Nore najemnine v Ljubljani

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Sem ta generacija, ki bi lahko počasi kupila kaj oz. bi verjetno že imel kaj, če bi lahko starši kakorkoli pomagali, tak kot vsem drugim. Star dobrih 30 let.

Sicer pa čakam eno zadevo, da se razreši v roku leta, dveh...pa potem nakup. Do takrat pa mi ostane najem. Imaš zdaj kaj več informacij za nepotrebno očitanje?
smirk-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Starši pomagali......enim pomagajo ja, enim mislijo, da so pomagal, drugim pa ne.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Sem ta generacija, ki bi lahko počasi kupila kaj oz. bi verjetno že imel kaj, če bi lahko starši kakorkoli pomagali, tak kot vsem drugim. Star dobrih 30 let.

definiraj starši dali... če misliš ribo, potem malo morgen, če misliš naučiti ribo ulovit, potem se seveda lahko fočkam. definitivno brez njihovega supporta med pridobivanjem izobrazbe ne bi bilo nič. pa čeprav je to baje samoumevnih, da so me financirali do konca faksa, da nisem imela skrbi s tem kaj bom oblekla, kaj bom jedla in kje bom spala. vem, da vsi te sreče nimajo in je bistveno težje do nemogoče. če si pa mislil, da bi lahko kaj imela, v smislu, oh kuko bi jest stanovanje, potem pa oči pa mami tošl odpreta in ga imam. me fotr tera nekam... ker njemu je z lufta padl najbrž.

tvoja generacija sicer. ja, imam pa puf. ker nisem tako zelo spešl, da bi v 5 letih zaslužila celo bajto. gledam soseda. mladga, gradi... stara šola. zafrustriran do amena, ker je praznoval 30 let, pa še ni bil v bajti (bo pač star 31 ali 32). njemu je to pomenil lastni neuspeh, da še ni v celoti samostojen na svojem. je pa res, da je z gorenjskih hribov doma. do tja še ni prišla mentaliteta, da si star 30 pa da ti mami pa oči še vedno morata nekaj dati, da nekaj imaš. ali pa jih je zaobšlo, ne vem...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
90% mojih znancev, ki živi v lastniškem stanovanju, so kupili flat tako da:
- so jim finančno pomagali starši
- so jim starši v mladosti kupili garsonjero, 1 sobno stanovanje, ki so ga zdaj prodali in najeli tisti drobiž razlike na kredo
- so prodali od babi stanovanje, razlika na kredo
- so jim starši posodili del kupnine za nedoločen čas

Brez izjeme. Manj kot 10% je takih, ki so si z lastnimi srestvi v 30-ih letih brez pomoči drugih kupili stanovanje v Ljubljani. Tisti, ki so, so pa do npr 33-ga leta živeli doma in šparali...tak da so na nek način spet starši pomagali.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
in kaj to tebi zdaj pomaga? da nimaš babi, ki bi umrla ali pa fotra ki bi tošl odprl. vsaj izgovor imaš, če že nič drugega ne. tako dobro iščeš tudi tiste, ki so štartali iz slabše pozicije od tebe, pa so te prehiteli? vsi imamo tudi take...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Napisala si da naj definiram kaj pomeni "starši dali". Definiral sem. Kaj me koji [cenzura] napadaš zdaj.
bonk.gif

Temo sem odprl ker mi ni bilo jasno kam so šle cene najemnin in zakaj. Ter da mi ni jasno kdo bi dal npr. 1000 eur/mesec za najemnino, če lahko za ta denar dobiš obrok za kredit. Smo ugotovili nekaj razlogov, če si prebrala temo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
AirBnB efekt mogoče?

