Nokia windows phones

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Jah drugič pa jo imej malo bolj rad pa ji kupi jabolko:)

Hec, da ne boš resno zagrabil...

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
886
25
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Pa ti sploh veš kaj je statični IP? V primeru statičnega IPja je DHCP izklopljen, da lahko uporabnik sam določa IP in tako ima povezana naprava vedno enakega. Statični IP se da nastaviti brez vsakršnih težav na Androidu, iOSu, Linuxu, stacionarnih Winsih (vsaj od verzije 3.11 dalje), še celo v POS terminalu, ki mi ga je včeraj namestila banka, nikakor pa ne OOTB v WP do 8.1.
redface-1.gif

Tudi pri DHCP ima lahko naprava vedno isti IP. Samo DHCP server ja treba prav nastavit.

lp

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.390
251
83
@aleks
poišči na nokia izvoz podatkov in potem preko bluetotha prenesi na nov telefon, seveda moraš prej telefona spariti. tako sem sam naredil bp.

JanezBlond

Pripravnik
26. jul 2007
39
3
8
ksz.
Ampak jaz ne razumem teh sadomazo osebkov tle gor, ki pluvajo nonstop čez WP in ga še kar uporabljajo. Lej če ti ne sede uporabljaj Androta al pa Jabko. Ne, trolajo tle gor do nezavesti, pa za vsako malenkost jokcajo ja android ima pa to in ono ...
Men tud ne gre v lajšto, da ima iphone leta gospodovega 2015 fizično stikalo za ringer off, pa mi prav dol visi za to, ker ga ne uporabljam. Iphona namreč...

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
To je pač slovenski način, namesto, da bi na microsoft dali feedback, se pač tu joka, da se zadosti dnevno potrebo po jamranju.

microsoft je v WP10 upošteval ogromno uporabniških pripomb, ampak če nečesa ne vedo, ne morejo popravit, saj nimajo kristalne krogle, da bi vedli kaj ljudem paše in kaj ne. mene tudi včasih preseneti kakšna težava ki jo nekdo ima, ne bi nikol pomislil da kaj takega..pa se dogaja

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
KSZ.

Hčerki sem vzel Nokio 635 in ... obolevam. WP je en tak šizofren OS, da glava boli.
Seveda sem ji moral nastaviti Microsoftov račun in po ene 10ih poskusih kreiranja (kao, da so vse kombinacije že v uporabi) username@outlook.com, se telefon končno zažene. Čeprav je bil telefon pravkar posodobljen na 8.1. in v nastavitvah piše, da je telefon posodobljen se sprehodim še v Trgovino, kjer me čaka cca. 20 posodobitev. Ok, za aplikacije razumem, da se posodabljajo, ampak sistemski kot so zvok, omrežje ipd. pa res ne vem kaj imajo za iskati v trgovini.
Poskusim nastaviti imenik. Kliknem Ljudje. Notri je že Microsoftov račun, vendar mi ne pusti, da kopiram kontakte iz SIM, saj da moram prej dodati račun. Kliknem na Dodaj račun outlook.com in ko vnesem podatke, ki jih imam za dostop do outlook.com, mi napiše, da je ta račun že povezan in da ga ne more dodati. Kaj naj sedaj naredim še Googlov račun, da bom lahko uvozil kontakte iz SIM ali kaj?
Še to. V Trgovini mi posodablja "sistemske" aplikacije in čeprav jih še ene 6 čaka na prenos, se telefon želi za nadaljevanje posodobitve ponovno zagnati. Po ponovnem zagonu spet namesti dve in spet ponovni zagon.
To, da v letu 2015 še vedno ne moreš uporabljati WIFIja s statičnim IPjem outofthebox ja pa fail stoletja. Saj vem, da verjetno enkrat bo, do takrat pač doma uporabljam dva routerja.

Import iz SIM kartice:
http://www.windowsphone.com/sl-si/how-to/wp8/people/import-contacts-from-my-old-phone
Ne vem točno kaj te matra tu.

Sistemski appi so na stor-u, ker je tako lažje in predvsem hitrejše posodabljanje... Saj ima android iste fore AFAIK. Za posodobitev zgolj nekega segmenta npr. omrežja, tako ni potrebna sistemska OTA nadgradnja, ampak se samo "app" posodobi-a preko stora.

Statični IP je podprt:
http://www.windowscentral.com/new-static-ip-option-new-update-lumias

Ni pa nujno, da ga imaš vključenega. Sicer pa zakaj uporabljaš statične IP-je? Če že moraš jih nastavi preko DHCP-ja rajši, je precej bolj zanesljivo.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Staticni IPji so bolj kot ne zgodovina. Nasa firma mora biti ena redkih, ki ima se vse desktope pod staticnimi ipji
rolleyes-1.gif

Alex. Zakaj bi doma telefone dajal na staticne ipje? Ce pride kdo na obisk, dobi svoj staticni IP?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
ksz

Na zamenjanem ekranu L1020 se mi spodaj vidijo sledovi windows ikon. Kot da bi bil Burn in. Se da odpravit? Kako pride do tega?

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Mene pa nekaj drugega zanima, zadnje čase opažam (lumia 735 in Samsung Microsd card class10), da mi kakšna igrica(nezahtevna ala Bubles) občasno za trenutel zašteka. Imam jih na sd kartici. Ko sem jih prestavil na telefon pa je bilo vse uredu. Se mi kartica upočasnuje? Mogoče potrebuje defrag????

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Zanimivo...no, kitajc pravi da mi vrne 40 od zahtevanih 60 Eur, pa sem predlagal, da se dobiva na 50...

Gledam navodila za prehod iz Androida na WP. Na kaj je treba bit pozoren na Android telefonu, da so vsi kontakti v oblaku oz. gmail racunu. Je to ze po defaultu ali je potrebno kaj dodatno prenasat, preden se exportira v WP.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Hm....zdaj pa sem celo začel že resno razmišljati o nakupu 930, ker cene tega (še vedno) top shit telefona so celo okoli 200 eur (rabljen) in dobre 300 (nov)

In 950 ne bo toliko boljši, da bilo realno dati 200-300 eur več. Pa še večji bo, 930 je vseeno "samo" 5 inčev.

Poleg tega pa, edino če bo m$ presenetil, ko bo predstavil dejanski model, je 930 videt veliko boljše.

Ali sem kaj spregledal?

pikoli

Pripravnik
13. avg 2008
73
0
6
nova mobitela (950 in 950xl) bosta podpirala continuum, tako da, če ti je za to vseeno, potem kar.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Aha, to je res ja, pa iris scanner bo imel 950.

ampak nisem najbolj ziher, če bo to kaj pretirano uporabna zadeva? Mogoče če bo res prišel x86 surface intel telefon, ampak tega pomoje še ne bo ziher do drugega poletja... ker continuum in appi je bleh...če pa bi continuum laufal s katerimkoli x86 programom..to pa je že potem čisto drug svet.