Nokia windows phones

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Včasih je bolje imeti ločeno kodo, ki je bolj pregledna. Sem že sprobal en kup cross platform knjižnic in povsod se zakomplicira, ko je treba supportat kake custom ui widgete na posamezni platformi. Ali pa dostop do kakšnih specialnih storitev na posamezni platformi ( fingerprint scanner, barometer, in-app purchases, ...).

Na koncu imaš v kodi en kup if-ov, ki čekirajo platformo. Ali pa narediš ločen code base in imaš mir. Samo za to moraš to načrtovati od začetka. Ne moreš kar portati aplikacije, ki je optimizirana na eno platformo.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Bomo videli, če bo res tako hudo. V nekaj 10k vrstic kode imaš že tako ali tako kup stavkov if, ki čekirajo to in ono. Bolj se mi zdi, da ne bodo hoteli portati edino Windows haterji z izgovorom, da to pa too much pokvari strukturo kode. Yeah right!

Sploh pa je treba počakati in preveriti, racionalnih izgovorov je vse manj in manj.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik srv pravi:
In zakaj potem sploh kupiti WP (samo retorično vprašanje) ? Jaz bi pustil WP tam kjer je, s svojimi appi in rešitvami, ker ga to ga dela drugačnega, ne pa da jockajo ...
smile-1.gif
V real life-u so pa itak več dogovorjeni, kot si mislimo in nas samo farbajo ...

Vprašanje je zakaj bi kupil potem Androida, če imaš na bolj stabilnem, tekočem, varnem OSu z rednimi posodobitvami vse potrebne appe.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik titov pravi:

Vprašanje je zakaj bi kupil potem Androida, če imaš na bolj stabilnem, tekočem, varnem OSu z rednimi posodobitvami vse potrebne appe.
Se strinjam.
In ker bo WIN 10 brezplačen (tudi za desktop PC) in velik napredek napram WIN 7, WIN 8, si Microsoft obeta velik tržni delež. Uporabniki starejših različic WIndowsa ne bodo več imeli razloga, da ne namestijo najnovejšega sistema. Že sedaj ima Microsoft z vsemi različicami Windowsa na desktop računalnikih 90 % tržni delež. In ko bodo ljudje prešli iz starih različic Windowsa na WIN 10, se bodo aplikacije pisale na polno, in ne bo več izgovorov za programerje in podjetja. Univerzalni appi, kjer se bo aplikacijo 1x pisalo za desktop, tablice, telefone pa bo samo pospešilo razvoj.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
To ste trobili za WP7, 7.5 8 in 8.1. In kje je sedaj WP? Tržni delež mu pada.

Naslednje leto bo pa win 10.1 , ali 11 tisti pavi?

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
886
25
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik dune pravi:

A to je ista storija kot tista ko govorijo za OSX/linux/..., da zdej zdej bo pa Windowse izrinu ? (sam se mal mu manjka, ene 90%)

lp

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik dune pravi:

Zame je že 8.1 tisti pravi.

Tržni delež mene ne zanima, s tem naj se ukvarja Microsoft. Zame je pomembno, da telefon zadovoljuje moje potrebe.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Govorimo o sistemu, ki bo povzročil, da bo W začel občutno pridobivati tržni delež napram konkurentom.

Jaz sem tudi 10 let bil zelo zadovoljen z linuxom. Samo mu je vedno manjkalo tistih par aplikacij in bolj speglan UI. Potem sem pa nabavil macbooka. OSX ima tudi stabilno unix osnovo, speglan UI in tiste aplikacije, ki manjkajo na linuxu. Pa sta oba bila več let boljša od windowsev. Nič od tega ni pomembno, če si 3. po tržnem deležu in prioriteti programerjev. S s podporo prvih dveh pokriješ 95% trga ni stroškovno upravičeno vlagati enako količino denarja v podporo še tretje platforme.

