Nokia windows phones

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Kaj zdaj so te zadeve preprobane in delajo itd, ni nevarnosti za nakup?

Sem si moja stara jajca pri flashanju zajebal, sedaj pa nočem več slišat za Root ali kaj takega.

Kdaj pridejo tile 640 XL na trg oz. v slovenijo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Drugač rabim za maile, navigacijo (here maps, navigon) in runtastic.

Tole, bi moralo delat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.246
7.046
113
To dela na vsake WP telefonu
wink-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.413
2.764
113
Bom menjal lumio za lumio, pa me zanima, kako gre s prenosom podatkov, kontaktov, app-ov.
Outlooka ne uporabljam, ce je to pomembno.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Bom menjal lumio za lumio, pa me zanima, kako gre s prenosom podatkov, kontaktov, app-ov.
Outlooka ne uporabljam, ce je to pomembno.
Predvidevam, da imaš gor WP8 ali več. Narediš full backup na OneDrive in potem samo restore. Edino fotografij in videov ti ne prenese, zato si jih daj prej na OneDrive ali pa jih boš potem ročno prekopiral. In pa gesla boš moral pri mailih še enkrat vpisat. Kolikor se spomnim mi je vse ostalo samodejno poštimalo, tako da sem bil zelo zadovoljen glede tega.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.246
7.046
113
btw, če so slučajno fotke/videi na SD kartici, potem tam tudi ostanejo, izbrišejo se zgolj tisti ki so na telefonu.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
BT in app prenos podatkov.

Ne, ne....

Settings/backup
Vključiš vse in počakaš, da se sinhronizira.

Kontakte imaš pa tako ali tako na google/outlook računu.

Potem se pa samo na novemu telefonu prijaviš z istim računom in se ti vse obnovi, od start screena, nastavitev, do appov. Nekaterim appom se sicer nastavitve pobrišejo a je podora tudi za kompleten restore appov.
Kontakte pa jasno dobiš, ko se vpišeš s pravim računom, lahko da imaš že vse na privzetem MS računu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.246
7.046
113
Backup appov je mislim da odvisen od appa, sem pred kratkim flashal in je večino appov zgubilo nastavitve, kljub tej opciji v nastavitvah, le redkim so ostali...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.413
2.764
113
Backup imam. Slike so sproti na onedrive.
Torej ko se vpisem z hotmail.com in gmail.com, bom imel vse kot prej. Od slike ozadja in appov nalozenih, do kontaktov in koledarja kot na sedanjem telefonu, ce prav zastopim.
Nastavitve posameznih appov pa niso toliko bistvene.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.413
2.764
113
Pa sem prenesel. Tezave so bile sledece: verifikacija preko telefonske po prijavi z MS racunom ni uspela. Poprej, ko sem telefon prizgal in se nisemtakoj logiral, temvec sem se kasneje je to slo, ni pa stekel backup. Reset in znova. Kodo sem lahko dobil na gmail.com racun. Preneslo mi ni SMS-ov, HERE maps app ni peneslo, ravno tako ne Here drive+. Ko sem v store sel po HERE maps in prenesel, jih je prepoznalo in je bilo ok. Drive+ pa je bila za telefon cisto nova aplikacija. Za SMS mogoce nisem vklopil backup, nisem preprican.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
To prenasas s starega telefona na novega?
Imas starega z sms-i se vedno pri sebi?
Si poskusil s Transfer my Data? Pa oba prilopi na napajanje. Meni so se vsi sms-i in mms-i prenesli.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.413
2.764
113
Bom kasneje prenesel oz. mi niti ni pomembno.

Pa se eno vprasanje. Zakaj se fotke pri posiljanju preko emaila zmanjsajo? Fotografija-share-email-send - poslje cca. 300k file. Isto ce ga dodajas kot priponko. Pac le malo obrnjen isti postopek. File je pa v osnovi seveda vecji.