Nov avto

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.395
1.399
113
Pri tem, da se večina vozi od doma do službe nekih 20km ali pa po mestu je dovolj čisto vsak avto v katerem si suh in na toplem. Kaj te rabim neke konje in ne vem kaj, da se Maribora peljem v Pesnico ali Šentilj.
Ne rečem za nekoga, ki se dnevno pelje MB-LJ tam je že fajn imeti velik avto pod ritjo in se udobno peljati, ampak za vse ostalo, pa je res samo to koliko din din smo pripravljeni porabit.
Pa da se razumemo, saj jaz tudi gledam za 1. avto doma, večjega karavana, ki bo imel vse in še več, ampak za drugi avto ali pa za nekoga, ki ne rabi veliko...fiček je imel čisto dovolj konjev, da je prišel do 100 km/h več pa tako skoraj ne vozimo na regionalkah in v mestu.

sad

Guru
24. avg 2007
21.036
9.672
113
Ne bi bil problem ce bi se ta jajca zacela pri ene 8 jurjih kot nekoc. Ampak sedaj pa moras odkantat 20, ce ne se vec za tak neavto. Potem pac raje primaknes se par jurjev....pa se vsaj vozis v necem, kar je priblizno podobno avtu, ne pa v jajcih, ki v nicemer (razen varnosti) ne odstopajo od 40 let starega golfa 2 dizeljn.
14.500 EUR. LED luči, Lane Assist, tempomat, itd.
Ampak ja, za Alteraša je to jajc.
No, za kolega, ki več ali manj stoji v stoječem prometu je pa to top zadeva. In ja, bi lahko primaknil še 5 jurjev zraven in bil Alteraš, pa mu dol visi.

ne pa v jajcih, ki v nicemer (razen varnosti) ne odstopajo od 40 let starega golfa 2 dizeljn.
Seveda si lepo primerno pozabil na ekologijo, porabo ima po mestu isto kot ta tvoj Golf, ob tem, da ne pride brez plomb na cilj, glušnikov tudi ne rabi, segreje se mu pa ta jajc v dveh kilometrih. Pa Android Auto je tudi uporabna zadeva.
Ampak ja, jajc.

PS: Če še nisi ugotovil, si včasih za 1,5 EUR-a dobil že sendvič, no sedaj so po 3 EUR. Čeprav dvomim, da to veš, Alteraš se pač nažira s kaviarjem. Poglej ceno kaviarja. In ja, novega avta za 8 jurjev ne bo več. Žal.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.014
113
Za 8 jurjev so sedaj spodobni bicikli. Inflacija ima posledice. Konkretne in nepovratne.

• Žalosti me
Reactions: sad

jezek

Guru
24. jul 2008
3.396
1.406
113
pa nisi še pred 2 meseca 100 km hdija tuniral? zdaj pa tole?
Očitno si menjal, pa se je marija prikazala.
Ne, tuniral sem TURBO in DIZEL motor, ki je ze v osnovi imel 120 konjev, nizko porabo in je sel 200. In je nov kostal 15jurjev. Tjunal sem ga na 150. Kaksno vezo ima to sploh z 90 km benz atm??

jezek

Guru
24. jul 2008
3.396
1.406
113
14.500 EUR. LED luči, Lane Assist, tempomat, itd.
Ampak ja, za Alteraša je to jajc.
No, za kolega, ki več ali manj stoji v stoječem prometu je pa to top zadeva. In ja, bi lahko primaknil še 5 jurjev zraven in bil Alteraš, pa mu dol visi.

Seveda si lepo primerno pozabil na ekologijo, porabo ima po mestu isto kot ta tvoj Golf, ob tem, da ne pride brez plomb na cilj, glušnikov tudi ne rabi, segreje se mu pa ta jajc v dveh kilometrih. Pa Android Auto je tudi uporabna zadeva.
Ampak ja, jajc.

