Nov fotič za amatersko uporabo

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem za starše kolebal med sony w320, canon 105 IS ter Nikon S4000

V bigbangu bil prodajlaec zelo prijazen in mi celo dovolil slikat z omenjenimi aparati. Sony je takoj odletel s seznama zaradi kvalitete.
Na koncu sem izbral Nikona S4000 zaradi touchscreena in večjega ekrančka:) Če bi gledal na sliko pa bi vzel canona.

Moja dva vse slike pogledata na fotiču in še potem vsem, ki imajo 2min časa težita z njimi:)) Zato je na prejšnjem fotiču crknla tipka za pregled slik levo/desno:) Sdaj sem naredil konec temu in nabavil touchscreen:) Po kvaliteti pa za moje oči še vedno vodi canon. Gledal sem še enga samsunga pa so testne slike na netu bile dobesedni zmazki. Je pa imel slo meni in mislim, da tudi touchscreen.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
@Fusion: če ni skrivnost, kaj je bilo nekvalitetnega pri Sony-ju?
Ker tudi mene večkrat vprašajo za mnenje, to pa potem oblikujem na podlagi svojih spoznanj, mnenj na forumih in nekoliko manj ocen pri testiranjih, bi mi bila lahko tvoja ugotovitev precej v pomoč...

Hvala.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
po podatkih na netu je bil sony na vrhu lestvice, nisem pa nikjer našel testnih slik.
V trgovini sem naredil 5 testnih fotk. Že med zoomiranjem je nekaj štekal, slika pa je na koncu zooma postala čudno svetla in zrnata.
Naredil sem fotke s flešem na razdalji pol metra in slika je bila spet zrnata in prežgana - torej avtomatika ni naredila svojega dela.
Čisto nasportje je bil canon.
nikon ima recimo 3 pomankljivosti:
- premik po slikah je malce počasen, sliko hitro zamenja, samo je najprej zablurana potem pa jo izostri.
- fila se z vstavljeno baterijo. Torej moreš imet fotič na kablu.
- nisem zasledil indikatorja za baterijo, vrjetno zato, ker je mišljeno da ko shranjuješ slike na pc se hrkati tudi polni preko usb, lahko pa to funkcijo izklopiš.
canon mislim, da je imel edini optični stabilizator slike, ostali imajo digitalni.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hehe pa ima res full več pik nikon:) Sploh nisem bil več pozoren na te pike, ker sem pregledal en kup aparatov in vsi so imeli tam okol 230k pik in se potem s tem podatkom nisem več ukvarjal.
Ne bi pa rekel, da so krive pike, saj sem tstiral tudi canona 105, ki ima enako pik kot sony in tudi moj stari canon ima 3'' ekran z 230pikami pa je slika boljša. Lahko sem imel res nesrečo in slabo nastavitev, vsake oči imajo svojga malarja...
wink-1.gif
Počakmo na testne slike na netu pa bomo vidli:)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
nikon ima recimo 3 pomankljivosti:
- premik po slikah je malce počasen, sliko hitro zamenja, samo je najprej zablurana potem pa jo izostri.
- fila se z vstavljeno baterijo. Torej moreš imet fotič na kablu.
- nisem zasledil indikatorja za baterijo , vrjetno zato, ker je mišljeno da ko shranjuješ slike na pc se hrkati tudi polni preko usb, lahko pa to funkcijo izklopiš.
canon mislim, da je imel edini optični stabilizator slike, ostali imajo digitalni.

Dolžen sem opravičilo za napačne podatke pri Nikon-u S4000
- slike v resoluciji 8MP menja/pregleduje zelo hitro in niso nič zablurane
zmaga.gif
Ugotovil sem, da so bile zablurane samo tiste iz drugega fotiča, ker sem prestavil kartico.
- tudi indikator baterije ima. Vendar se ta pojavi šele, ko se baterija malce izprazni.
- zraven je ena palčka, ki se jo obesi na trakec, da ni potrebno z mastnimi prsti po ekrančku šarit in tudi veliko bolje deluje s palčko ali nohtom, kot pa s celim prstom.

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Za darilo sem dobil Sony-a H70, ker so me z darilom malo prehetili me zanima ce se mi ga splaca menjati za Canon-a sx210, katerega sem si nameraval v kretkem nabavit?

Cena je tu tu, canon ima malo vec opticnega zooma (10x:16x), sony naj ne bi imel omejitve snemanja, canon je omejen na pol ure v največji ločljivosti....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Mogoče bi bilo dobro omeniti, da se bo fotoapart večinoma uporabljal na avtomaskih nastavitvah.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
še tolk večji plus canonu, ker zaradi optičnega stabilizatorja ne bo višal iso, če pa slučajno že bo, bo pa še vedno boljša slika kot na sonyu.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
daj mi recte, kateri tip baterije so vam bolj prakticne oz. jih uporabljate v fotoaparatih in zakaj? torej AA baterije ali Li-on ? katere so bolj priporocljive oz. uporabne?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
V večini aparatov, ki (sem) jih uporabljam (Nikon 4500, Olympus 8080, Pentax A30, Minolta 7D, Sony A700, Sony A55), so Li-ion originalni vložki, v Canon-u A80 in Panasonicu pa imam AA baterije. Sedaj, ko so na tržišču Sanyo Eneloop je uporabnost aparatov z AA baterijami veliko večja, kajti do samo-izpraznjevanja ne prihaja več. To je bil nekoč kar velik problem, če aparata nisi uporabljal dlje časa, so se polnilne AA baterije večinoma izpraznile.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
AA Sanyo Eneloop. Pika.

Ker imam se en kup naprav in mi grejo razlicni polnilci na zivce. Tako imas pa le enega, pa se dodatne original baterije (kar na foticu rabis) so drage.