Enkrat sem že napisal, mogoče si prezrl: da bi obdavčevali prazna stanovanja, se načeloma (!) ne strinjam - sem pa napisal, kako bi to lahko izvedli. Znam pač ločit med tem, kaj je moje mnenje, in tem, kaj je možno oz. kaj se lahko zgodi. In, ne moreš verjet, znam si tudi "izmislit" kaj, česar ne maram ... Pač ne maram gledanja samo v svojo korist ...Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Saj počasi bomo prišli do skupne točke. Ne grem se dvojnih meril, kot mi to očitaš. Hotel sem samo pokazati, da je dodatno obdavčevanje "praznih" stanovanj totalni nesmisel. Razni nevoščljivci bi obdavčili nekoga, ki ima več stanovanj samo zato, ker ima "nekaj več", ker je to luksuz, ker je to nesprejemljivo. Zakaj je nesprejemljivo? Ja ker oni nimajo stanovanja! (kdo jim je kriv?! - oni, ki ima n-stanovanj gotovo ne)
Če se že gremo grdo obdavčevat stanovanja (in se to smartra kot luksuz), potem dajmo obdavčit tudi kaj drugega! Ko je vojna, je vojna za vse. Ti si prišel z neko idejo o obdavčevanju praznih stanovanj, ne jaz! Potem si se pa v vsakem prispevku bolj vlekel ven in na koncu prišel na idejo, da nič ne bi smeli obdavčit. Ampak ne pozabi, kaj je bil tvoj prvi post.
Nazadnje urejeno: