Nokia windows phones

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Fotografiranje v zaprtih prostorih, nocna fotografija in zoom so precej pogosto rabljene funkcije. Ampak mimo tega sta si res tu tu.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Z 120 fps in boljšimi barvami pri uporabi flasha je pa tudi iphone boljši. Sicer je fotoaparat zadnja stvar, ki jo gledam pri nakupu telefona. Sedaj že delajo skoraj vsi boljše fotke, kot kompakti, ki sem jih mel prej.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Ja no tu je razlika. Pri meni je fotoaparat prva stvar, ki jo gledam. Druga je tekoc in stabilen sistem.

Stevilo aplikacij je na zadnjem mestu, saj so vse aplikacije, ki jih potrebujem, na voljo za vse danasnje platforme. Imel sem android in ni aplikacije, ki bi jo pogresal od tam, mi je pa hitrejsi in stabilnejsi sistem ter boljsi fotoaparat toliko vreden, da ne grem nazaj se nekaj casa.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Se pravi ne rabiš "pametnega" telefona sploh. Nabaviš en fajn fotoaparat, ki zna tudi klicat in si zadovoljen. Ideja pametnega telefona je v programski opremi. HW je na drugem mestu, da nudi SW funkcije in je v končni fazi popolnoma irelavanten, ker bodo prej ko slej vsi imeli vse.

Jaz sploh nisem navezan na HW. Če bi Nokia delala HW z iOS, s konkurenčno ceno bi jo verjetno kupil. Tako sem pa toliko investiral v iOS ekosistem, da nisem pripravljen tega kar tako zavreči. In tu nisem edini. Tisti, ki kupujejo telefon zaradi HW veliko menjajo. Če ti je pa pomemben SW pa ne več toliko. Tu je pa problem WP, ker so zamudili in je večina že izbrala svoj OS.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Se pravi ne rabiš "pametnega" telefona sploh. Nabaviš en fajn fotoaparat, ki zna tudi klicat in si zadovoljen. Ideja pametnega telefona je v programski opremi. HW je na drugem mestu, da nudi SW funkcije in je v končni fazi popolnoma irelavanten, ker bodo prej ko slej vsi imeli vse.

Jaz sploh nisem navezan na HW. Če bi Nokia delala HW z iOS, s konkurenčno ceno bi jo verjetno kupil. Tako sem pa toliko investiral v iOS ekosistem, da nisem pripravljen tega kar tako zavreči. In tu nisem edini. Tisti, ki kupujejo telefon zaradi HW veliko menjajo. Če ti je pa pomemben SW pa ne več toliko. Tu je pa problem WP, ker so zamudili in je večina že izbrala svoj OS.

Koliko si investiral v iOS ekosistem (brez telefona, tega itak na nekaj let menjaš). 10 EUR, 50 EUR, 100 EUR?

Za programe ali za dodatke za telefon?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Imam novo Lumio 625... Opažam, da sploh kontaktov ni več mogoče shranjevati na SIM kartico ???

A bo tudi ta imela nadgradnjo na WP 8.1 ?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
SW, ki sem ga kupil preko appstore. Navign, applove office aplikacije (ko še niso bile zastonj), iLife aplikacije, pa en kup drugih aplikacij in večinoma iger. Na mesec povprečno pod 10 eur, samo v šestih letih se nabere.

SW za razvoj in naročnina na developer account tu ni všteta zraven.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Kdo še dandanes shranjuje kontakte na sim kartico? Tisti, ki imajo smartfone ziher ne....
G-drive, OneDrive...

Zanimivo, da je to na Symbianu delalo, pa če dam SIM v Galaxy Note 10.1 bom tudi lahko shranu kaj na SIM...

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Citat:
Kdo še dandanes shranjuje kontakte na sim kartico? Tisti, ki imajo smartfone ziher ne....
G-drive, OneDrive...

Zanimivo, da je to na Symbianu delalo, pa če dam SIM v Galaxy Note 10.1 bom tudi lahko shranu kaj na SIM...

kdo pa je rekel, da ne moreš shranit v WP 8/8.1 ?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Citat:
Citat:
G-drive, OneDrive...

kdo pa je rekel, da ne moreš shranit v WP 8/8.1 ?

Googlam, povsod piše, da ne gre shranjevat kontaktov na SIM na WP 8...

Hkrati, pa tudi ne najdem kje je skupni call counter ? Veš kaj o tem tudi mogoče ?
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Citat:
Imam novo Lumio 625... Opažam, da sploh kontaktov ni več mogoče shranjevati na SIM kartico ???

Da se. Na Huawei Ascend W2 imam izbiro, da lahko shranim v outlook ali pa na sim.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Citat:

Da se. Na Huawei Ascend W2 imam izbiro, da lahko shranim v outlook ali pa na sim.

Kje pa to najdem ???
confused-1.gif
Konkretno za Lumio 625 sprašujem...

Nazadnje urejeno:

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
1. vsi smart phoni (WP, android, ios) shranjujejo kontakte na telefon in so povezani z oblačno storitvijo za backup kontaktov. Koliko ima določen sistem enostavno rešeno je druga stvar... vem to, da na WP bolj simpl ne bi mogli urediti.
2. zakaj bi sploh shranjeval na sim z omejitvijo 250 telefonskih?
3. kontakte iz SIM lahko preneseš na telefon (obratno ne vem)