Družinski avto/ karavan/ enoprostorec

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Verjamem. Tudi na biciklu se lahko to zgodi, ali motorju, ali mercedesu. Ob nepravem trenutku na nepravem mestu, pod nepravim kotom, v najbolj netrden del vozila. Če bi blo tako bi vsi samo doma sedeli in upali, da se nam šleper ne pripelje v dnevno sobo.

Velik avto pač potegne tudi veliko stroškov. Ne znam si predstavljat da bi za teh nekaj km ki sem jih omenil kot drugi avto pri bajti vozu kakšen A6. zavarovanje, gume, gorivo, servisi, če ga voziš al pa ne. Za razliko recimo do twinga ali upa, maš s letnimi stroški že dopust pokrit.

Reskiraš pa tako ali tako že ko stopiš na cesto.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sej ne pravim, da ne smeš met Matica al kakršenkoli drug avto, samo ko pelješ mulca kam, je najbolje, da ga daš v Megana, kot si že povedal, da ga imate.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Vse štima. Sej ko kam gremo, gremo z meganom, ki je pri hiši kot družinski avto. Mali avto je pač drugi avto zamestno skakanje po mestu. Če grem kam dlje vzamem megana, baba pa 3jm na šiht pa pač drugi avo.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Če ne bi doživel, ne bi verjel, kaj se je zgodilo mojemu frendu par let naza v Twingotu. Se pelje po mestu, gre v krožno, kjer je imel hitrost cca 5-15 km/h, nakar prileti terenc Volvo v zadnji desni bok Twingota. Twingo je bil samo še za na odpad. Vdrt je bil cca 1/3 širine in če bi bil tam otrok, bi bil sedaj vemo kje

Verjamemo tudi mi.

Poskusi verjeti še tole: precej let nazaj se je na cesti KR - Tržič, kjer je omejitev 100 (torej ne gre za naselje) zgodila nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Prvo je bila R 19-ka, drugo pa Volvo (o oznaki nisem prepričan, ne bom ugibal). Skratka ve se, kaj je volvo napram 19-ki. In ja, voznik 19-ke še danes hodi naokrog, medtem, ko tistemu iz Volva že nekaj let prižigajo sveče (če jih ...)

Tolk o tem, koliko je kakšno vozilo varno v določenih situacijah ... na splošno res velja pravilo NCAP5*, ampak to še vedno ni garancija za preživetje ...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik jure_jankovich pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Če ne bi doživel, ne bi verjel, kaj se je zgodilo mojemu frendu par let naza v Twingotu. Se pelje po mestu, gre v krožno, kjer je imel hitrost cca 5-15 km/h, nakar prileti terenc Volvo v zadnji desni bok Twingota. Twingo je bil samo še za na odpad. Vdrt je bil cca 1/3 širine in če bi bil tam otrok, bi bil sedaj vemo kje

Verjamemo tudi mi.

Poskusi verjeti še tole: precej let nazaj se je na cesti KR - Tržič, kjer je omejitev 100 (torej ne gre za naselje) zgodila nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Prvo je bila R 19-ka, drugo pa Volvo (o oznaki nisem prepričan, ne bom ugibal). Skratka ve se, kaj je volvo napram 19-ki. In ja, voznik 19-ke še danes hodi naokrog, medtem, ko tistemu iz Volva že nekaj let prižigajo sveče (če jih ...)

Tolk o tem, koliko je kakšno vozilo varno v določenih situacijah ... na splošno res velja pravilo NCAP5*, ampak to še vedno ni garancija za preživetje ...
To si povedal približno tako: imam kocko, na kateri je 5 šestic in ena enica... jo vržem in pade enica...
To sedaj ne pomeni, da ima enica večjo možnost...