Nokia windows phones

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
A se barva ozadja zaslona da spreminjati? To belo se mi ne zdi ravno posrečeno pri teh barvah ploščic.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
.-
jezen.gif

2011317-Nokia-Lumia-930.jpg

Priponke

• 2011317-Nokia-Lumia-930.jpg
    2011317-Nokia-Lumia-930.jpg
    27,9 KB · Ogledi: 153
Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Se da spreminjat ozadje in odpenjat ploščice
smile-1.gif

Samo še v EU mora priti za normalno ceno.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Itak, da je lahko.
cool-1.gif

Cool. A IE, Bing search in ms account lahko tudi skenslam. googlove appe gor dam? Pa iTunes bi mel gor. Pa podporo za chromecast. Chipolo , ... , [insert random kikstarter project here].

Cool, torej lahko iz iOSa in Androida odstranim Apple/Google račun? Pa Nokia Mixradio, Here Drive+, pa Bing Translator bi imel še gor. Aja, Spartan Assault je fajni špil, lahko igram gor? Pa tale novi app "Bralni seznam" sem se ga navadil že, se sam poveže z W8.1 appom, to je gor? Na iPadu bi namesto pointless ikonic imel nekaj kar bi mi določene informacije prikazalo, imam lahko?

IEja ti ni potrebno uporabljati, Bing lahko zamenjaš za Google. iTunes se menda lahko AV Remote, se mi zdi bolj uporabno kot chromecast dongle? Katere googlove appe?

Kickstarter pa ne vem, recimo priporočeni: https://www.kickstarter.com/discover/recommended?ref=recommended
Na hitro bi dejal, da nima noben izmed teh projektov posebnih težav z WP.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Kaj imaš ti na nokiji je čisto irelavantno. Jaz sem mislil bolj na to, kaj lahko WP ponudi več uporabniku Androida ali IOS. Zanima me sw, ne HW. Ker resno razmišljam, sa ni ene aplikacije, za katero bi rekel, da bi pa nabavil telefon z WP.

Edina stvar je kamera pri 1020. Pa še tu je iPhone skoraj tu tu in dela fenomenalne fotke.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
Pomeni, da trdiš da so OSji nekje tu tu, kar se tiče performanca in uporabnosti, problem pač je, da folk ne vidi razloga, zakaj bi šel na wp?

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Glede na to da je čedalje manj neumnih telefonov, je v večinskem segmantu pametnih telefonov WP dobrodošla pridobitev. Več konkurence - boljši izdelki. WP se po uporabnosti in preprostosti lahko kosa z recimo IOS. zelo enostavna zadeva, katero lahko kolker tolko hitro osvoji vsak stari ata. no lahko se tudi IOS ali androida, ampak tam se dober izdelek začne pri nekako 500 EUR. Za razliko WP dobiš za dobrih 100 in dela praktično enako brez zatikanja kot dražji modeli. Nekateri se bodo vtaknili da ni dovolj aplikacij. za 99 procentov jih je več kot dovolj. Samo bližnjice namečejo do največrat uporabljenih funkcij in je to to. Na androidu je v štartu en kup nastavitev, zapiranja programov, omejitev do podatkov v ozadaju. Pač ni so vsi hi tech friki in telefon vzamejo iz škatle, ter ga takoj uporabljajo brez malega doktorata, za kar je telefon v prvi vrsti namenjen. Zakaj WP? ker ga dobiš za dobrih 100 EUR in lahko delaš praktično enako z njim kot z nekajkrat dražjimi napravami z ostalima OS. pač vsi ne dajo 500 EUR za GSM, za to dobijo soliden prenosnik za vsakdanja opravila.

Uporabljam vse 3 OS. Zaenkrat mi je še vedno top IOS, potem WP, android pa čedalje bolj sovražim. Se ubadam z istimi problemi kot @Snecer v sosednji motorola temi. Tudi on že razmišlja o WP. Sam mam 620 nisem mogel verjet, da je mobi za 140 EUR lahko tako odziven, hiter, pa še dobre končne izdelave. Zaenkrat lahko z njim počnem vse kot prej z androidom, tako da sem zadovoljen. Skeptikom pa priporočam naj probajo in potem kakšno rečejo na to temo.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Jaz ne bi šel na WP že zaradi tega, ker ga dela Microsoft, ma IE gor in privzeto Bing
bonk.gif
. Osel gre samo enkrat na led. Podobno kot se dogaja sedaj z WP, se je 15 let nazaj z IE. Tudi tedaj je bil MS zadaj in je lovil tržni delež. In dejansko je IE bil tedaj soliden produkt, hiter, napreden. In kaj so storili, ko so prišli do monopolnega deleža? Zaustavili so razvoj brskalnika in rezpustili ekipo. Windowsi so bili XP, IE pa 6. Potem je vista zamujala in je na koncu bila en velik flop. S tem so zavrli razvoj interneta za celih 10 let, ker je bilo treba suportirati ta browser. Zato mene ne bodo več nasrali. Zdaj ko lovijo tržni delež, je vse fajn, se trudijo. Kasneje bodo pa problemi. Boš pa vezan na platformo.

