Nokia windows phones

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Pa mislim, da lahko v nastavitvah označiš, če želiš da so spodnje tipke ves čas vidne.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Sosedi nastavljam novo lumio 535. Pa bi mela gor google talk. Ne najdem nobenega appa. Gchat in talk.to noče instalirati. Piše da ni na voljo????

JanezBlond

Pripravnik
26. jul 2007
39
3
8
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
ksz
Kaj na lumiji se ne da iskati stikov po tel.stevilki?

V zadnjem Win10 buildu so uslišal Snecerja
cheer.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
O, pa res so tudi to spedenali. Prej je bilo tako, da če si začel pisat telefonsko od začetka, je delalo, zdaj pa dela tudi tako, če vpišeš številke, ki so "vmesne".

Očitno vseeno Snecer predstavlja mainstream uporabnika, jaz pa sem mislil, da je bolj izjema
wink-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Sosedi nastavljam novo lumio 535. Pa bi mela gor google talk. Ne najdem nobenega appa. Gchat in talk.to noče instalirati. Piše da ni na voljo????

Ja google talk je opuščen s strani googla.. kreteni so nas hotli prebacit na hangouts.. beda od bede.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Pa saj to je eno in isto, samo ime so spremenili. Uradnih aplikacij pa res ni za gtalk, ampak IM+ dobro dela. Za gmail je pa nova vgrajena W10 aplikacija cisto super, ker podpira arhiviranje.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Nova aplikacija za emaile v win 10 mobile je na nivoju. Lepo pregledna, za poslovno okolje idealna.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Kdaj pa misli bit? Ali ni bil že enkrat junija napovedan uraden ali pa sem nekaj zamešal?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Zamenjal displej na 1020. Dela, jupi.
smile-1.gif
Sicer pa moram se preverit prednjo kamero in svetlobni senzor, ker sem se kar namatral za dobit dol s prejsnjega displeja in upam, da nisem poskodoval. Je pa rabila baterija vec kot 10 minut polnjenja, da se je zbudil telefon po cca. mesecu. Znak da je ze zelo na koncu zivljenske dobe?
Updates ne da nove verzije na voljo.
frown-1.gif

640 se tudi noce updejtat...ocitno bo treba it na 8.1 in pol updejtat....eh

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
KSZ.

Hčerki sem vzel Nokio 635 in ... obolevam. WP je en tak šizofren OS, da glava boli.
Seveda sem ji moral nastaviti Microsoftov račun in po ene 10ih poskusih kreiranja (kao, da so vse kombinacije že v uporabi) username@outlook.com, se telefon končno zažene. Čeprav je bil telefon pravkar posodobljen na 8.1. in v nastavitvah piše, da je telefon posodobljen se sprehodim še v Trgovino, kjer me čaka cca. 20 posodobitev. Ok, za aplikacije razumem, da se posodabljajo, ampak sistemski kot so zvok, omrežje ipd. pa res ne vem kaj imajo za iskati v trgovini.
Poskusim nastaviti imenik. Kliknem Ljudje. Notri je že Microsoftov račun, vendar mi ne pusti, da kopiram kontakte iz SIM, saj da moram prej dodati račun. Kliknem na Dodaj račun outlook.com in ko vnesem podatke, ki jih imam za dostop do outlook.com, mi napiše, da je ta račun že povezan in da ga ne more dodati. Kaj naj sedaj naredim še Googlov račun, da bom lahko uvozil kontakte iz SIM ali kaj?
Še to. V Trgovini mi posodablja "sistemske" aplikacije in čeprav jih še ene 6 čaka na prenos, se telefon želi za nadaljevanje posodobitve ponovno zagnati. Po ponovnem zagonu spet namesti dve in spet ponovni zagon.
To, da v letu 2015 še vedno ne moreš uporabljati WIFIja s statičnim IPjem outofthebox ja pa fail stoletja. Saj vem, da verjetno enkrat bo, do takrat pač doma uporabljam dva routerja.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Kar se tice Microsoft racuna ne vem kaj to mutis, na Androidu rabis Google, na iOS pa Applov racun... Poleg tega je Microsoft bolj svoboden od Googla in lahko uporabis za uporabnisko ime pri Microsoftu kar mail od gmaila, pac lazje zapomnit zato sem,si tako naredil.

Kar se tice SIM kartic kolikor vem to dela in moras najbrz kaka navodila najti, je pa res da sam nisem probal.

Kaj tocno pa mislis z WiFijem z staticnim IPjem mi pa res ni jasno, vse naprave vkljucno z WP podpirajo standardni DHCP server in ce ti ne dobi IPja imas nekaj mocno narobe doma nastavljeno. Za staticne IPje poskrbi isto ruter z MAC mappingom in nima to nic z telefonom, katerimkoli.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Pa saj to je eno in isto, samo ime so spremenili. Uradnih aplikacij pa res ni za gtalk, ampak IM+ dobro dela. Za gmail je pa nova vgrajena W10 aplikacija cisto super, ker podpira arhiviranje.

Ja je eno in isto (račun) ampak prej je bila luštna lahka aplikacija za to, zdaj naj se pa z drugimi messengerju ubadam.. samo zato, ker so to kar na silo ubili, da gtalk noče delat. Brihtna ideja nekega čoravega ekonomista.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Kar se tice Microsoft racuna ne vem kaj to mutis, na Androidu rabis Google, na iOS pa Applov racun... Poleg tega je Microsoft bolj svoboden od Googla in lahko uporabis za uporabnisko ime pri Microsoftu kar mail od gmaila, pac lazje zapomnit zato sem,si tako naredil.
Pa kje sem kaj napisal, da ne želim Microsoftovega računa? Napisal sem, da sem odprl nov račun, torej je telefon povezan z MS računom, pa mi kljub temu aplikacija Ljudje teži, da naj (še enkrat) aplikacijo povežem z MS računom.

Citat:
Kar se tice SIM kartic kolikor vem to dela in moras najbrz kaka navodila najti, je pa res da sam nisem probal.
Navodila za delo s SIM kartico?
bonk.gif

Citat:
Kaj tocno pa mislis z WiFijem z staticnim IPjem mi pa res ni jasno, vse naprave vkljucno z WP podpirajo standardni DHCP server in ce ti ne dobi IPja imas nekaj mocno narobe doma nastavljeno. Za staticne IPje poskrbi isto ruter z MAC mappingom in nima to nic z telefonom, katerimkoli.
Pa ti sploh veš kaj je statični IP? V primeru statičnega IPja je DHCP izklopljen, da lahko uporabnik sam določa IP in tako ima povezana naprava vedno enakega. Statični IP se da nastaviti brez vsakršnih težav na Androidu, iOSu, Linuxu, stacionarnih Winsih (vsaj od verzije 3.11 dalje), še celo v POS terminalu, ki mi ga je včeraj namestila banka, nikakor pa ne OOTB v WP do 8.1.
redface-1.gif