Nokia Lumia 1020

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Še vedno pa je ta velikost "izbokline" (Lumia 1020) zelo sprejemljiva, glede na to kakšne vrhunske slike je sposobna posnet.
In Nokia ponuja telefone tudi brez "izbokline" (kot npr. Sony) ter hkrati kvalitetnim fotoaparatom.

Torej ima potrošnik možnost izbire. Sony pa iz ne vem kakšnega razloga to ne omogoča... Morda si ne smejo s fototelefoni v zelje skakat (beri v prodajo kompaktnih fotoaparatov).

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Seveda, Nokia pa ima izboklino, ker nimajo pojma kaj delajo, slučajno se jim kaj posreči...

nokia ima izboklino, ker fizično (še) ni mogoče takšnega senzorja in leč narediti manjšega.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Ja, to je pač Lumia 1020, izboklina a res nora kakovost.

Po drugi strani imaš pa Lumia 925, ki ni nič debelejša od konkurence, pa je vseeno vso konkurenco posekala. Me zanima primerjava tega novega Sony 20MP mobiča in Lumia 925, če to še drži..

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Točno to, Sony je zmožen narediti foto kot Nokia, ampak Sony-ja ne zanima prodaja '' nekaj'' zanesenjakom, oni ciljajo na maso, poleg tega tudi nočejo žrtvovati dizajna ... popolnoma druga filozofija. Hvala bogu, da so tudi firme kot Nokia, da pridejo uporabniki, ki iščejo najboljši možen foto na svoj račun.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To je pa najbolj glup izgovor za zagovarjanje Sony-ja kar sem jih slišal...

A še nisi opazil, da je pri vsakem flagshipu na veliko hvalijo z nekimi exmor ultradupersuper senzorji za najboljše slike vseh časov?

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Sj lih za to gre, pri Lumia 920/925 niso žrtvovali dizajna in gre za flagship, ki posekal vse po kvaliteti kamere.

Pri Lumia 1020 pa po drugi strani gre za kameraphone in ne klasični flagship.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Fantje, preveč trolate in pojma nimate o business-u in poslovnih odločitvah ... razlike niso tako očitne kot bi radi prikazali ... Samo prodajne številke bodo povedale kateri aparat je uspešnejši. A mislite da si Nokia ne želi prodajnih številk kot jih imata Samsung in Sony. žal Nokii to ne bo uspelo tudi s 1020-ko, kljub temu da ima najboljši fotkič.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
To je pa najbolj glup izgovor za zagovarjanje Sony-ja kar sem jih slišal...

A še nisi opazil, da je pri vsakem flagshipu na veliko hvalijo z nekimi exmor ultradupersuper senzorji za najboljše slike vseh časov?

ne zagovarjam Sony-ja, ker nisem tako ozkogleden in zaslepljen kot nekateri na tem forumu. Dobro se zavedam, da ima vsak aparat svoje pluse in minuse. Trenutno si lastim Xperio ZL, ima nekaj minusov, še več pa plusov. Fotke sploh niso tako slabe, kot bi nekateri radi prikazali. Z1 je na tem področju še boljši, ampak 1020-ka je pa še boljša, ampak meni osebno več pomeni vrhunski dizajn ZL-ke (tudi Z1 ima super dizajn, vendar zame osebno je prevelika za 5'' zaslon) kot povprečen dizajn 1020-ke, se pa zavedam, da Nokia trenutno ne more spraviti svojega senzorja v dizajn ZL-ke. Ko bo to zmožna narediti postanem potencialni kupec
smile-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Torej praviš, da Sony ni dal takega telefona ven, ker ga (še) ni možno naredit brez bunke?
rolleyes-1.gif

Glede designa pa je tak - tebi so očitno Sony-ji všeč, meni je večina nagravžnih in narejenih kot neko poceni kitajsko sranje. ZL pa izgleda enako kot Samsung SII.

In ne, nisem Nokia, HTC ali karkoli lover. Kupim tisto, kar me prepriča. Pa so to bili najprej Siemensi, potem Ericssoni, Nokie, HTC, kaj bo naslednje pa ne vem, najverjetneje nazaj na Nokio.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Glede dizajna ne bova debatirala, ker ima vsak malar svoje oči .... Ker uporabljaš termine kot 'nagravzno' si se pokazal v vsej svoji primitivnosti ...

Ne trdim, verjamem pa, da se je Sony odrekel izdelavi 41Mp in več kameri zaradi dizajna. Sony ni podjetje, ki bi se spuščal v vojno specifikacij, to prepušča proizvajalcem na drugi strani Japonskega morja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Ne, sploh ne, zato pa so pred 2 al 3 leti izdelali prenosnik Vaio, kateri je imel 2 x RAID 0 in polje 4ih SSD diskov, to pa sploh ni bilo "preseravanje"
wink-1.gif

PS, edino če si mislil samo telefone..potem pa drži ja.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
@darjan, pojma nimam o prenosnikih, ker sem še vedno na klasičnem PC-ju, škatla +monitor. Vaio se mi je zdel vedno močno predrag na to kar je ponujal zato mu nisem nikoli posvečal preveč pozornosti ...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sej jaz sem tudi zaključil, ker mečeš ven take glupe 'izgovore', da se še ljudem v sejni sobi Sony-ja kolca
hysterical-1.gif

PS: Bom drugič namesto nagravžno uporabil nevšečno, da ne boš užaljen zaradi mojega nivoja
priden.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
@SouthPark, spet si mimo udaril in močno se motiš, če misliš, da sem užaljen. Zaradi postov določenih osebkov na forumu pa človek res ne sme biti užaljen. Če bi bil užaljen, bi to bil dokaz, da sem se spustil na tvoj nivo komentiranja/debatiranja, ampak se mi ne da tako navzdol po stopnicah .... Vse najlepše in najbolje ti želim in obljubim, da se na tvoje poste več ne odzivam, da ne bova smetila po sicer zanimivih temah na tem forumu.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
nokia je po kakovsoti vedno bila daleč najboljša pred vsemi telefoni .. edino operacijski sistem se uporabnikom ni dopadel, kateri so želeli imeti čimveč šminke na telefonu, zato so/ste nekateri šli na androida ...

Kot je rekel southpark .. ko so izdali nokio n8, boljšega fotoaparata pred tem ni imel noben telefon, in tudi še nekaj časa po njem ne ... zdaj so izdali fotoaparat z 41mpx ... čez leto pa pol bo pa nekdo solil pamet spet, kako je ta njihov fotoaparat slab, ker imaš ti v tem času boljšo kamero, na katero si mogel čakati leto in več ...
wink-1.gif
Nokia je in bo vedno daleč naprej pred kakonkurenco ... Žal pa je ta lumia njihov zadnji telefon :'(

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Pazi na besede in oblike stavkov in pridevnike ... Nokia ni, ni bila in ne bo DALEČ NAPREJ pred konkurenco .... Malo realnosti prosim, hehe. Drugače se strinjam s tabo in vem kaj si hotel povedati. Tudi sam se strinjam, da je Nokia vedno delala odlične telefone, imela pa tudi kar nekaj failov, vendar kateri proizvajalec jih pa nima !

Pri meni je bilo tako, da je bil moj prejšnji phone E6. Odličen telefon, ampak zaradi majhnega zaslona sem začel pogledovati po večjem. Ker sem veliko na mailih je fizična tipkovnica včasih bila prednost, vendar so appi kot Swiftkey, Swype, ipd. to prednost izničili. Ob zamenjavi mi je bila 920-ka prva opcija, vendar se nisem odločil zanjo, ker je bila preveč bulky ... in tako sem pristal na svojem prvem Androidu.