Nokia windows phones

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Navigacija HERE ne dela ok oz. je pomanjkljiva. Naše ulice še vedno ni na karti ( stara 6 let ).

Glede pregrevanja je normalno, ker se vsi telefoni hudo segrejejo pri uporabljanju navigacije.

Glede preslabega polnjenja imaš pa problem, da imaš prešvoh 12v napajalnik. Kupi takega, ki da ven vsaj 2A pa bo ok ( menda, sam še nisem probal ).

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
No, kaj narediti s tem pri namesčeni poštarci ??? Že kaka rešitev kje znana?
2088001-2060648-wp_ss_20140804_0002.png

Priponke

• 2088001-2060648-wp_ss_20140804_0002.png
    2088001-2060648-wp_ss_20140804_0002.png
    89,3 KB · Ogledi: 134
I

Izbrisan uporabnik #488

isto sem mel, ko sem namestil update sistema pa je delalo in sedaj dela

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
A si javil na "here" ali pa v témi navigacij glede manjkajoče ulice? Sama se ne bo pojavila
smile-1.gif

Glede segrevanja pa se ne tolažit, da se vsi aparati hudo segrevajo, to ne drži
wink-1.gif
Moj Android, ki ga uporabljam izključno kot navigacijo, postane topel in ne vroč, kaj šele hudo vroč, da ga ne bi mogel v roko prijet.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Zanimivo kako se nekateri lahko zadovoljijo s tem, da se telefon lahko občasno zacikla
smile-1.gif

Moja prva dva na Android osnovi in tudi trenutni, vsi so delali in dela tekoče, brez zatikanj, niti enega potrebnega resetiranja, etc.

Če je telefon ok in nima kakšne tovarniške napake oziroma že v osnovi ni fail aparat, ki sploh ne bi smel biti lansiran na trg, potem so za večino težav krivi uporabniki sami. Ali si kupijo neprimeren aparat glede na svojo želeno uporabo ali pa ga neprimerno uporabljajo. Se pa strinjam, da je WP eko sistem veliko bolj prijazen do uporabnika, ki vsebuje veliko manj crapa od googlovega.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
isto sem mel, ko sem namestil update sistema pa je delalo in sedaj dela

Jaz imam WP 8.1 na Lumia 625 in v kombinaciji Poštarca in Abanet dobim opozorilo na sliki... Na Note 10.1 deluje vse normalno z istim certifikatom...

I

Izbrisan uporabnik #488

Ti pravim, da sem imel enako štalo z DP 8.1
Potem pa je prišel mislim, da original 8.1 in je nekako začelo brati certifikat, sam od sebe.

Sedaj imam zadnji sw od DP in certifikat še vedno deluje.

Zakaj ne dela, nimam pojma, softwerska šlamparija v IE.

Še vedno imam težave odpreti določene strani, npr. rtvslo, nalaga, nalaga, nakar napiše, da ne gre. Ko osvežim nekje 2x pa se odpre.

Izjemno hroščat sw je tale windows phone in programje, ki je očitno vse beta.

Včeraj gledam, zakaj mi tablica piska = skype klic, Lumia se pa ni oglasila, očitno jo je predvčerajšnji šok tako zmedel, da mi je zmrdalo skype.

Probaj iti na Developer preview in potegniti update.

p.s.
bolj žalostno je, da ni aplikacije za WP za abanet....

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Ksz

poljnjenje ne dohaja porabe tudi z original polnilcem na hišni vtičnici. Pa sem samo alter bral 1 uro.

Bi verjel in naj mi drugi ne pravijo kako ima Lumia 925 normalno baterijo napram konkurenci, malo prckaš po telefonu in jo v hipu sprazni...

Največji problem pa je, ker so v ozadju procesi, ki jih ne moreš kontrolirati (na androidu je to lepo rešeno) in ti veselo papcajo baterijo dalje, ko nič ne delaš.

