Nore najemnine v Ljubljani

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
staro kmetijo na štajerskem kupiš za 20 do 50 kilo. pa je .

da se, ampak če hočeš bit fensi v lj v centru, je pa druga zgodba.

Tole

Ali skoraj vsak dan kaj takega

Ko sem jst pisal, da rabiš za ljubljano minimalno 1500€ plače (verjetno ravno na špici okol 2008), pa vsi od kje sem potegnu tako cifro.
bonk.gif

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Da bi pa lahko rekel da sem rojen pravega leta bi moral biti pa generacija 70-75. Prijatelji pravijo da so bila 90 blazna leta za zasluzit. No jaz sem se precej kasneje rodil

Med 89 in 93 se je kar dogajalo recimo. Borza, legalno piratstvo, jazbinšek...

Ampak ta (70-75) generacija je bila v 90-ih v srednji šoli ali na faksu, revna. Večina teh biznismenov, ni šla faks, nekateri pa so celo srednjo šolo prekinil.
.
Bilo pa je fajn glede služb recimo za računalničarje še konec 90-ih, si se lahko izmišljeval glede delodajalcev.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Avtorju teme: Pač si zamudil in nimam pojma kaj si mislil oziroma še misliš. Izračunaj si kolk si zmetal za najemnino v obdobju, ko so bli krediti in stanovanja poceni. V tem času bi blo že pol ali več fleta tvojega.

si že kdaj prebral kaj od kiyosakiya? nisi ne, pa bi verjetno moral, nehajte živet v iluziji da je lastništvo ful bolj ugodnejša varianta od najema / ali biti po slovenceljsko obseden z lastnino
wink-1.gif

"Your house is NOT an asset" I said this in Rich Dad Poor Dad way back in 1997

https://www.cnbc.com/2017/11/16/homeownership-doesnt-build-wealth-study-finds.html

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Bravo naši:

Po novi zdravstveni reformi naj bi prihodke, kot so kapitalski dobički, obresti, dividende in najemnine, dodatno obremenili s 6,36 odstotka.
25% obstoječega davka + 6,36 je koliko? Avstrija nima naoddajanje, kot mi pravi kolega, ki dela + živi tam že 25 let, niti 10-procentnega....

Pa še hint: kdo bo plačal teh dodatnih 6,36%? Pa poskusimo: naje....

In koliko se sploh splača baviti z oddajanjem, v temlem članku s KONKRETNIMI izračuni:

svet kapitala

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Edino pravilno.

Stanovanje mora biti strošek, ne pa vir kapitala.

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Aha, če živiš v njem je strošek, če pa ga oddajaš, pa še mora biti še večji strošek...

Bravo za razmišljanje.
bonk.gif

Dosegaš velikega teoretika in misleca Evdarda Kardelja.
Ampak tvoji levosučni sopartijci, od katerih MNOGI živijo tudi od oddajanja, teh sprememb na slabše na bodo veseli...
ne-ne-1.gif

Nazadnje urejeno:

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Edino pravilno.

Stanovanje mora biti strošek, ne pa vir kapitala.

joj kok eni jokate tle na forumu. če si revež se preseli iz Lj v Mb pa boš mel pol cenejša stanovanja pa še vedno si v mestu. če pa bi bil rad v Lj, se boš pa preselil na obrobje nekam na vas.

Sprijanzni se že enkrat, da pač nismo vsi enaki. Eni so pametnejši, eni bolj pridni,... ti pa si najverjetneje samo len in jambravček.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Avtorju teme: Pač si zamudil in nimam pojma kaj si mislil oziroma še misliš. Izračunaj si kolk si zmetal za najemnino v obdobju, ko so bli krediti in stanovanja poceni. V tem času bi blo že pol ali več fleta tvojega.

si že kdaj prebral kaj od kiyosakiya? nisi ne, pa bi verjetno moral, nehajte živet v iluziji da je lastništvo ful bolj ugodnejša varianta od najema / ali biti po slovenceljsko obseden z lastnino
wink-1.gif

https://www.cnbc.com/2017/11/16/homeownership-doesnt-build-wealth-study-finds.html

Ja grem zdele koj brat
hysterical-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
sem kar na prvi slikci. Mir in noben ne gnjavi. za živce spočit.

