Nokia windows phones

damirj

Guru
9. maj 2012
5.344
2.429
113
Evo, spet en najednik :D Govoriš o točno določenem modelu, recimo Lumia 925 ali splošno o modeli Nokia Lumina, tako kot je tudi naslov te teme, čeprav se je že kmalu sprevrgla v slabosti o Lumia 925.. kot da je to edini telefon z WP. Mogoče pa dajte administratorji naslov te teme spremeniti v Nokia lumia 925. Potem bo tudi to stalno najedanje o slabi bateriji sprejemljivo in razumljivo, pa da fotoaparat ni zamenjava za kompaktni ali celo bohnedej DSLR, kot eni pišete, se pa ga da komot uporabljat namesto žepnih fotoaparatov, kar je verjetno tudi to kar nekateri spet nikakor ne morejo doumeti. Edini telefon, ki posega na kompaktne f. je edino Lumia 1020, vse ostalo je pod nivojem celo žepnih f. (par izjem mogoče celo najdemo, recimo 925, 930, 830 ali pa kak ajfon ali LG G3... ) kaj šele DSLRjev.. mislim res haloo ? Zdrava pamet je utopljena v poplavah.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
Nimam potrebe po profilih za zvonenje
tongue-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Evo, spet en najednik :D Govoriš o točno določenem modelu, recimo Lumia 925 ali splošno o modeli Nokia Lumina, tako kot je tudi naslov te teme, čeprav se je že kmalu sprevrgla v slabosti o Lumia 925.. kot da je to edini telefon z WP. Mogoče pa dajte administratorji naslov te teme spremeniti v Nokia lumia 925. Potem bo tudi to stalno najedanje o slabi bateriji sprejemljivo in razumljivo, pa da fotoaparat ni zamenjava za kompaktni ali celo bohnedej DSLR, kot eni pišete, se pa ga da komot uporabljat namesto žepnih fotoaparatov, kar je verjetno tudi to kar nekateri spet nikakor ne morejo doumeti. Edini telefon, ki posega na kompaktne f. je edino Lumia 1020, vse ostalo je pod nivojem celo žepnih f. (par izjem mogoče celo najdemo, recimo 925, 930, 830 ali pa kak ajfon ali LG G3... ) kaj šele DSLRjev.. mislim res haloo ? Zdrava pamet je utopljena v poplavah.

Narobe si razumel moj prispevek. 925 je po mojem mnenju super, WP pa super OS. Ne moreš pa pričakovati čudežev, kot to počnejo nekateri.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
Saj ne pričakujejo čudežev, samo komentirajo, kako jim 925 nadomešča fotkiče.

Ne dobimo vsi bonerja, ko pogledamo super duper DSLR fotko in se začnemo slinit zraven kakšen kot je ujet, kako pade svetloba na rožico, za ene je dovolj da je pač približek temu, kar dejansko vidijo.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj ne pričakujejo čudežev, samo komentirajo, kako jim 925 nadomešča fotkiče.

Ne dobimo vsi bonerja, ko pogledamo super duper DSLR fotko in se začnemo slinit zraven kakšen kot je ujet, kako pade svetloba na rožico, za ene je dovolj da je pač približek temu, kar dejansko vidijo.

O zahtevnosti uporabnikov tukaj gotovo ne moremo govoriti.
smile-1.gif
Izjave s slinjenjem bom prezrl.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
A samo slinjenje, bonerja pa ne zanikaš?
wink-1.gif

Oprosti, sem spregledal. Nisem vedel, da je pri tebi treba biti dosleden, sicer takoj vložiš pritožbo (za nas "nepismene": WTF is boner?)

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
LOL, ta tema je smeh..

Dejte raje vi znalci povedat kakšna je kaj 930ka? Pa tisti, ki ste jo imeli priložnost preizkusit
smile-1.gif
Baje je baterija malo boljša, je pa še vedno precej švoh.. Kakšne posebne izboljšave v primerjavi z 920? Zunanjost ne šteje.. Cena nove je okoli 360€, bo treba počakat še kake pol leta, do naslednjega poletja, da se jo bo splačalo kupit..