Lumia 925 se izjemno segrejo med uporabo, to še nisem videl na nobenem telefonu.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Moje mnenje prav tako! Nokia in Windows zelo dobra kombinacija! Večinoma vse dela tekoče in brez težav! Razen občasno se kaj zacikla , vendar res redko, kar pa ne štejem v minus, saj NOBEN nov smartphone ni imun na določene težave. Dejansko jih je na Windows telefonih (Nokiah) še najmanj, vsaj kakor videvam pri kolegih, ki imajo Androide vseh vrst in čisto osnovne težave, ko telefon ne dela tekoče, se zatika med običnim delovanjem...
hysterical-1.gif

No, moj je sedaj na servisu, bom videl kaj se bo zgodilo in če je res problem v aparatu.
To glede osnovnih stvari: se mi zdi, da če ti telefon crkne in ga ne moreš vključit, je to dokaj osnovno. Ravno tako, da se resetira. Na Androidu še nisem naletel na kaj takega, pa uporabljam low cost aparate. Je pa res, da jih moraš tam kar precejkrat počakat, ampak to se mi je zadnje čase dogajalo zelo pogosto tudi na 925-ki, ko se je prav videlo, kako je zmrznila med prehodi. Res pa je, da je šlo tukaj za delček sekunde, medtem ko na low cost Androidih moraš počakat par sekund
grin1.gif
, da te dohiti.
Upam, da je res problem v mojem kosu in ga bodo zrihtali, sicer bom pač moral zaključit zgodbo z Nokiami in WP. Pa mi je WP odličen operacijski sistem, ampak nedosegljivosti si pa ne morem privoščit.
Moram pa reči, da sedaj uporabljam že par dni E71 in dejansko najbolj pogrešam OneDrive ter fotkič in pa seveda so velik problem minimalne črke na Operi
grin1.gif

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Ksz

poljnjenje ne dohaja porabe tudi z original polnilcem na hišni vtičnici. Pa sem samo alter bral 1 uro.

Bi verjel in naj mi drugi ne pravijo kako ima Lumia 925 normalno baterijo napram konkurenci, malo prckaš po telefonu in jo v hipu sprazni...

Največji problem pa je, ker so v ozadju procesi, ki jih ne moreš kontrolirati (na androidu je to lepo rešeno) in ti veselo papcajo baterijo dalje, ko nič ne delaš.

Lumia 925 se izjemno segrejo med uporabo, to še nisem videl na nobenem telefonu.

Uporabi program ohranjevalnik baterije, tu lahko kontroliraš vse procese.
ohranjevalnik baterije

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa saj imam to nameščeno, ampak vidiš samo programe, ne pa procese...

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
pritisni na program, potem pa izbereš da aplikaciji ni dovoljeno delovanje v ozadju. Meni se zdi ultra enostavno....

I

Izbrisan uporabnik #488

Procesov ne vidiš, vidiš samo program. Ko izklopiš vse programe, še vedno letijo procesi, ki papcajo, tega se preprosto v WP ne da videti in onemogočiti.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Procesov ne vidiš, vidiš samo program. Ko izklopiš vse programe, še vedno letijo procesi, ki papcajo, tega se preprosto v WP ne da videti in onemogočiti.

Stari ne vem kaj tebi ni jasno, v roki imaš "pametni" telefon, ki pa za optimalno delovanje potrebuje povezavo in logično je, da se nekateri procesi odvijajo v ozadju. Bistvo ohranjevalnika baterije je, da aplikacijam, ki jih pač ažurno ne potrebuješ onemogočiš delovanje v ozadju in tako ohranjaš baterijo.
Je pa že malo patetična tale drama s tvojo nokio, izgleda da relacija "pametni" telefon in "pametni" uporabnik v tem primeru slabo deluje in eno izmed teh dveh je zrelo za servis. Majhen nasvet, pametnejši odneha.