PS: Če še nisi ugotovil, si včasih za 1,5 EUR-a dobil že sendvič, no sedaj so po 3 EUR. Čeprav dvomim, da to veš, Alteraš se pač nažira s kaviarjem. Poglej ceno kaviarja. In ja, novega avta za 8 jurjev ne bo več. Žal.
Ja, ta ibica je pa res top izbira. Za 15 jurjev. Si sploh kdaj vozil to? Jaz sem jo imel parkrat kot nadomestno...grozljiva izkusnja. Ene 5x slabsi avto od ibize 1.6 75 1996, katero sem vozil par let.

jello

Guru
22. sep 2008
10.137
3.880
113
Res je ena cela žalost tole. Težko bi konkurirala celo oskubljenim cliotom, ki so se pred nekaj leti prodajali za 9.990. Pa ne zaradi premalo opreme, ampak ker je že osnova crap.

sad

Guru
24. avg 2007
21.036
9.672
113
Ja, ta ibica je pa res top izbira. Za 15 jurjev. Si sploh kdaj vozil to? Jaz sem jo imel parkrat kot nadomestno...grozljiva izkusnja. Ene 5x slabsi avto od ibize 1.6 75 1996, katero sem vozil par let.
Ja, s kolegom sem se nekajkrat peljal. K sreči vedno mimo Kliničnega, ker po vožnji s tem grozljivim kvazi avtomobilom, sem vsakič na Kliničnem ostal za nekaj dni, da sem k sebi prišel. Resno ej, pojma nimam, kam smo prišli, da to ni več avto.
Res je ena cela žalost tole. Težko bi konkurirala celo oskubljenim cliotom, ki so se pred nekaj leti prodajali za 9.990. Pa ne zaradi premalo opreme, ampak ker je že osnova crap.
Ja, totalen crap. Recimo Polo, Fabia, T-Cross, itd. to so vse crap vozila. Nevredna imena vozilo. Aja, osnova je namreč ista pri vseh teh. Samo Izba je pa poden, naravnost grozljivo. :valjamse:

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Ta Ibiza je res jajc, pa Stonic za jurja ali dva več je isto sr...
Sem sedaj okrog hodil s sorodnico po salonih in testnih vožnjah, ker je hotela nekaj takega kupit, pa je še sama (res nezahtevna uporabnica, ki nima pojma o avtih) ugotovila kakšen plastik-fantastik so ti avti, da o teh osnovnih motorjih niti ne začnem.

Na koncu bo za enak denar ali manj pristala na par let starem rabljenem avtu en razred višje, žal je res neprimerna razlika v materialih in motorjih, posledično sami vožnji.
Je pa trenutno tako, da če imaš denar v žepu, si kralj. Prodajalci rabljenih, tako fizične osebe kot avtohiše, avte dobesedno mečejo za tabo, avto.net cena - 2 jurja ni nič nenavadnega in to za avte, ki se oglašujejo gor med 12 in 15 jurjev.
Kogarkoli sem vprašal, če je sploh kaj ogledov, mi vsak odgovori, da nič, razen sem in tja kaki švercer, ki ponuja potem 8 jurjev.

jello

Guru
22. sep 2008
10.137
3.880
113
Ja, s kolegom sem se nekajkrat peljal. K sreči vedno mimo Kliničnega, ker po vožnji s tem grozljivim kvazi avtomobilom, sem vsakič na Kliničnem ostal za nekaj dni, da sem k sebi prišel. Resno ej, pojma nimam, kam smo prišli, da to ni več avto.

Ja, totalen crap. Recimo Polo, Fabia, T-Cross, itd. to so vse crap vozila. Nevredna imena vozilo. Aja, osnova je namreč ista pri vseh teh. Samo Izba je pa poden, naravnost grozljivo. :valjamse:
Ne dramatiziraj in ne posplošuj. Napisal sem konkretno za ibizo, že dacia sandero je v primerjavi z njo drug svet. In nihče ni napisal da ni več avto, ampak trdim da je katastrofa, da za tak crap plačaš 15k (za razliko od "poglej tole dobiš že za 15k") pa je lahko na isti osnovi kot polo golf passat ali karkoliže.