Gledanje pijanih turistov ali tursitk pa mi ni zanimivo.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

wink-1.gif

Glede na to, kake penzijone si lahko obetamo, me zanima kdo si bo lahko privoščil plačevati najemnino + vseh stroškov? Če si v "mladosti" priskrbiš neko lastnino ti ostanejo samo stroški, al pa prodaš in upaš, da si boš lahko s tem plaču dom za ostarele.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Ne bluzit prosim. Tudi danes bi dobil tok krede za 30 let. Morda celo po ugodnejsi obrestni meri. Ampak bi za tak denar dobil manj. Al pa vec (veliko je v oceh opazovalca).

Da bi pa lahko rekel da sem rojen pravega leta bi moral biti pa generacija 70-75. Prijatelji pravijo da so bila 90 blazna leta za zasluzit. No jaz sem se precej kasneje rodil

Žal tudi jaz...
wink-1.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Ne bluzit prosim. Tudi danes bi dobil tok krede za 30 let. Morda celo po ugodnejsi obrestni meri. Ampak bi za tak denar dobil manj. Al pa vec (veliko je v oceh opazovalca).

Žal tudi jaz...
wink-1.gif

bili so fini cajti, samo na žalost sem tudi jaz 5 let premlad.

Ne pozabit na trgovino z rabljenimi avti - vrhunski zaslužki

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

wink-1.gif

Gre se bolj za varnost ter neodvisnost kot pa za neko hudo naložbo. Če je prva nepremičnina seveda.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:

wink-1.gif

Bravo. Največja neumnost sveta ki sem jo kdaj videl je ta da se dva zapufata do grla za naslednjih 30 let. Zakaj že? Lastnina obremenjuje... jebatga tako je, pa čeprav smo vsi "vzgojeni" da je pa fajn imeti kaj svojega da si "miren" na stara leta. Itak
hysterical-1.gif

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Lastnina obremenjuje...

Res je. Zato pa nekateri delijo (oddajajo) stanovanja, nekaj jih je, ki delijo celo lasten avto. Le da eni in drugi deljenje - računajo, za sobo na primer 150 do 250 evrov.

Zakaj pa računajo, če delijo?
Ker niso Bavčarji, dobrodelniki, Zuckerbergi. Ker jim tistih 800, magari 1500 evrov mesečno (če so v službi) ni dovolj. Če imajo kapital, znanje, lokacijo in ne vem kaj še vse, potem ne vidim problema...
Mogoče je to celo elegantneje, kot da bi po službi polagali ploščice...

No, nekateri pa delijo tudi ženo. Sicer za to skoraj zagotovo ne vedo, ampak se dogaja. Ti pa nimajo od deljenja nič, le probleme (če ugotovijo) in verjetno na ta račun tudi stradajo seksa... Ampak to je vsekakor druga zgodba.

In, ja, delitvena ekonomija prihaja skozi velika vrata...

Pravzaprav bi mogoče morali deliti skoraj vse. Vrtalko, bicikel, vikend, fotoaparat, kamero, celo prali bi lahko nekaj sosedom z našim pralnim strojem... Včasih se vrti boben le z tremi, štirimi kosi obleke...

Z dobrim kolegom imava skupaj skoraj vse možno orodje. No, on ga ima 75%, ker je bolj "hišniški" tip človeka...
In ne, partnerk pa ne deliva.... Tudi ne bova, kajti njegova ima 45 let, mene pa zanimajo le tiste do 30. Sem malo spustil kriterije.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

wink-1.gif

Kiyosaki nikoli ni trdil da je lastnistvo nepremicnine slaba ideja. On je samo trdil da mora biti hisa asset in ne liability. Celo izpostavljal je real estate kot dobro nalozbo za v I(investment) kvadrant
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Na katerih področjih se je dalo dobro zaslužiti v 90? v fabrkah že ne..
cool-1.gif
Ce so vsi tvoji prijatelji v 90ih delali v fabrkah potem razumem ta komentar. Vecina obrtnikov in folka ki se je bil pripravljen lotit se cesa poleg dela za trakom, opisuje 90a kot leta ko je posel cvetel in se je dalo dobro zasluzit.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:

wink-1.gif

Bravo. Največja neumnost sveta ki sem jo kdaj videl je ta da se dva zapufata do grla za naslednjih 30 let. Zakaj že? Lastnina obremenjuje... jebatga tako je, pa čeprav smo vsi "vzgojeni" da je pa fajn imeti kaj svojega da si "miren" na stara leta. Itak
hysterical-1.gif
A je mami že oprala žehtico
priden.gif