Edino kaj lahko še reši MS je, da bodo web aplikacije bolj konkurenčne native appom. Web je edina resnično cross platform rešitev, ki deluje bolj ali manj out of the box trenutno na mobile. Potem pa ne bo več pomembno kateri OS imaš na napravi. Samo to ni v interesu ne Googlu ne Applu. Enako ni bilo v interesu MS v 90-ih in začetku 2000. Gates je opensource enačil s komunisti. Sedaj je pa .Net 6 že skoraj cel open source. MS je pa zadnič celo izdal Visual Studio Code open source text editor, ki deluje tudi na linuxu in macu. Oh kako so se spremenili, sedaj ko jim teče voda v grlo, ko izgubljajo developerje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.235
7.039
113
Takega sistema ne bo, ker je android čisto dovolj vsakemu navadnemu uporabniku, ki nima razloga, da preklopi drugam.

Zna pa priti, MS, počasi naprej zaradi izjemne podpore vseh treh platform. To so tudi pomoje sami ugotovili, zato delajo na polno v to smer zadnja leta.

To, da je android open source, pomoje ni glavni razlog za uspeh, ker drugače bi tudi na področju deskopa bil vodilni, pa vemo kje je. Ali pa recimo linux. Pač so bili na pravem mestu ob pravem času, kar se tiče telefonov.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
No, sej Microsoft ima glede na vso "konkurenco" se vedno 90 % trzni delez na prenosnih racunalnikih in desktop PC. In v vseh letih ni izgubil 1%.. Le to je problem, da uporabniki zlepa ne nadgradijo sistema na novejsega in tako se vedno uporabljajo WIN XP IN WIN 7. To pa se mora sedaj spremeniti z WIN 10, ce zeli Microsoft doseci razvijalce. Saj na ta nacin, ko bodo programirali aplikacije za PC WIN 10, bodo zaradi cross platforme istocasno imeli aplikacijo tudi za telefone. In to je ta prednost.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Točno tako. MS počasi gre po poti IBM-a. Včasih je bil alfa in omega, sedaj pa izven enterprise-a večina sploh ne ve, da še obstaja.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
S tem se ne morem strinjat.. Vecina ljudi (90%) dnevno ali vsaj nekajkrat tedensko uporablja VSAJ enega izmed Microsoftovih programov, storitev, produktov. Od Windowsov, do Excela, Worda, in ostalega Office paketa, do telefonov Lumia, tablic Surface itd...če naštejem,le najpomembnejše. Se pravi izredno močan igralec na trgu. Edina panoga, ki mu je "ušla" je telefonski del, ki pa je (na zalost za Microsoft) ena močnejših. In tudi tu mu lahko še vedno uspe, ni še nič zamujeno, predvsem zaradi dobre osnove windows telefonov in potenciala, ki ga ima Win 10.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
seveda, vsi analitiki na svetu pravijo, da je MS zamudil, Sijan iz alterja pa pravi da ni se nic izgubljega :D Medtem pa se prodaja pcjem manjsa iz leta v leto, MS mobile devicei pa sepajo za ios in android...

Nazadnje urejeno:

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Če pogledaš na amazonu top 10 najbolj prodajanih prenosnikov, so praktično vsi chromebooki. Google doc, google sheets, google mail, ... Zato ke microsoft v panic modeu, ker vejo, če ne bodo nekaj naredili, bodo postali irelavantni. Zato sedaj pluvajo ven appe za konkurenčne platforme.

Jaz na domači mašini sploh nimam instaliranega offica, ker ga ne rabim.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Žid in še [cenzura].... a veš kaka populacija je pokrita s tem v amerik.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Če pogledaš na amazonu top 10 najbolj prodajanih prenosnikov, so praktično vsi chromebooki. Google doc, google sheets, google mail, ... Zato ke microsoft v panic modeu, ker vejo, če ne bodo nekaj naredili, bodo postali irelavantni. Zato sedaj pluvajo ven appe za konkurenčne platforme.

Jaz na domači mašini sploh nimam instaliranega offica, ker ga ne rabim.
Amazon nima veze na celotno prodajo prenosnikov. Ne poznam niti enega, ki bi imel chromebooka. Poleg tega se vedno ima Microsoft v skupni prodaji prenosnikov in PC 90% trzni delez.