!) v katero si bil obrnjen, ko si posnel fotko. V

Barometrični višinomer je sorry... za en QRAc... Če ga ne kalibriraš za znani točki/višini ti kaže čist mimo.
Poleg tega, če se vreme spremeni (npr. visokogorje), se v trenutku zlaže in neha kazati pravilno višino.
rolleyes-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Kolikor vem, so ti podatki, pri vseh fotoaparatih z GPS možnostjo v glavnem enaki:
Sony A55
a55-gps.jpg

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Khm, fancy zadeve
smile-1.gif
.
Če prav razumem v cenovnem rangu cca. 150 EUR črtam ven Nikona in gledam Panasonic, Sony in Canon. A Samsunga gledam sploh ali ga tudi črtam ven? Recimo kaj takega: http://www.mimovrste.com/artikel/1730360525/digitalni-fotoaparat-samsung-wb600-crn Cena je zelo znižana, a je ta fotič tako star že? Dela sploh v redu slike? Ima pa 15x zoom, HD snemanje, kar je ok... Baterijo pa recimo, da bi tudi preživel. Koliko sploh pridejo cene za te baterije?

Edit: sem si ogledal malo review-je in baje naj bi zadeva pri slabih svetlobnih pogojih imela precej šuma: khm, ravno to mi gre najbolj na jetra pri dosedanjem Nikonu...

Nazadnje urejeno:

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
no zgleda, da bom js tud rabu novga kompakta, ker so mi ga včeraj spizdli
10.gif

na hitro sem malo pogledal ponudbo pa si v ožji izbor padli sledeči:

http://www.mimovrste.com/artikel/1730391529/digitalni-fotoaparat-nikon-coolpix-s8100-crn-darilo

http://www.mimovrste.com/artik...x5vb-crn-darilo

http://www.mimovrste.com/artikel/1730360929/digitalni-fotoaparat-panasonic-dmc-tz10ep-k-crn-darilo

http://www.mimovrste.com/artikel/1730372124/digitalni-fotoaparat-casio-exilim-ex-fh100-srebrn

http://www.mimovrste.com/artikel/1730366733/digitalni-fotoaparat-samsung-wb2000-crn

kaj priporočate? ima kdo katerega od naštetih?
gledam pa nekaj kar ima tudi malo manual fuknkcij razen auta
cena pa okoli 250€

Nazadnje urejeno:

raners

Majstr
4. mar 2008
2.804
439
83
Pri punci doma imajo Samsung WB600 in moram rečt, da je fotoaparat super (še sploh za takšno ceno!). 15x optični zoom je super, tudi HD snemanje, nasplošno odličen fotoaparat (mislim, da se brez problema lahko primerja s panasonic tz8 ali tz10 in canon sx200 ali sx210).

Ker kupuješ fotkič za amatersko uporabo, je to odličen nakup. Razni review-i so sicer zelo vredu stvar za primerjat izdelke, pa vendar dvomim, da boš tiskal tako velike slike, kjer se poznajo mikroskopske razlike. Na raznih testih je tudi tako, da slike primerjajo z raznimi orodji, ki zaznajo te mikroskopske razlike, če pa bi se poigral z nastavitvami vseh zgoraj opisanih fotoaparatov in slikal nek objekt z vsemi fotoaparati, pa dvomim, da bi ti s prostim očesom zaznal kakšne drastične razlike na slikah.

Jaz bi na tvojem mestu takoj, brez razmišlanja kupil samsunga, saj za ta denar dobiš resnično največ. Odločitev pa je še vedno tvoja... Jaz osebno sem zadnje čase zelo navdušen nad Samsung izdelki, saj za svojo ceno ponujajo ogromno (pri televizijah, fotoaparatih, ...).