Nov avto

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.561
113
41
Lj
Pri Kia sem šel npr. lahko na testno vožnjo, ampak je moral biti prodajalec zraven.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
14.500 EUR. LED luči, Lane Assist, tempomat, itd.
Ampak ja, za Alteraša je to jajc.
No, za kolega, ki več ali manj stoji v stoječem prometu je pa to top zadeva. In ja, bi lahko primaknil še 5 jurjev zraven in bil Alteraš, pa mu dol visi.

Seveda si lepo primerno pozabil na ekologijo, porabo ima po mestu isto kot ta tvoj Golf, ob tem, da ne pride brez plomb na cilj, glušnikov tudi ne rabi, segreje se mu pa ta jajc v dveh kilometrih. Pa Android Auto je tudi uporabna zadeva.
Ampak ja, jajc.

PS: Če še nisi ugotovil, si včasih za 1,5 EUR-a dobil že sendvič, no sedaj so po 3 EUR. Čeprav dvomim, da to veš, Alteraš se pač nažira s kaviarjem. Poglej ceno kaviarja. In ja, novega avta za 8 jurjev ne bo več. Žal.
Bi bilo zanimivo dobiti ceno za "gotovino" ali pa za vse stroske ki so povezani s financiranjem.
Da vidimo kam pride potem cena

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Pri Kia sem šel npr. lahko na testno vožnjo, ampak je moral biti prodajalec zraven.
Je zaželjeno pri meni. Ker nisem vseved v vseh avtih..
Mi lahko takoj pomaga.
Tako pa celo testno voznjo ugotavljam kje se.prizge tempomat. Potem ugotovim da se na gumbu pri prestavni rocici vključi omjevalnih hitrosti, tempomata pa sploh nima.
In to twingo za 26k.
Kje so clioti, ki so v devetdesetih letih imeli vse kar imajo veliki

• Wow
Reactions: LeQuack

B81

22. jul 2007
36.902
10.468
113
Torej vprašaš prodajalca: zakaj oglašujete ceno 29.900, če je potrebno za avto plačati 32.900?

Pa počakaš odgovor.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.561
113
41
Lj
2000-3000 več

Predvsem odvisno od koliko je pologa in na koliko let. Večinoma ko sem spraševal je max polog nekje 50%, minimalno let odplačila pa 3-4. Recimo pri 20k vrednem avtu in 10k pologa, ga ob zgornjih predpostavkah nekje 1200€ preplačaš ob cca 5% obrestni meri. Tu nekje imajo pri VW, s tem da "popusta" dobiš nekje 1k, tako da potem plačaš tako ceno kot bi bila brez popusta. Pri Kia ima kao akcijo 3%, ampak imajo zdaj po novem višjo ceno na financiranje kot gotovino. Pri Opel pa mi je rekel da so obresti že 9-10%, tako da tam ga preplačaš kar nekje 2500€ tak primer kot zgoraj. S tem da spet dajo "popust" v tej višini, ampak ga pač poplačaš preko obresti.

Torej vprašaš prodajalca: zakaj oglašujete ceno 29.900, če je potrebno za avto plačati 32.900?

Pa počakaš odgovor.

Rekel bo da to ni avto za reveže in da raje poglej kake rabljene.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in henkl

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.561
113
41
Lj
Pa gledal sem ene Taigote, tiste najcenejše z 95KM motorjem, v salonu pravijo da jih ni več, oziroma da so oglasi na avto.net bolj za nabiranje ogledov in strank. Tako da ne pričakovati da če bo na avto.net da bo tudi dejansko na voljo za to ceno. Je veliko trikov da te spravijo v salon, kjer te lahko bolj "obdelajo" s prodajnimi triki.

Največji nateg če mene vprašaš pa je doplačilo za barvo, ki se ga poslužuje nekaj znamk. Seveda tega zneska večinoma ne dajo v oglaševano ceno. Nisem še videl avta brez barve da bi se prodajal. Enako kot da bi moral doplačati za sedeže ali volan.

14.500 EUR. LED luči, Lane Assist, tempomat, itd.
Ampak ja, za Alteraša je to jajc.
No, za kolega, ki več ali manj stoji v stoječem prometu je pa to top zadeva. In ja, bi lahko primaknil še 5 jurjev zraven in bil Alteraš, pa mu dol visi.

Ubistvu me preseneča da nima ročno spuščanje oken zadaj. Pri Polotu/Taigotu me je presenetilo, da še vedno dajo notri tisto stvar za cigarete prižgat.
Je pa tudi nekaj zanimivo, spet pri VW/Taigo moraš doplačati da imaš lahko tak analogni zaslon kot je na tej Ibizi, ker osnoven digitalni zaslon je samo ozek na sredini in lahko prikaže samo 1 števen naenrkat. Moraš doplačati za večji digitalni števec.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.561
113
41
Lj
To je osnovni, precej neuporaben, levo in desno je samo plastika

maxresdefault-jpg.33023

To pa je za doplačati par sto evrov

01212_kDpwDm9Mrs3_0CI0t2_600x450.jpg

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.722
5.878
113
Vse je tako. Na dodatni opremi se zasluži ogromen procent vrednosti avtomobila. Proizvodni strošek pa minimalen.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.014
113
Meni ta zaslonček deluje precej podoben kot pri ID5 za cca 70.000 pred kakim letom.

• Všeč mi je
Reactions: novaa