Male firme si ne morejo privoščiti razvijanje aplikacij za 3 ali več OS. To stane. Praktično moraš narediti tri popolnoma različne aplikacije. Android ima 70% tržni delež, pa je še vedno druga platforma za veliko razvijalcev, WP pride na tretje mesto, ampak šele ko bo aplikacija uspela na ostalih platformaj, da se bo s tem financiral nadaljni razvoj. Ti lahko imaš n nadomestkov, samo to ni dovolj, kar je na lastni koži občutil linux. Ljudje so enostavno navajeni na določene aplikacije in se jim ne želijo odpovedati. Dokler ti lahko aplikacijo narediš v parih tednih si še lahko privoščiš, da narediš tri ali več verzij. S tem, ko bodo postale mobilne platforme še bolj zmogljive, bodo prišle tudi bolj kompleksne aplikacije, ki pa zahtevajo mesece ali celo leta razvoja. Potem pa ni dobro biti lastnik telefona, mi je na tretjem mestu po prioriteti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
Zakaj pa te ne moti monopolni položaj androida? Da je gugl bolj poštena firma ali v kaj verjameš?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zaenkrat ga še niso izkoriščali v škodo uporabnikov. Z MS imam pa slabe izkušnje.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik map pravi:Zakaj WP? ker ga dobiš za dobrih 100 EUR in lahko delaš praktično enako z njim kot z nekajkrat dražjimi napravami z ostalima OS. pač vsi ne dajo 500 EUR za GSM, za to dobijo soliden prenosnik za vsakdanja opravila.
Se strinjam v celoti. Sam poleg WP (aparat star že več kot 2 leti (Omnia 7) uporabljam še Android in se lahko le nasmehnem ob primerjavi med tema dvema. Najboljši so mi pa kolegi s ta novim Galaxyijem, ki mi utrujajo s procesorji in RAM-om, itd. Pa me vprašajo, kakšne specifikacije ima pa tvoj telefon? Ej, pojma nimam kaj ima noter (pa ne zato, ker bi bil tak netehničen tip, ampak zato, ker pri WP to ni pomembno, saj deluje tekoče), vem samo, da mi občasno nič ne štekne, kot pri njihovih najnovejših top Androidih
grin1.gif

Zna pa biti prehod iz Androida rahlo stresen, če si tam navajen vsakodnevnega tweakanja telefona, čiščenja RAM-a, itd. Tega se namreč na WP ne da delat in to pri marsikom prvi dan privede do precejšnega stresa (recimo, ker ne najde možnosti, da počisti RAM
hysterical-1.gif
). Če tak preživi prvi teden z WP, potem vsaj po mojih izkušnjah in izkušnjah bližnjih ter znancev niti ne pomislijo več na Androida.
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Jaz ne bi šel na WP že zaradi tega, ker ga dela Microsoft, ma IE gor in privzeto Bing
bonk.gif
. Osel gre samo enkrat na led. Podobno kot se dogaja sedaj z WP, se je 15 let nazaj z IE. Tudi tedaj je bil MS zadaj in je lovil tržni delež. In dejansko je IE bil tedaj soliden produkt, hiter, napreden. In kaj so storili, ko so prišli do monopolnega deleža? Zaustavili so razvoj brskalnika in rezpustili ekipo. Windowsi so bili XP, IE pa 6. Potem je vista zamujala in je na koncu bila en velik flop. S tem so zavrli razvoj interneta za celih 10 let, ker je bilo treba suportirati ta browser. Zato mene ne bodo več nasrali. Zdaj ko lovijo tržni delež, je vse fajn, se trudijo. Kasneje bodo pa problemi. Boš pa vezan na platformo.
Pa saj telefona ne kupuješ za 10 let. Trenutno je po mojem mnenju WP top operacijski sistem za povprečnega uporabnika (poleg IOS-a) in če ga bo MS zlorabil enostavno zamenjaš. Problem je pri razvijalcih, če bi se vezali zgolj na WP, ampak to itak ni panike, saj se sedaj aplikacije razvijajo za vse OS-e. Pri uprabnikih pa jaz ne vidim najmanjšega problema.
In še to: MS je precej pod nadzorom protimonopolnih in drugih nadzornih organov. Tako da, po moje je bistveno manjša nevarnost od Googla (ali Facebooka), ki praktično živita od oglasov. In Googlu (ali Facebook-u) zaupat vse svoje podatke je no go (moje osebno mnenje).

