Nokia windows phones

I

Izbrisan uporabnik #488

Stanje je nikakvo, jaz ne vidim nobene izboljšave, imam zadevo še premalo v posesti.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Stanje je nikakvo, jaz ne vidim nobene izboljšave, imam zadevo še premalo v posesti.

Jaz jim najbolj zamerim, da telefoni ne delujejo stabilno kot same pametne naprave. Sedaj imam že kakih 14 dni BB Q10 in imam mir. Ko ga odklenem, deluje, ko pritisnem fotoaparat, se odpre, ko odprem browser, deluje, notification light dela v nulo, glasnost zvonjenja je vedno enaka, na zaklenjenem zaslonu se pokaže vse, maili delajo kot morajo. Aja, pa še OneDrive sem si naložil
smile-1.gif
.

Vseeno pa spremljam nadgradnje tako za 820 kot 930. Za 820 je npr. prišel uradni 8.1 in sem nadgradil (iz uradnega 8.0.xxx), ampak je spet začel zaj*** wifi in spet malo čaram sem in tja...

Jernej

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Jaz jim najbolj zamerim, da telefoni ne delujejo stabilno kot same pametne naprave. Sedaj imam že kakih 14 dni BB Q10 in imam mir. Ko ga odklenem, deluje, ko pritisnem fotoaparat, se odpre, ko odprem browser, deluje, notification light dela v nulo, glasnost zvonjenja je vedno enaka, na zaklenjenem zaslonu se pokaže vse, maili delajo kot morajo. Aja, pa še OneDrive sem si naložil
smile-1.gif
.

Vseeno pa spremljam nadgradnje tako za 820 kot 930. Za 820 je npr. prišel uradni 8.1 in sem nadgradil (iz uradnega 8.0.xxx), ampak je spet začel zaj*** wifi in spet malo čaram sem in tja...

Jernej

Sem mar jaz edini, ki mu WP dela brez težav? Če bere to temo, človek dobi tak vtis... Neverjetno s čim vse imate težave!
rolleyes-1.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Nisi edini:) Jaz imam 925 in sem jo v enem letu prisilno restartal samo 2x:) Skratka zelo zadovoljen:) Me pa edino moti tipka on/off ki jo moram močneje pritisniti da prime... To verjetno ni zrelo za garancijo?

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

smile-1.gif
.

Jernej

Sem mar jaz edini, ki mu WP dela brez težav? Če bere to temo, človek dobi tak vtis... Neverjetno s čim vse imate težave!
rolleyes-1.gif

In uporabljaš vse te zadeve, govoriš veliko, polniš telefon vsak dan, drugače zvečer umre? Če je tako, potem si verjetno eden redkih. Pogovarjal sem se s precej uporabniki in jih ima kar večina težave s takšnimi ali drugačnimi forami. Ampak ker jih večina uporablja polkna, so navajeni restartov in jih očitno to ne moti preveč... Saj tudi meni oba telefona delata bp, odkar sta večino časa na polici. Ampak ko sem 820 in nato 930 uporabljal kot se spodobi, sta oba vsaj enkrat na tri dni dobila čudne popadke in ni bilo druge kot restart. Pravzaprav se je 820ka sesula vsaj enkrat na dan, 930 pa kot sem že napisal. Vsakih nekaj dni je nekaj šlo, še vedno so bili dropped calls, mail je zablokiral, zvonjenje je šlo nekam na spanje, kamero je vrglo ven, ko sem hotel posneti filmček in še kaj. Pač vsakič nekaj. Če je pa za to kriv MS ali Nokia, pa ne vem, ampak verjetno se strinjaš, da če se nov "ultimate phone" obnaša tako, potem je dejansko nekaj narobe. Pa če mi zamenjajo za novega, se bo z veliko verjetnostjo zgodilo enako, ker stalno nekaj brkljajo, kot da bi imeli samo enega programerja. Na BBju naložim nadgradnjo vsakih nekaj mesecev, tukaj se pa redno nekaj dogaja. Pa saj se ja ve, kako naj kakšen program zgleda in kaj naj počne. Pač napišeš takšen program enkrat, preskusiš in daš v uporabo. Če se izkaže, da je še kakšen hrošč, narediš popravek enkrat, ne pa da se vsak dan pojavi spisek aplikacij, ki so se nadgradile ali zahtevajo pozornost, da se bodo lahko nadgradile. To če ne drugega kuri podatkovno povezavo in stalno zahteva neko delo s telefonom, kar pa ni vodilo za stabilnost. Telefon kot tak je pa na pogled narejen kvalitetno in tudi rad malo potapkam, ampak za redno uporabo sem raje na Q10.

