Nokia N8

AvtoR

Pripravnik
2. feb 2011
83
0
6
Citat:
Uporabnik AvtoR pravi:
Tako na brzino: Quick Office lahko editiraš, telefonska številčnica v ležečem položaju. Email me še vedno heca. Ko prileti nova pošta, stara izgine neznano kam, ni je več nikjer, mapa zbrisani predmeti pa prazna. Tudi ko pošljem pošto je mapa poslano prazna!!?? Uporabljam dva predala, mogoče da to zmede?

Morda bo komu v pomoč!
Končno sem uspel usposobiti email na N8! Do Arnes in Siol dostopam prek POP3, do gmaila pa prek IMAP.
Rešitev je zelo enostavna. Zbrišeš vse predale in jih dodaš na novo. Ko te instalacijski proces vpraša ali sprejemaš pogoje uporabe jih OBVEZNO ZAVRNEŠ. S tem zaobideš email.nokia.com in predal deluje kot normalni pop strežnik. Ker prebereš le glave sporočila ostanejo na strežniku. Ročno nastaviš še čas za preverjanje pošte, npr 1 ura. Na N8 ima konfigurirana 4 različne poštne predale in vsi končno delujejo BP.
aplauz.gif

Več o rešitvi problema na tej strani:

http://www.nokian8.mobi/nokia-n8-email-problem-how-to-solve-it/

Jozee

Pripravnik
31. mar 2010
99
0
6
JN76UM
Ali obstaja kaka možnost izklopa polnjenja preko USB... namreč moti me da stalno ko priklopim gsm na usb začne polnit

Jozee

Pripravnik
31. mar 2010
99
0
6
JN76UM
Citat:
Uporabnik Jozee pravi:
Ali obstaja kaka možnost izklopa polnjenja preko USB... namreč moti me da stalno ko priklopim gsm na usb začne polnit

Kaj nobeden ne ve al pa se vam ne da odgovorit
confused-1.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Žal ne vem odgovora na tvoje vprašanje, me pa vseeno zanima zakaj bi to izklopil?
Baterija se lahko polni kadarkoli in ji to ne škoduje, kvečjemu koristi.

Razen morda zaradi varčevanja baterije prenosnika?

lp,
Mpix

Jozee

Pripravnik
31. mar 2010
99
0
6
JN76UM
Poglej vsakokrat ko ga priklopim na USB mi polni... vsaka baterija je predvidena za "n" polnjen in če jaz v enem dnevu 50 krat priklopim na USB mi bo "n" hitro izpolnjen ... "n" je lahko poljubni recimo miljon polnjen... samo iz tega razloga bi želel da bi me na začetku vprašal če želim da mi polni ali samo povezava na Ovi Suite
lp Jože

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Hm, nisem prepričan. Odkar sem prebral precej člankov na to temo, polnim moje baterije kadarkoli in nisem
opazil, da bi se avtonomija s časom kaj poslabšala. Pri Ni-Mh baterijah je bilo potrebno baterijo pred polnjenjem
izprazniti, drugače je bila avtonomija kmalu precej slaba (se še spomnim, kako smo polnili NMT aparate, da so delovali
cel dan brez polnjenja...)

http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_charge_when_to_charge_table
http://batteryuniversity.com/learn/article/charging_lithium_ion_batteries

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Jozee pravi:
Poglej vsakokrat ko ga priklopim na USB mi polni... vsaka baterija je predvidena za "n" polnjen in če jaz v enem dnevu 50 krat priklopim na USB mi bo "n" hitro izpolnjen ... "n" je lahko poljubni recimo miljon polnjen... samo iz tega razloga bi želel da bi me na začetku vprašal če želim da mi polni ali samo povezava na Ovi Suite
lp Jože

Narobe misliš.

1 cikel (n, kakor mu praviš ti) je:

- eno polnjenje od 0 do 100%
- 2 polnjenji od 50 do 100%
- 3 polnjenja od 66 do 100%
- 10 polnjen od 90 do 100%

Jozee

Pripravnik
31. mar 2010
99
0
6
JN76UM
hvala obema... potem pa bomo pa kar polnili
wink-1.gif
... sem mislil da je 1 cikel ne glede na stanje baterije
- eno polnjenje od 0 do 100%
- 2 polnjenji od 50 do 100%
- 3 polnjenja od 66 do 100%
- 10 polnjen od 90 do 100%
tole pa sem sedaj prvič prebral
confused-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

To drugače velja samo za litijeve baterije.

Sicer pa imam podobne občutke kot ti. Tudi jaz bi raje sam nadzoroval, kdaj se prične baterija polniti. Občutek pač...
smirk-1.gif

AvtoR

Pripravnik
2. feb 2011
83
0
6
Izšla je nova beta verzija Opere 11. Prvi vtis: omogoča zumiranje s ščipanjem in avtomatsko prilagajanje širine stolpca zumiranemu oknu! Bomba!!
smile-1.gif

AvtoR

Pripravnik
2. feb 2011
83
0
6
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
En vmesni update FW v 014.002 . Je že kdo kaj updejtal ? FW v20 pride kmalu .

Danes naložil novi FW PR1.2. Kakšnih vidnih sprememb nisem opazil, je pa drsenje v menuju aplikacije zdaj povsem gladko. S starim FW je bilo občasno malo zatikajoče... Imam pa cca 75 programskih ikon.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
059F4B3: N8-00 RM-596 Country Variant Slovenia SI dark grey v1 v014.002
059F496: N8-00 RM-596 Country Variant Slovenia SI silver white v1 v014.002

AvtoR

Pripravnik
2. feb 2011
83
0
6
Najavljen-a Symbian Anna = dolgo pričakovani Symbian PR 2.0?
Za vse obstoječe Symbian 3 naprave, ga(jo) lahko pričakujemo v maju, se pravi pri nas v juniju, glede na to da dobivamo update z enomesečno zamudo...
Jaz čakam na Symbian B... mogoče Blondy?
smile-1.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Izšla bo nova verzija Symbina ^3.1 . Do danes opolnoči ali po domače do 24.00 ure mora nokia laboratorij izdati nove FW za 40 različnih telefonov , če ne sledi odpuščanja spet . Zahteva vodja NOKIE .Kot pa vidim jim kar ratuje , so se že skoraj približali te številki . Če bo šlo tako naprej jo bodo tudi presegli , kar je dobro za nas ki imamo nokie