Nokia windows phones

I

Izbrisan uporabnik #488

Nov update danes

wpss2014102400011.png

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Nokia 730 ima očitno novejši 8.1 saj ima dodatne možnost, recimo ustvarjanje map na namizju(več programov v eni ikoni), kar so sicer omogočali dodatni programi, ki so pa bili precej počasni pri odpiranju.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Saj pravim, gre za t.i. kritični popravek, ki se lahko uporabi v slučaju kakšne večje varnostne luknje ali kaj podobnega, tu so pa pač zgolj testirali zadevo, čeprav dejansko popravek ni popravljal nič kritičnega. Na DP kanalu si, ne pozabi.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:

Morda fotke res niso slabe v primerjavi s kompaktom, še vedno pa ni zamenjava za fotoaparat. Ko gledam slike, posnete na sončen dan z Nokio in zrcalcem, so slike Nokie še vedno samo slika dogajanja in nič več.

Vem, da je to primerjava jabolk in hrušk. Povedati hočem, da me fotoaparati na telefonih pustijo hladnega.
Da razjasnim svojo trditev, ker vidim, da sem z njo razvnel pravo besedno vojno. Mi je skoraj žal, da nisem tole napisal že prej: sem popolnoma amaterski fotograf, vse kar rabim je to, da vzamem stvar ven, pritisnem gumb in potem ta stvar (fotoaparat ali telefon) vse avtomatsko čim bolje nastavi in fotografira.
Fotoaparat, ki ga imam ni ravno kompakt, saj je neka kar velka zverca od Fujifilma s 30x zoomom (ja, to mi je bilo pomembno
grin1.gif
. Moje amatersko oko podnevi ne opazi razlike v fotkah, pri videu pa je fotkič boljši pri stabilizaciji slike, pogrne pa popolnoma, če niso svetlobni pogoji idealni. Tam pa Nokia oddela fotke in video posnetke fenomenalno (ne ponoči, temveč v spreminjajočih se razmerah podnevi (npr. sence, itd.)).
Fotke večinoma stavim na spletno stran in za tam so več kot odlične. Zato pravim, da sem navdušen nad fotografijami od Nokie, ker mi tako odpade ena dodatna stvar, ki sem jo moral prej vlačit s seboj.
Verjamem in se zavedam, da nima šans proti pravim DSLrjem ali kako se jim že reče. In tega se niti ne domišljam
wink-1.gif
.

Še praktičen primer razlike ponoči.
1-custom.jpg

2-custom.jpg

Moje amatersko oko pravi, da je prva boljša, ampak nimam pojma o barvah in ostalem. Za namenjen prikaz je boljša prva.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Kompakti in telefoni delajo zelo dobro to, čemur so namenjeni, presežek pa niso in ne morejo biti. Če hočeš, da naprava slika namesto tebe, so kompakti in telefoni super, sicer pa malo manj super. Hitrost prvega posnetka in večih zaporednih proženj je zame že mesto, kjer se razidemo. Naprej ne bomo.

4k fotoaparat na telefonu? Saj ne vem, kaj naj si mislim.

Zoom? Ne rabiš zooma
smile-1.gif
.

@Snecer: developer preview, potem pa še jamraš, da vse šteka.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
mtl.. Če prav razumem, je prva slika iz Nokia telefona, druga pa iz kompakta. Prva je bolj čista in zajema več podrobnosti, kakor si že sam opazil.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
mtl.. Če prav razumem, je prva slika iz Nokia telefona, druga pa iz kompakta. Prva je bolj čista in zajema več podrobnosti, kakor si že sam opazil.

Ni me bilo tam ampak white balance se mi zdi boljši pri kompaktu. Pa tudi sicer se mi na prvi sliki zdi, kot bi dal sharpen filter čez prvoten posnetek.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Imam vprašanje, kako vam kaj deluje Skype na lumia925. Ne vem ali imam kaj narobe nastavljeno. Če hočem poslati video sporočilo, se sliši samo šumenje, če pokličem mojo, ki ima lumio 520 se pri klicu sliši samo šumenje in nič drugega, ko smo poskusili videoklic na Iphone 5c jaz ne slišim nič, na drugi strani je zvok ok. Kaj bi lahko bilo? Ali ima še kdo podobne težave?

I

Izbrisan uporabnik #488

Skype mi dela ok
smile-1.gif

Le enkrat se je čisto sesul, očitno še dokaj hroščat software.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
No meni pa očitno ne, saj sem poskusil posneti video sporočilo z prenosnikom, na katerem je prav tako win8.1 in tam deluje ok. Na telefonu pa ne
frown-1.gif

Dodano: Sem pa sedaj ugotovil, da tudi če posnamem video, samo hrešči. hmmmm... Pri klicu je zvok ok. Zdaj mi pa res ni več jasno, kaj bi lahko bilo.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Sem preveč hvalil Skype...

Danes sem bil nedosegljiv... sledi navaden klic in pogledam v skype, kaj je in piše "neodgovorjen klic".

Hroščato.

Ko sem nazaj poklical pa je k sreči šlo.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Sem poslal mail na teleray in so rekli naj jim pošljem telefon, da je verjetno sekundarni mikrofon fuč. Lumia je že na pošti, jaz pa sem zalavfal dinozavra Nokia E63
grin1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.421
113
Pomurje
Kateri program za šport dela v ozadju. Zdaj imam ActiveFitness pa ko gre telefon v mirovanje zadeva mrkne. Ko ga prebudiš spet začne delat. Seveda je omogočeno delovanje v ozadju, če to kaj pomaga.

Ali je res vse skupaj klump če ne dela osnovna funcija, kot pravi Snecer?