Tole tudi ne verjamem, da 15 lukenj lahko tolk vpliva na trg. Razen. če jih sedaj še 50-100 prenavlja, da bodo poleti začeli oddajat.

ncYaP0GNQJ2rHOnw4ID6jw.png

edit: k... ko uredu pozoomiraš, jih je kot rusov.
shocked-1.gif

Nazadnje urejeno:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.977
7.314
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

definiraj starši dali... če misliš ribo, potem malo morgen, če misliš naučiti ribo ulovit, potem se seveda lahko fočkam. definitivno brez njihovega supporta med pridobivanjem izobrazbe ne bi bilo nič. pa čeprav je to baje samoumevnih, da so me financirali do konca faksa, da nisem imela skrbi s tem kaj bom oblekla, kaj bom jedla in kje bom spala. vem, da vsi te sreče nimajo in je bistveno težje do nemogoče. če si pa mislil, da bi lahko kaj imela, v smislu, oh kuko bi jest stanovanje, potem pa oči pa mami tošl odpreta in ga imam. me fotr tera nekam... ker njemu je z lufta padl najbrž.

tvoja generacija sicer. ja, imam pa puf. ker nisem tako zelo spešl, da bi v 5 letih zaslužila celo bajto. gledam soseda. mladga, gradi... stara šola. zafrustriran do amena, ker je praznoval 30 let, pa še ni bil v bajti (bo pač star 31 ali 32). njemu je to pomenil lastni neuspeh, da še ni v celoti samostojen na svojem. je pa res, da je z gorenjskih hribov doma. do tja še ni prišla mentaliteta, da si star 30 pa da ti mami pa oči še vedno morata nekaj dati, da nekaj imaš. ali pa jih je zaobšlo, ne vem...

Lepo da si hišo sama zaslužila in plačala. Pa verjetno si mlajša od 40 let. Kaj pa je bilo s parcelo? Si tudi njo sama kupila in nato gradila?
Sprašujem zato, ker si precej groba do forumskih kolegov.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Verbala, že povedala. Pogledujem pa kaj počnejo tisti, ki so zdaj na istem kot jaz, pa so jo sami plačali. To je bil moj point.

Drugače pa nekaj teme sem prebrala. Nehala ko se je začelo limati neke linke z garsonjera ali nekaj točka po jurja (oziroma analogije). Menda je jasno, da to niso oglasi namenjeni, da se najde naključnega najemojemalca na Salomoncu... Da pa je dvosobno stanovanje 600 evrov + pa to ni zadnjih nekaj let. Kdo da? Tisti ki je kreditno nesposoben za 650€. Ali pa jurja konec koncev. To sta dve različni stvari.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
- so jim starši v mladosti kupili garsonjero, 1 sobno stanovanje, ki so ga zdaj prodali in najeli tisti drobiž razlike na kredo

Brez izjeme. Manj kot 10% je takih, ki so si z lastnimi srestvi v 30-ih letih brez pomoči drugih kupili stanovanje v Ljubljani. Tisti, ki so, so pa do npr 33-ga leta živeli doma in šparali...tak da so na nek način spet starši pomagali.

Tako nekako. Jaz sem s celo familijo živel pri starših, dokler nisem uspel kupit parcele in čez nekaj let sezidat. To je bila definitivno pomoč.

Naj še dodam, da tudi veliko odpade na skupne nakupe, punca in fant, mož in žena.
Bistvena razlika kot pa če bi čisto sam kupil.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Tole je že 3 leta zrelo. Pa se ni še nič zgodilo.

Lahko bo u3 ali pa čez 5 let.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Poglej, vseh 90% je nekaj verbalo, ali kako drugace dobilo prvo stanovanje, pa kljub temu niso bili sposobni privarcevati za nekaj dodatnih m2. Vsi so jemali kredo pa vecina jih je bilo pri mamini mizi do 30bali pa se vec najbrz.
Tudi jaz.sem bil skoraj do 30 tam(pa se kje) . Ampak meni se je pri 25 zivkljenje postavilo na glavo. Takrat sem bil eno leto pri mizi ministrsva za zdravje.

Pri 30 sem imel svojo garsonjero v Lj, pri 35 skupno hiso staro sicer 40 let ,30km izven Lj.
Starsi so nama dali....delovne in varcevalne navade.
Krede nimava, tudi zivljenjskih zavarovanj nekih hudih ne.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Razsirit moras krog znancev =)

Sva dva, oba dobrih 30. Ona je v LJ prisla v studenta pri 19, jaz sem se iz garsonjere, kjer sem zivel z mamo, odselil pri 20 (al pa 21 neki tacga). Ko sem se odselil sva sla v najem in imela se enega cimra. Pri 26 kupila hiso na kredo za 30 let. Niti centa ni prispeval nihce od druzin. Ko sva prenavljala so nama obcasno pomagali, ce vse skupaj potegnem cca 4000 EUR v 5 letih.

Kje delam jaz je znano, ona ima rahlo boljso placo od povprecne. Ker nimava otrok sem stalno nekaj zraven delal in je se nekaj na ta nacin kapnilo.

Ampak tvoja teza ne drzi. Da se brez starsev.

Je bil pa dober nakup. Nekaj let pred tem bi za tak denar v LJ dobil dvosobno stanovanje.

Tko da v zivljenju je treba delat, met kdaj jajca se odlocit in vztrajat. Ce imas pri tem se nekaj sportne srece je pa toliko bolje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
On se na cesti ne mara p......,pa da bi se druzil z njimi
wink-1.gif

Nisi za v njegovo druzbo
wink-1.gif

Pohvala za vajin pogum in imejta malo srece tudi v prihodnosti.
Pa vedi da ynos isce stanovanie v centru. Ne nekje bogu izza noge, pa ceprav v MOL. Udobju centra se zaenkrat ne misli odpovedat.

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Je bil pa dober nakup. Nekaj let pred tem bi za tak denar v LJ dobil dvosobno stanovanje.

Tko da v zivljenju je treba delat, met kdaj jajca se odlocit in vztrajat.

Ubistvu si potrdil tezo, da je treba bit na pravem mestu ob pravem času. Ali rojen pravega leta. Danes tega nebi mogel naredit, ker ti noben nebi dal krede za tako zadevo... Niti nebi imel bajte kot si pogruntal.

In kolikor jaz vidim bo za naslednje generacije samo še slabše... S tem da tudi za nas tiste generacije ne bodo več skrbele, ker se gre neki individualizem: JAZ, JAZ in samo JAZ.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
staro kmetijo na štajerskem kupiš za 20 do 50 kilo. pa je .

da se, ampak če hočeš bit fensi v lj v centru, je pa druga zgodba.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
dobro v nek nerazumen ekstrem pa spet ni treba iti. če ima vse v ljubljani od familije do službe, mu pač stara kmetija na drugi strani slovenije ne pomaga. cepetati na mestu, da hočeš biti v centru ne pa kaki km ven (dostopno kamot z LPP ipd) je pa pač drug ekstrem. kej pametnega vmes se sigurno najde.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Tko da v zivljenju je treba delat, met kdaj jajca se odlocit in vztrajat.

Ubistvu si potrdil tezo, da je treba bit na pravem mestu ob pravem času. Ali rojen pravega leta. Danes tega nebi mogel naredit, ker ti noben nebi dal krede za tako zadevo... Niti nebi imel bajte kot si pogruntal.

In kolikor jaz vidim bo za naslednje generacije samo še slabše... S tem da tudi za nas tiste generacije ne bodo več skrbele, ker se gre neki individualizem: JAZ, JAZ in samo JAZ.

Ne bluzit prosim. Tudi danes bi dobil tok krede za 30 let. Morda celo po ugodnejsi obrestni meri. Ampak bi za tak denar dobil manj. Al pa vec (veliko je v oceh opazovalca).

Da bi pa lahko rekel da sem rojen pravega leta bi moral biti pa generacija 70-75. Prijatelji pravijo da so bila 90 blazna leta za zasluzit. No jaz sem se precej kasneje rodil