nov avto za 8888 eur?

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Citat:
Uporabnik ovca pravi:

P206 1.4 (ob pogoju, da ga vozi mama in ne mlad pubec) ni šans, da me prehiti
zmaga.gif
..
končna hitrost 164 (gps) pa tudi pove dovolj
wink-1.gif
. Poraba je 7-7,5l..

Sorry za offtopic.
A to maš 1.4 8V al 1.4 16V?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik Zorroslav pravi:
Citat:
Uporabnik ovca pravi:

P206 1.4 (ob pogoju, da ga vozi mama in ne mlad pubec) ni šans, da me prehiti
zmaga.gif
..
končna hitrost 164 (gps) pa tudi pove dovolj
wink-1.gif
. Poraba je 7-7,5l..

Sorry za offtopic.
A to maš 1.4 8V al 1.4 16V?

glej končno hitrost
evil.gif

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Ja ne vem, jaz mam 1.6 8V (sepravi 90km) pa do zdaj max. po gps-ju 171. Morda bi se steglno do 175.
Me pa bega ko berem po enih drugih forumih in gledam posnetke na youtubu ko pravijo da grejo njihove 206-tke s 75 km okol 180.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
težko reči zakaj...je pa vse odvisno od menjalnika. Torej drugo prestavbno razmerje...pa se da dobil še kak kilometer več na števcu...samo z 90 konjiči po ravnini težko prideš do 200 km/h (traaaaja).

jaz mam 70 konjskega 1.4 dizla pa šutne 180 po števcu
evil.gif
(dobi jih pa ko keks)

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Ja, samo gremo rečt da majo te obični peugeoti 206 popolnoma enake menjalnike.
Zdej je možno več opcij:
1. Je moj zjeban (težko verjamem ker 100% skrbim za njega)
2. Ljudje lažejo sami sebi in merijo hitrost po klancu navzdol)
3. Sem jaz vozu v hrib
smile-1.gif

4. Različne vremenske razmere.
5. Mel sem zimske gume gor.
Sej je vseeno. Se zdej bad počutim k sem cel jeben offtopic povzroču.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
V kolikor gre za isti avto..potem je izmerjena hitrost rekla kazala.

Eni pač zmerijo po klancu navzdol, ter prodajejo da jim toliko gre (podobno kot s porabo..merijo na relacijo, po možnosti daleč na jug...in to je zdej merodajna poraba za njegov avto
crazy1.gif
).

Gume nebi smel vplivati ta toliko. Morebitni klanec se lahko konkretno pozna (že smer vetra).

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Pa način vožnje. Ti povem, da ko sem se vozil na relaciji Lj-Mb in nazaj vsak dan je bil avto preluftan in je garant nabral vsaj 10 do 15km/h višjo končno hitrost kot pa sedaj. Kontra je pa s povsem zamorjenimi avti. Twingo 1,2 v peti prestavi ni bil sposoben držat 130 na ravni cesti, ampak je padala hitrost na cca 120. po parih furah v Mb in nazaj je letel kot nov.
Tako da se ne sekiraj, med enakim avti hitro dobiš realna odstopanja do cca 15 km/h v plus ali minus, kar je pa več so pa res ali napačni pogoji ali pa "nakladanje".

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
1.2 HTP 2008– I3 1198 cc 44 kW (60 PS; 59 hp) @ 5200 rpm 108 N·m (80 lb·ft) @ 3000 rpm

Najvišji navor je kar nizko, max moč tudi, tak da mogoče čisto v redu potegne. Ampak če se nameravaš vsakodnevno po AC v službo vozit, pa ti res odsvetujem. Saj si človek reče: bom že potrpel, ampak ti začne fejst na živce hodit.

Edit: 0-100 km/h 16.50 s
crazy1.gif
Si ziher, da bi se vozil vsakodnevno s tem?

avto bo 80% vseh km delal po mestu in bliznji okolici in v glavnem ga ne bom vozil jaz .... ce bo prvi avto na servisu bo pa tudi zmogel tistih 100 km po AC v eno smer ....

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
glede na to da gre za vozilo iz vw/audi hleva se mi zdi cena zeloooo ugodna. avto ima klimo, 5 vrat, bela barva je takoalitako IN, ... kaj si lahko se zelimo vec
cheer.gif
edino kar me malo moti je 1.2 mlincek. koliko je porabe na takem avtu s tem motorjem z 60konjici? ima kdo kaj takega doma?

se link ..... recimo tale ...... http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2571216&show=

komentarji?

Dej slabega jurja več in dobiš avto, pa še metalik farbo.
smile-1.gif

http://www.toyotaadria.com/si/ugodna_vozila/yaris.html

Ogo

yaris je premajhen. s fabio se lahko obcasno peljejo tudi 4 odrasle osebe, kar si z yaris-om ne predstavljam. sem gledal auris, pa je ze konkretno drazji .....

Jaz sem vozil v Yarisu 5 odraslih oseb. There must have been something wrong with my Yaris. Pa na Mangartsko sedlo sem tudi prišel.
Če je ta grdobija od Škode znotraj v potniškem prostoru kaj prostornejša od Yarisa, sem jaz papež.
tongue-1.gif

Ogo

moram pa res it v salon toyota to malo cudo pogledat..... samo mislim da se motis .....

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
že že da si ti vozil 4 osebe v Yariski - pač pomakneš zadnjo klop. Samo potem zadaj ostane prostora ravno za sendvič s tunino in malo koka kolo
grin1.gif

sicer pa ima Yariska kar nekaj dolžinskim cm manj, tako da je pomankanje prostora dokaj razumljivo.

Eriks....če se bojiš švohnosti motorja pač izberi močnejo različico oz. poišči večjo kubaturo kje pri konkurenci (če jo seved aponujajo za tak denar).

Sicer pa...komu bo sploh namenjen avto ter za kake potrebe?

drugi avto. vrtec, sluzba, dom, .... v glavnem.

imel si podobno temo ko si izbiral med hondo jazz in vw polo. pa si se na moje zacudenje odlocil za vw polo. pa ce me spomin ne vara si vzel novega? koliko si odstel zanj? jaz za drugi avto nikoli ne bi odstel vec denarja, kolikor je vreden master car.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik ericks pravi:

moram pa res it v salon toyota to malo cudo pogledat..... samo mislim da se motis .....

Nič se ne motim. Gre za isto avtomobilsko klaso. Saj ne primerjaš Yarisa z Octavio.
smile-1.gif

Drugače pa ti obisk kakega avtosalona Toyota itak ne more škodit.
nahrung002.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
glede na to da gre za vozilo iz vw/audi hleva se mi zdi cena zeloooo ugodna. avto ima klimo, 5 vrat, bela barva je takoalitako IN, ... kaj si lahko se zelimo vec
cheer.gif
edino kar me malo moti je 1.2 mlincek. koliko je porabe na takem avtu s tem motorjem z 60konjici? ima kdo kaj takega doma?

se link ..... recimo tale ...... http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2571216&show=

komentarji?

Dej slabega jurja več in dobiš avto, pa še metalik farbo.
smile-1.gif

http://www.toyotaadria.com/si/ugodna_vozila/yaris.html

Ogo

yaris je premajhen. s fabio se lahko obcasno peljejo tudi 4 odrasle osebe, kar si z yaris-om ne predstavljam. sem gledal auris, pa je ze konkretno drazji .....

Jaz sem vozil v Yarisu 5 odraslih oseb. There must have been something wrong with my Yaris. Pa na Mangartsko sedlo sem tudi prišel.
Če je ta grdobija od Škode znotraj v potniškem prostoru kaj prostornejša od Yarisa, sem jaz papež.
tongue-1.gif

Ogo

lej, jaz sem jih tudi, ga imamo v druzini pa ni to to. če je ze nuja voziti osebe za jurja vec dobis fiat doblo 1.9jtd 120KM, z enako porabo goriva s tem, da se pelje 5 oseb udobneje kot v bmw serije 3 in imajo prtljage za tri tedne kampiranja s seboj (oz. dva pralna stroja v original embalazi, brez podiranja zadnje klopi in police v kufru). 120KM gre tudi z optimiranjem na priblizno 150KM, posledično je poraba goriva nižja, avto pa v peti prestavi pride na vršič, če je treba, z vklopljeno klimo, nisi pa glavni na vasi, ker ni bmw značke oz. pri kvazi slovenskih intelektualcih toyotinega T emblema
smile-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
GGG, ne daj že mir in ne razkazuj preveč svojega intelekta kle, ker gre folku ob tvojem pisanju na smeh. Kje si tega Dobla sedaj našel, ki je kljub popustom, kar nekaj jurjev dražji ...
smile-1.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik ericks pravi:

imel si podobno temo ko si izbiral med hondo jazz in vw polo. pa si se na moje zacudenje odlocil za vw polo. pa ce me spomin ne vara si vzel novega? koliko si odstel zanj? jaz za drugi avto nikoli ne bi odstel vec denarja, kolikor je vreden master car.

grin1.gif
Na moje veliko začudenje so novega Jazza tako podražili, da nakup več ni smiselen (16.000 EUR).

Že tako sva plačala mnogo več od prvotno zastavljenih ciljev, ampak na koncu je važno ali si zadovoljen z odločitvijo (oz nakupom) ali ne.

(prdnila sva v 13.400 za nakup...nekako računamo da bo pri hiši krepko čez desetletje (če bo šlo po planu seveda) tako da....smo dali, pozabili in to je to).

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:

grin1.gif
Na moje veliko začudenje so novega Jazza tako podražili, da nakup več ni smiselen (16.000 EUR).

Že tako sva plačala mnogo več od prvotno zastavljenih ciljev, ampak na koncu je važno ali si zadovoljen z odločitvijo (oz nakupom) ali ne.

(prdnila sva v 13.400 za nakup...nekako računamo da bo pri hiši krepko čez desetletje (če bo šlo po planu seveda) tako da....smo dali, pozabili in to je to).

13.400 eur za novega?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
jap. Drugače bi potem raje kupili za 14.500 novega golfa z 1.4 TDI-jem.