Nokia N8

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Probaj narediti hard reset pa potem še enkrat fleshaj FW ,pa boš videl če je kaj boljše.Če ne bo nič boljše je lahko bug v FW ali pa omrežje nima zadosti signala .Potem počakaj na drugi update FW-ja.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Mene je telefon zelo razočaral. Prvi vtis je bil zelo pozitiven - uporabniški vmesnik poznan, hiter, vse je teklo gladko. Po 10 dneh uporabe (in preklinjanja, zakaj nisem na dopust vzel še svojega telefona) pa je situacija takšna.
Minusi:
- slaba baterija - telefon sem uporabljal skoraj izključno kot mp3 player in nadomestek zemljevida (torej pregled ovi maps brez vključenega GPS-a). Polnil sem ga vsak dan
- zanič tipkovnica (qwerty) - kot prvo je premajhna (ampak recimo, da to vzameš v zakup, ker je telefon relativno majhen), razporeditev tipk pa je neumna, saj moraš cca. 2/3 tipkati z levo roko, preostalo pa je dosegljivo z desno (pol-pol je nekako logična izbira.
- še vedno slabo funkcionalen WLAN - to sploh velja za razne public spot-e, kjer moraš najprej narediti neko avtentifikacijo prek brskalnika. Brskalnik to še nekako zmore in razume, ostali "deli" telefona nimajo pojma, da si že povezan
- slab brskalnik - meni je nenehno zmrzoval ali pa so se strani nalagale obupno počasi
- neumen predvajalnik glasbe - ko je v ozadju, ga je "težko" priklicati v ospredje. Ne zna predvajati glasbe po kategoriji "izvajalec".
- v 9 al 10 dneh sem ga moral 4 ali 5-krat resetirat s kombinacijo tipk

Plusi:
- fotič - zelo spodobne slike
- OS - kljub vsemu zgoraj so odpravili veliko neumnosti iz S60v5

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
Če še kdo misli delat hard reset s 3 gumbi, potem naj se zaveda, da bo izgubil ovi maps in ovi store. Za ovi maps obstaja beta verzija, ki se lahko naloži. Za ovi store pa ni rešitve (pri nalagaju napiše unable to install), ker reinstall softwara v ovi suite ne pomaga.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Citat:
Uporabnik mat123 pravi:
Če še kdo misli delat hard reset s 3 gumbi, potem naj se zaveda, da bo izgubil ovi maps in ovi store. Za ovi maps obstaja beta verzija, ki se lahko naloži. Za ovi store pa ni rešitve (pri nalagaju napiše unable to install), ker reinstall softwara v ovi suite ne pomaga.

Baje da naj bi se vse kar se OVI tiče dal naložit, samo prej moraš naložiti Nokia QT ker ga z hard resetom izgubiš...

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Citat:
Uporabnik mat123 pravi:
Sem naložil pa še zmer javlja napako.

Hm, čudno... katero verzijo Qt si pa dal?
Bom še jest probal na novo naložit FW čez vikend, pa kar bo, pa bo...
nahrung002.gif

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Citat:
Uporabnik mat123 pravi:
Najprej tole QT 4.7.1. Zdaj ostane samo še čakanje na nov firmware, če bo imel vključen QT.

Mora bit, če ne so ga pa čist mem usekal... ker tole kar se zdej dogaja ni glih pohvalno za Nokia-o. Ne sme bit tko da daš hard reset, pa ti pol kr vse zgine tist kar naj bi blo po defaultu na telefonu... no ja, bo že...

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
Citat:
Uporabnik p4pe pravi:
Citat:
Uporabnik mat123 pravi:
Najprej tole QT 4.7.1. Zdaj ostane samo še čakanje na nov firmware, če bo imel vključen QT.

Mora bit, če ne so ga pa čist mem usekal... ker tole kar se zdej dogaja ni glih pohvalno za Nokia-o. Ne sme bit tko da daš hard reset, pa ti pol kr vse zgine tist kar naj bi blo po defaultu na telefonu... no ja, bo že...

Žal je tako, zato če ni res nujno pred izdajo novega firmware ne delajte hard reset.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
ksz

Tudi sam imam tole N8ko in me zanima, če ima še kdo probleme z Wlanom. Kljub temu, da je v čisto vseh programih, ki bi ga lahko vklapljali (gmail, navigacija, Ovi..) vse nastavljeno na ročno in imam v nastavitvah, da je izključen, se na vsake tolko cajta sam vklopi in priklopi na omrežje. Ravnokar sem ga 10x zapored ugasnil, pa še kar vztraja in se po 2 sek spet priklopi.. Kam za
evil.gif
naj še pogledam.. Obstaja kakšen widget, ki bi ga zares ugasnil, če ga že Symbian ne zna?

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
V nastavitvah je neka možnost, da se na znana omrežja lahko avtomatsko poveže. Zato ignorira tisti widget na namizju, kjer si izklopil iskanje wlan. Preveri če je nastavljeno na ročno: nastavitve > povezovanje > nastavitve > prva od možnosti

Nazadnje urejeno:

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Tudi to opcijo sem preveril, tam je ročno..
Načeloma sem nameraval kar geslo od wlana popraviti - vsaj službenega. Kje pa lahko naredim to? Opazil sem namreč, da ob povezanem wlanu GSM deluje slabše oz. ob 2 črticah signala meče ven (kar sicer na istem mestu ne)..

Pa še ena zadeva me moti - v navigaciji imam povsod nastavljeno na ročno in včasih kar sam kliče na net (preko operaterja, ne wlana - kljub temu da je slednji na voljo)..

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Meni se je tud včasih skoz prklapljal na net. Katere widgete pa uporabljaš? Ker jest imam od widgetov (kateri rabijo internet) samo še social networks in accuweather zaenkrat, dokler ne poštimajo firmware-a tako, da boš lahko določil kater widget se samo ročno priklaplja in kateri avtomatsko. Recimo Natgeo, CNN pa Reuters se kar sami priklapljajo, tudi če imaš generalno widget na offline.

Kar se pa navigacije tiče, se ti pa verjetno priklopi ob iskanju satelitov. Meni se vedno, to pa zato da lažje locira pozicijo in se hitreje poveže s sateliti.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
V bistvu ne uporabljam nobenih widgetov, razen Gmaila
smile-1.gif
No, bom še tega odklopil..