sad

Guru
24. avg 2007
21.036
9.672
113
Ne dramatiziraj in ne posplošuj. Napisal sem konkretno za ibizo, že dacia sandero je v primerjavi z njo drug svet. In nihče ni napisal da ni več avto, ampak trdim da je katastrofa, da za tak crap plačaš 15k (za razliko od "poglej tole dobiš že za 15k") pa je lahko na isti osnovi kot polo golf passat ali karkoliže.
Plastika noter je trda. Pač, avto je najcenejši 15 jurjev. Žal je to v današnjem svetu najcenejše. Jaz recimo v tem primeru ne pričakujem gumijaste plastike in ne vem še česa. Pač osnova.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.561
113
41
Lj
Ta Ibiza je res jajc, pa Stonic za jurja ali dva več je isto sr...
Sem sedaj okrog hodil s sorodnico po salonih in testnih vožnjah, ker je hotela nekaj takega kupit, pa je še sama (res nezahtevna uporabnica, ki nima pojma o avtih) ugotovila kakšen plastik-fantastik so ti avti, da o teh osnovnih motorjih niti ne začnem.

Na koncu bo za enak denar ali manj pristala na par let starem rabljenem avtu en razred višje, žal je res neprimerna razlika v materialih in motorjih, posledično sami vožnji.
Je pa trenutno tako, da če imaš denar v žepu, si kralj. Prodajalci rabljenih, tako fizične osebe kot avtohiše, avte dobesedno mečejo za tabo, avto.net cena - 2 jurja ni nič nenavadnega in to za avte, ki se oglašujejo gor med 12 in 15 jurjev.
Kogarkoli sem vprašal, če je sploh kaj ogledov, mi vsak odgovori, da nič, razen sem in tja kaki švercer, ki ponuja potem 8 jurjev.

Se strinjam, sem tudi sam testiral nekaj "budget" avtov, med njimi tudi Stonic ki na prvi pogled zgleda "lep", ampak je vse plastično, 3 valjni motor trese kot v tovornjaku, neuglajen avto v glavnem. Vzeti moraš najbolj opremljeno verzijo da sploh dobiš mehko naslonjalo za komolce.

Potem Hyundai Bayon ki je zgrajen na i20, tudi podobna žalost, čeprav malenkost bolje kot Stonic. In pa podobno kot pri Stonic ponujajo anemične 1.2 84KM motorje v osnovni verziji, ki niso primerni za te avte.

Opel Corsa še kar zgleda za svoj denar, ni tako oskubljen notri proti npr. Astri, je pa majhen avto.

Sem bil pa pozitivno presenečen nad VW Taigo, ki sicer tudi temelji na Polotu, ampak se vidi de je proti prejšnjim dosti bolje skup dano, notranjost deluje bolj konkretno. Je pa seveda tudi dražji, čisto osnovni model bo že 22k, potem pa samo za karkoli dodatnega še veliko več. Recimo na osnovnem zaslonu ne moreš hkrati prikazati obratomera in hitrosti, moraš doplačati 500+ evrov za nek digitalni paket ki ima večji zaslon. Pa nima mrtvih kotov na špeglih, kar npr. dosti cenejša Corsa večinoma ima. Pa DSG ki sem ga sprobal je cukal med enimi prestavami in neka ikona je bila ki je piskala in opozarjala na motor, tako da me ni ravno navdahnil z zaneslivostjo.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.561
113
41
Lj

Ja čeprav avtohiše ta večje se mi zdi da se jim kar jebe in nočejo kakih popustov dajati, ali pa skupaj z njihovim financiranjem, kar pa potem itak ni popust. Najbrž pri fizičnih osebah in preprodajalcih se da bolje zdilati. Me je pa zmotilo ker v ene pol primerih nočejo dati tablic, da bi šel z rabljenim na preizkusno vožjo. Tudi večje avtohiše, kjer bi si mislil da imajo to urejeno.

henkl

Majstr
18. nov 2019
473
292
63
Ja čeprav avtohiše ta večje se mi zdi da se jim kar jebe in nočejo kakih popustov dajati, ali pa skupaj z njihovim financiranjem, kar pa potem itak ni popust. Najbrž pri fizičnih osebah in preprodajalcih se da bolje zdilati. Me je pa zmotilo ker v ene pol primerih nočejo dati tablic, da bi šel z rabljenim na preizkusno vožjo. Tudi večje avtohiše, kjer bi si mislil da imajo to urejeno.
Samo obvoz pomaga pri takih:aplauz: