Nokia windows phones

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
830 Lumio se dobi za pravo ceno in bo vsak uporabnik, tudi "zenicka" bolj zadovoljna s tem kot pa npr. Z nizjo 5xx, 6xx serijo. Ze zaradi ekrana, kamere, izgleda...
Vcas so rekli - od viska ne boli glava
smile-1.gif
in hitro se navadis na boljse.

Jaz b pa rekel, da je 735 boljša izbira (ali 730, tisti pač novi 7xx model ki ni dual sim). Že zaradi tega, ker baterija zdrži več, ostale razlike, ki pa je v prid 830 pa itak navaden uporabnik ne bo opazil.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Zanimivo:

https://www.youtube.com/watch?v=Uw4jPnw9MDc

Telefon+večji display s tipkovnico reklamirano oz trženo kot en produkt. Potem pa continuum tehnologija...slišat je skoraj predobro da bi bilo res
smile-1.gif

Sicer zna biti tu problem, ker bo telefon moral biti relativno velik, zaradi velike baterije, kar bi vsaj za mene bilo odbijajoče. Poleg tega pa vprašanje če bi telefon ob laufanju appa in continuuma sploh zdržal zadovoljivo število ur? Je pa res, da če se to reši na strojnem nivoju, problema verjetno ne bi smelo biti.

Sem kar malce neučakan
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Naj bi bil ja. Govora je o "surface" monitorju, torej samo zaslon, baterija in tipkovnica. Na tak način bi lahko res dali hudo veliko baterijo, da bi recimo zadeva komot laufala en dan uporabe, ali pa še več. Vprašanje pa je, če bi telefon to zmogel, ampak če je rešitev strojna, sem ziher da bi šlo. Saj če imaš na telefonu zaslon na OFF, potem niti ne kuri tako veliko baterije.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Torej nekaj takega, kot že ima asus s tistim hribridom, ampak veliko veliko bolj uporabno.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Katero mi svetujete med 530/535/630/635 (karakteristike si znam pogledati
smile-1.gif
, ampak me zanima iz prakse) ? Prioritete so baterija, vidnost zaslona, touch delovanje.

Jaz sem mamo spravil na 535, zadeva je za povprečnega uporabnika (klici, SMS, MMS, surfanje, avto navigacija) čisto OK, ima le nekaj težavic z zaslonom, ki jih že nekaj časa krpajo z updati. Ampak se da vseeno čisto solidno uporabljat. Ravno zaradi tega bi jaz predlagal 640 (čisto frišna zadeva), ki je po velikosti identičen 535, ima pa boljši ClearBlack display, boljši fotoaparat in močnejšo baterijo. Vse ostalo iz vidika povprečnega uporabnika ni omembe vredno.
Ostali predlagani modeli imajo manjši displej, pri starejših ljudeh je v tem smislu večje tudi boljše. Sam sem bil na začetku malo skeptičen nad telefonom s 5 inčnim displejem za mamo, ampak je super zadovoljna z njim.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
640
zmaga.gif

a ima tud 535 tako gladko ohišje? verjetno je nujna uporaba nekega gumijastega ovitka, drugače prej ali slej pristane na tleh.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Uff, če se prav spomnim, ni čisto gladka plastika, ampak še vedno kar lepo drsi. Če se ne motim, je ravno toliko hrapava, da se prstni odtisi ne poznajo preveč. Je bil pa prvi dan zapakiran v nek usnjen etui in ga vedno "obdelujem" tako oblečenega, zato se skoraj ne spomnim več, kako izgleda brez tega.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Pri 925-ki mi ne dela slušalka. Če dam klic na zvočnik slišim sogovornika, drugače pa ne. Probal sem narediti soft reset, vendar ne pomaga. Sem kaj narobe pritisnil ali pa se je poslovila slušalka? Malo se mi zdi hecno, ker se je to zgodilo kar na lepem... Mi ni telefon padel ali kaj podobnega...

Meni je na 720 z lepega crknil mikrofon. 10 dni pred potekom garancije. Poslal na Teleray, pa so zrihtali pod garancijo. Še sam sem bil začuden!
cheer.gif

Sem zrihtal. 2x nalahka ½potapkal½ s telefonom po mizi in spet dela... Tako da če bo še komu crknil, ve kaj naredit
grin1.gif

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
heh, 830 za mamo, zdaj ali je superbabica, ali pa mlada mamica, ker da bi 50 letna ženička potrebovala 830 pa še nisem slišal...

ali pa se časi spreminjajo
wink-1.gif

Kaksna bolana logika pa je to?
Po darjan kriterijih si potem 60+ clovek ne sme kupit bmwja serije 5 ampak mora vozit fiat seicento (z zimskimi gumami), ker vec itak ne potrebuje?
bonk.gif

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Danes se zbudim in že mi 930 javi da je prišel update iz 8.1 na 10, ker sem zgleda že enkrat prej aktiviral ta preview program. Microsoft res poskrbi za izkušnjo:)

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Sem že pa mi zdaj manjka večino aplikacij vključno z Store in Settings, da še factory reseta ne morem naredit:) Nič bo teba recovery Tool uporabt heh. Sm pa najbrž sam to naredil, ker sem prec po prvem resetu ko sem mislil zakaj je ekran temen ugasnil zadevo ponesreč, pa je najbrž bil še postopek inštalacije aplikacij v ozadju:)

Nazadnje urejeno:

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
imam sinhroniziranke kontakte googla na mobiteli in mi ne prikaže imena ko imam dohodni klic. lumia 830 a se da kako shranit kontakte v sam gsm.

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
prosim za pomoč kupil lumio 830 a težave. dogaja se mi ko hočem poslišat muziko ne predvaja zvoka . dogaja se tudi da dohodni klici ne zvonijo če je telefon naglas dano zvonenje. predvajanne spotov na youtube se dogaja isto video je a zvoka ni. probal sem ponastavitev telefona . delovalo en čas vredu a zdaj spet nagaja.
se dogaja da imam sinhronizirane kontakte preko gmaila. a mi ne prikaže ime osebe ki me pokliče. shranjeno je v imeniku. a se da kako shanit kontakte v sam gsm.

naloženo je windows Phone 8.1 Update 8.10.14226.359.
kaj bi bil problem