Jernej

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Res neverjetno kakšne težave imate nekateri!
smile-1.gif

Kot sem že omenu imamo v širši družini 5 Lumij + vsaj 10 kolegov ima Lumije in NIHČE nima težav z delovanjem. Sicer pravi kakšen, da občasno se zgodi, da je potrebno restart, vendar nobenemu to ni nič kritičnega oz. Daleč ot tega, saj so imel pred Lumio itak vsi Androida povečini in so imel z Androidi bistveno več težav.

Tako, da bodite še veseli, da imate WP, saj bi z androidom dobil ošpice :D

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Nisi edini. Tudi meni dela lumia nad pricakovanji. Po vseh tezavah z androidom sem imel precej nizja pricakovanja.

Sedaj pa v enem letu en sam restart. Baterijo sicer vcasih skurim ze prej kot v 8 urah, ampak je res v uporabi. Tu vem, da mi ni pomoci. Ni telefona, ki bi mi ob taki uporabi drzal 12 ur in vec brez polnjenja.
Drugace pa sistem stabilen, skoraj nisem dobil aplikacije, ki ne bi delala odlicno, za fotoaparat pa itak vemo kaj vse nudi
smile-1.gif

Tako da tudi jaz nimam tezav. Kake tezave pri wifi? Ne ujame signala? Pada dol? Ostale naprave delujejo dobro? Moj je vcasih vec ur na wifju in se nisem opazil, da bi kdaj padel signal.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.347
2.429
113
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

smile-1.gif
.

Jernej

rolleyes-1.gif

In uporabljaš vse te zadeve, govoriš veliko, polniš telefon vsak dan, drugače zvečer umre? Če je tako, potem si verjetno eden redkih. Pogovarjal sem se s precej uporabniki in jih ima kar večina težave s takšnimi ali drugačnimi forami. Ampak ker jih večina uporablja polkna, so navajeni restartov in jih očitno to ne moti preveč... Saj tudi meni oba telefona delata bp, odkar sta večino časa na polici. Ampak ko sem 820 in nato 930 uporabljal kot se spodobi, sta oba vsaj enkrat na tri dni dobila čudne popadke in ni bilo druge kot restart. Pravzaprav se je 820ka sesula vsaj enkrat na dan, 930 pa kot sem že napisal. Vsakih nekaj dni je nekaj šlo, še vedno so bili dropped calls, mail je zablokiral, zvonjenje je šlo nekam na spanje, kamero je vrglo ven, ko sem hotel posneti filmček in še kaj. Pač vsakič nekaj. Če je pa za to kriv MS ali Nokia, pa ne vem, ampak verjetno se strinjaš, da če se nov "ultimate phone" obnaša tako, potem je dejansko nekaj narobe. Pa če mi zamenjajo za novega, se bo z veliko verjetnostjo zgodilo enako, ker stalno nekaj brkljajo, kot da bi imeli samo enega programerja. Na BBju naložim nadgradnjo vsakih nekaj mesecev, tukaj se pa redno nekaj dogaja. Pa saj se ja ve, kako naj kakšen program zgleda in kaj naj počne. Pač napišeš takšen program enkrat, preskusiš in daš v uporabo. Če se izkaže, da je še kakšen hrošč, narediš popravek enkrat, ne pa da se vsak dan pojavi spisek aplikacij, ki so se nadgradile ali zahtevajo pozornost, da se bodo lahko nadgradile. To če ne drugega kuri podatkovno povezavo in stalno zahteva neko delo s telefonom, kar pa ni vodilo za stabilnost. Telefon kot tak je pa na pogled narejen kvalitetno in tudi rad malo potapkam, ampak za redno uporabo sem raje na Q10.