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik doto pravi:
bonk.gif

Male firme si ne morejo privoščiti razvijanje aplikacij za 3 ali več OS. To stane. Praktično moraš narediti tri popolnoma različne aplikacije. Android ima 70% tržni delež, pa je še vedno druga platforma za veliko razvijalcev, WP pride na tretje mesto, ampak šele ko bo aplikacija uspela na ostalih platformaj, da se bo s tem financiral nadaljni razvoj. Ti lahko imaš n nadomestkov, samo to ni dovolj, kar je na lastni koži občutil linux. Ljudje so enostavno navajeni na določene aplikacije in se jim ne želijo odpovedati. Dokler ti lahko aplikacijo narediš v parih tednih si še lahko privoščiš, da narediš tri ali več verzij. S tem, ko bodo postale mobilne platforme še bolj zmogljive, bodo prišle tudi bolj kompleksne aplikacije, ki pa zahtevajo mesece ali celo leta razvoja. Potem pa ni dobro biti lastnik telefona, mi je na tretjem mestu po prioriteti.

ne vidim problema v browserju. Uporbljam UC browser z google iskanjem. Tudi privzeti browser na androidu, kasneje chrome ni ne vem kaj, je dolphin boljše laufal.

Ne mešajmo jabolk in hrušk, WP je dober OS, kar za WIN nisem ravno prepričan. Ta tedem sem vgradill SSD, tolk zajebancije kot sem mel z aktivacijo legalne 8-ke nisem že dolgo imel nikjer.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Kaj imaš ti na nokiji je čisto irelavantno. Jaz sem mislil bolj na to, kaj lahko WP ponudi več uporabniku Androida ali IOS. Zanima me sw, ne HW. Ker resno razmišljam, sa ni ene aplikacije, za katero bi rekel, da bi pa nabavil telefon z WP.

Edina stvar je kamera pri 1020. Pa še tu je iPhone skoraj tu tu in dela fenomenalne fotke.

No, tvoj prejšnji post se mi zdi je šel nekam v drugo smer se mi zdi.

Kar se SW tiče, jaz tudi ne vidim nekega posebnega appa na iOS/Androidu, ki bi na ga na WP pogrešal.

Citat:
Uporabnik doto pravi:
bonk.gif

Saj ravno zaradi slabega IE6 se je k sreči razbil monopol na strani browserjev, tako smo dobili Firefox, Webkit in pa močno iniciativo spoštovanja standardov. Če bi MS takrat IE še naprej razvijal v svojem slogu bi bil sodoben splet sedaj grajen po MS IE standardih in ne po odprtih standardih, skratka precej slabše bi bilo.

Citat:
Uporabnik doto pravi:

No, načeloma se strinjam, a trg mobilnih razvijalcev je IMO že precej nasičen in ni neke posebne panike, da bi ostal kateri sistem brez kakšne alternative.

btw, enkrat si pisal, da razvijaš za iOS in Android hkrati, kateri framework oz. pristop uporabljaš?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik titov pravi:

btw, enkrat si pisal, da razvijaš za iOS in Android hkrati, kateri framework oz. pristop uporabljaš?

Appcelerator Titanium, ki je vredu za preproste app-e, da narediš UI. Pa še tu moraš delati platform specific kodo, ker imata iOS in android različne UI elemente in na splošno različne UI koncepte. Npr. HW back gumb pri androidu, pri iOS pa back gumbe in left edge swipe pri sedemki. Za kaj več moraš pa delati plugine v native kodi za vsako platformo posebej.

[/QUOTE]

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Sem slišal za Appcelerator, zanimiva zadeva, performance appov je OK? Codename One poznaš? Je to v redu stvar?

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Citat:
Uporabnik doto pravi:

No skoraj tu tu pa ni. Skoraj tu tu je v samo v dobrih pogojih. S tem ne mislim samo svetlobno ampak tudi na primer zoom. iPhone ima dobro kamero, ce jo primerjas z android telefoni s 1020 pa vsekakor ne.

Kaksno aplikacijo bi pricakoval? Jaz imam WP in ni aplikacije zaradi katere bi menjal telefon. Mogoce bi ga ravno zardi hardwarea - boljsi fotoaparat ali veliko boljsa avtonomija (teden ali vec). Ampak nic od tega ne vidim pri konkurenci. Ali je veliko slabse (foto) ali malo boljse (avtonomija).

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Odvisno od tega, kaj delaš. Za simple appe je ok, za igre pa ravno ni. Pri Codename One me moti predvsem to, da si odvisen od njihovega build sistema. Razen, če kupiš enterprise licenco. Pa ne vem kako imajo rešene plugine, za stvari, ki jih oni ne podpirajo. Recimo dostop do barometra pri androidih, oz M7 koprocesorja, ipd.

@Lecter: Saj sem rekel, da je Pure View boljši. Samo če pa ne zoomiraš in slikaš ponoči, sta pa tu tu.