Naslednji teden jo dobim, pa ti bom lahko kaj več povedal:) trenutno imam 920 in sem zadovoljen z njo. Glede baterije pričakujem da bo enako kot pri 920: zvečer jo odložim na wireless charger in zjutraj vzamem. Ponavadi mi zvečer ostane še kakih 20-30%.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
LOL, ta tema je smeh..

Dejte raje vi znalci povedat kakšna je kaj 930ka? Pa tisti, ki ste jo imeli priložnost preizkusit
smile-1.gif
Baje je baterija malo boljša, je pa še vedno precej švoh.. Kakšne posebne izboljšave v primerjavi z 920? Zunanjost ne šteje.. Cena nove je okoli 360€, bo treba počakat še kake pol leta, do naslednjega poletja, da se jo bo splačalo kupit..

Naslednji teden jo dobim, pa ti bom lahko kaj več povedal:) trenutno imam 920 in sem zadovoljen z njo. Glede baterije pričakujem da bo enako kot pri 920: zvečer jo odložim na wireless charger in zjutraj vzamem. Ponavadi mi zvečer ostane še kakih 20-30%.

Morda je 830 boljši nakup:

http://allaboutwindowsphone.com/features/item/20196_In_the_absence_of_a_Lumia_1030.php

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
LOL, ta tema je smeh..

smile-1.gif

Nisem uporabljal 920, imam pa Lumio 930 prej pa imel Galaxy S2. Baterija mi zdrži precej več, tam nikoli ni zdržala dva dni, tukaj razen izjemoma, ko res veliko fotkam mi zaenkrat 930 redno drži po dva dni. 930 ima glede na konkurenco visoko porabo pri prižganem ekranu. Pri background porabi pa poserje praktično vse.

Ima pa seveda 930 kar precje boljšo kamero kot 920, tukaj mislim predvsem sensor, čeprav tudi piksli so plus, ker omogočajo 2x zoom. Skratka 930/1520 sta na nivoju 200€ kompaktnih fotičev, majka.

Nazadnje urejeno:

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Tole pa je huda aplikacija!
Zanimivo, da je na začetku na voljo za WP in iOS, Android pa ne
smile-1.gif

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
LOL, ta tema je smeh..

smile-1.gif

Morda je 830 boljši nakup:

http://allaboutwindowsphone.com/features/item/20196_In_the_absence_of_a_Lumia_1030.php

Hja, sem tudi o 830 razmišljal. Te dni pride telefon v Slovenijo (oz. k telekomu). Cena bo sigurno privlačna, glede na to da je v Nemčiji v prosti prodaji okrog 340€.
Je pa glede na 930 nekaj minusov:

- slabši chipset, procesor, grafika, samo polovica RAMa in polovica pomnilnika (16GB)
- slabši ekran, 930 ima full HD, pa tudi boljše kote gledanja
- pol pikslov na kameri, čeprav trenutne primerjave kažejo da je kamera zelo dobra, bomo videli kako bo na 930 ko pride Denim

Plusi pri 830:
- micro SD kartica
- zamenljiva baterija
- 30g manj
- lahko zamenjaš backcover
- podpira funkcijo glance/ošvrk, 930 tega zaradi neke butaste fore pri zaslonu tega nima

Po premisleku sem se odločil za 930, ker za relativno majhno doplačilo dobim precej več na papirju. Kako v praksi bom pa še videl:)

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
830 vs 930:
Tle kamera sploh ni primerljiva ne vem od kje te ideje. 1/3.5" vs 1/2.5"" OGROMNA razlika, ki jo nobeno čaranje ne more zakriti. Tisti mali senzor od 830 je pač samo za na sonce, čeprav še vesno solidna kamera, sploh za telefon.

Kar se pa ostalega tiče pa morda povprečnemu uporabniku neopazno, čeprav ima 930 praktično vse specifikacije boljše, ampak real world uporaba je čisto primerljiva.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Menda moraš imeti region ali državo ali nekaj na USA nastavljeno, da deluje, nisem testiral.