Jernej

Ti imaš okvarjen aparat. Samo tebi se skoz neki restarta :D očitno si tako zagret privrženec, da rad gledaš telefon ko se restarta.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.347
2.429
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Zgleda da ne razumeta.

Če glupi telefon PORAVNAVA ploščice po širini, jih ne zna po višini.

Čisti polizdelek

Kako pa še lahko prikažeš več tileov, kot jih gre na en cel ekran? Če bi jih poravnalo tako po širini, kot po višini, potem bi moral tile zmanjšati, drži?

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Ste toliko hvalili WM , da je hiter in brez zatikanj , da sem nabavil ženi 520, pa vse traja in traja preden se zažene. Je 630 kaj boljša? Ne vidim nobene odzivnosti proti Androidu, pa ne mi da je 520 osnovni aparat imam doma tudi vstopni model Androida, je bil še cenejši pa je hitrejši.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.425
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Komplicirate...
Ošvrk/Glance je funkcija, ki jo imajo s to tehnologijo (koriščenje spomina lcd ekrana) le Nokie. In namesto, da imate ob zaklenjenem zaslonu črn displej, tako kot je to pri vseh Samsungih, iPhonih, LGjih, HTCjih itd..., imaš pri Nokii tudi takrat, ko je telefon zaklenjen prikazane določene informacije. Torej namesto da je cærn ekran je pri Nokiiah obvestilni center, kar je hudo dobra funkcija. Kdor pa se pritoztuje in tega ne želi enostavno izklopi in ima telefon brez dodatne funkcionalnosti, kot pri vseh ostalih proizvajalcih.

Ošvrk mi prikaže samo uro. Ni pa v 8.1 več ostalih informacij, kot je zgrešen klic, sms ali mail.

Poleg toliko odgovorov še sedaj ne vem ali vam kaže te informacije ali ne?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.347
2.429
113
Jaz za 520 ne morem komentirat, ker ga nimam, ti pa lahko povem iz prve roke primerjava med lumia 925 in Galaxy S4 mini in na prvem se imenik, dialer, messaging itd odpira instantno, medtem ko na galaxy traja vsako opravilo 2-3 sekunde.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Komplicirate...
Ošvrk/Glance je funkcija, ki jo imajo s to tehnologijo (koriščenje spomina lcd ekrana) le Nokie. In namesto, da imate ob zaklenjenem zaslonu črn displej, tako kot je to pri vseh Samsungih, iPhonih, LGjih, HTCjih itd..., imaš pri Nokii tudi takrat, ko je telefon zaklenjen prikazane določene informacije. Torej namesto da je cærn ekran je pri Nokiiah obvestilni center, kar je hudo dobra funkcija. Kdor pa se pritoztuje in tega ne želi enostavno izklopi in ima telefon brez dodatne funkcionalnosti, kot pri vseh ostalih proizvajalcih.

Ošvrk mi prikaže samo uro. Ni pa v 8.1 več ostalih informacij, kot je zgrešen klic, sms ali mail.

Poleg toliko odgovorov še sedaj ne vem ali vam kaže te informacije ali ne?

NA 920 kaže vse kot prej na 8.0. Tako, da imaš verjetno kaj narobe nastavljeno. Točne informacije kaj ti bodo dali večji znalci od mene.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Mislim da bo to:
Settings, Lock screen
Nato imas pa spodaj Choose apps to sgow quick status in dodaj klice, sms in se kaj po zelji

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Tako ja, tam nastaviš in ti potem to kaže na ošvrku. Žal je zgolj 5 mest, tako moraš izbirat.
Zadnjič se je neksj čudnih stvari zgodilo. Ena 925ka se je očitno zaciklala in spraznila baterijo en dva tri. Telefon je bil vroč.
Endomondo mi je crknil, če sem hotel kaj drugega delat. Izklop/vklop je to rešil. Pa vmes sem moral soft reset naredit zato ker so stvari štekale. Še vedno pa mi občasni pri scrollanju oz. odpiranju aplikacij malo štekne (Android way).
Drugače pa še vedno zadovoljen.
Ps: pri panorami ni problem zgolj mirna roka, temveč mora biti nekaj v algoritmu narobe, ker ga občasno konkretno razmaže. Da ne govorimo, da morja ni možno fotkat, ker ti krogec izgine, pa če se še tako trudiš.