Nokia windows phones

I

Izbrisan uporabnik #488

WP10 bom verjetno tudi jaz nekoč dočakal
smile-1.gif

Torej samo neke finese in rahle "novosti" kot doslej. Bolje kot nič, a blizu nič.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
No, kaj bo tebi všeč je meni nastavitev, občutno je predelan:

Settings-Windows-10-phone.jpg

ipd, uporabljajo tudi burger menu, al kak se že reče temu. Je pa zanimivo videt kako v različnih appih imajo različne menije, ipd, verjetno so vrgli par različnih kombinacij in potem bo raja povedala, kaj jim bolj sede.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
Banner za sms se da uporabljati že zdaj. Dvakrat klikneš nanj in te vrže direktno v sms aplikacijo na sporočilo. Ok, ni tako udobno kot odgovarjati v notification centru, je pa skoraj tam.

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Banner za sms se da uporabljati že zdaj. Dvakrat klikneš nanj in te vrže direktno v sms aplikacijo na sporočilo. Ok, ni tako udobno kot odgovarjati v notification centru, je pa skoraj tam.

Lahko samo enkrat klikneš, bo tudi delalo

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No, kaj bo tebi všeč je meni nastavitev, občutno je predelan:

Settings-Windows-10-phone.jpg

ipd, uporabljajo tudi burger menu, al kak se že reče temu. Je pa zanimivo videt kako v različnih appih imajo različne menije, ipd, verjetno so vrgli par različnih kombinacij in potem bo raja povedala, kaj jim bolj sede.

To je bolje, ker tudi največji ljubitelji WP morajo priznati, da so nastavitve, sploh v slo jeziku, katastrofalno nametane brez vsakega reda in sistema.

Bolj kot bodo WP popravljali in ga prilagajali uporabnikom, bolj bo podoben konkurenci....

Še skoraj vse, kar so sedaj predelali, odkar imam L925, izvira od konkurence...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
Ne pozabit, da je ms imel mobilni OS že pred androidom, tako da so oni prvi kopirali. Ali zakaj misliš da samsung plačuje bajne vsote za patente MSju
wink-1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne pozabit, da je ms imel mobilni OS že pred androidom, tako da so oni prvi kopirali. Ali zakaj misliš da samsung plačuje bajne vsote za patente MSju
wink-1.gif

Jp, drži. Sem imel HTC Touch z Windows Mobile 6. Znal je vse, imel je featurje, ki jih Android še danes nima. Zato mi ni jasno, da z WP ne znajo skopirati niti svojih rešitev, kaj šele drugih.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Bolj kot ne firbec, če misliš WP10, s cortano pa se pridobi ogromno, predvsem quiet hours.

Jaz pa večkrat uporabljam funkcijo obvestil glede na lokacijo, fajn zadeva, npr. ti telefon zapiska in te obvesti na nekaj ko prideš iz šihta.
Dobro je tudi iskanje nastavitev preko search gumba, npr. vtipkaš bluetooth se.. pa izbereš in te vrže v nastavitve, je pamožno da je bili to že prej.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
V bistvu konverzirajo vse 3 platforme proti eni skupni točki glede izgleda in glede UI elementov. Če pogledaš Android 2.x in WP8 sta precej dimetralna. Android 5 ter WP10 pa sta oba nekje vsredi med tema dimetralnima točkoma.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz uporabljam Sport Tracker. Najprej njega zalaufam, potem muziko in gasa. Dela tudi ob zaklenjenem zaslonu.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
sej bo, sej bo. jest bom še mal počakal
smile-1.gif

glance, LTE, wp10, zadovoljiva resolucija, .. za 160€

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
Pa jaz bi imel 620 naslednika...oz če bi 620 imel boljšo baterijo (kar sicer lahko upgrejdam) in FM radio bi bil perfekten za vrsto let uporabe
wink-1.gif

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
To z baterijo pa tudi mene zanima. Moja je čisto fuč. Komaj mi zdrži od jutra do večera.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pa jaz bi imel 620 naslednika...oz če bi 620 imel boljšo baterijo (kar sicer lahko upgrejdam) in FM radio bi bil perfekten za vrsto let uporabe
wink-1.gif

Prava stvar bi bila lumia v enakih dimenzijah kot 820 (lahko je malce tanjša), z original profiliranim hrbtom in zaradi mene enakim baterijskim dosegom (Brodit je zakon). Pa da tehta <130 gramov. Sem gledal 735, ampak je telefon višji za 1cm, pa še kamera je verjetno slabša? No, je pa tanjši. Pravzaprav mi ga je teta na Telekomu obljubila za test, ampak je verjetno pozabila
smile-1.gif
. Bo treba spet potečnarit.

p.s. Odkar sem 820 nadgradil na 8.1, se obesi cca enkrat na 4 dni, kar je zelo podobno kot 930ka. Kar ni slabo za telefon, ki ima po vaših besedah hroščat hardver
wink-1.gif
. Prej na 8.0 se je pa telefon sesul precej bolj pogosto, torej je krivec za slabo delovanje programska oprema in ne hardver.

Jernej