Nokia Lumia 1020

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Moje skromno mnenje, testom GSM arene, PocketNow in podobnim ne verjamem prav dosti, ker da preživijo se poslužujejo raznovrstnih nepoštenih metod ...

Ne morem ocenjevati naprav, ki jih nisem imel sam v rokah (kot veliko uporabnikov na tem forumu rado počne), ampak, če gledam gornji napravi bi se vsekakor, kljub temu, da imata obe "grdi" izboklini na zadnji strani raje odločil za 1020-ko. Zakaj - ker mi preprosto deluje bolj kompaktno in kvalitetnejše narejeno. V foto zadeve pa se ne spuščam, ker nisem neki fotograf ob svojih cca 10 fotkah na leto ...

Ko pride 1020-ka na trg se rade volje s kom srečam ob sodi/kozarcu rujnega, in malo primerjamo zadeve in pokomentiramo +/- le teh :)

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Daj napiši kako metodo no... Kljub temu, da skorajda nič ne slikaš, bi se odločo za nokijo z bunko? Dvomim... Samsung ti nebo razpado v roki
wink-1.gif
za po tleh pa noben od njiju ni...

Tvoje skromno menje je precej subjektivno!

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
mnenja so vedno subjektivna ;-)

Kaj ti ni jasno pod metodami ? To da dobiš aparat zase in še kašnega za bližnje in potem hvališ ... to da pišeš test na podlagi preproduction aparata .... to da če pišeš samo pozitivno in potem padajo razne donacije ....

Zame je najbolj merodajen test, ko bo "Joža" kupil določen aparat, in se dobiva na "pivu" in pogledava kaj zmore ....

Ja, moja hipotetična prednost v korist 1020-ke napram S-gu gre na podlagi moje kratkotrajne izkušnje s predhodnikoma 920-ke in S3.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ti, ki telefone ocenjujejo so seveda lahko zelo pristranski - ali ker sami tako hočejo (so fan določene znamke/sistema) ali pa ker tako hočejo tisti, ki jim telefone posodijo na test.

Tako da sam tekst sam največkrat preskočim, preverim pa primerjave fotoaparatov (čeprav bi se tudi tam dalo seveda švinglat), kjer se potem vidi kateri ima dejansko dober in kateri slab fotoaparat. Na gsmareni velikokrat piše, da je fotoaparat pod povprečjem, veliko šuma itd. Potem pa primerjaš slike s nekim telefonom, ki so ga hvalili, pa so slike s tistim slabše
tongue-1.gif

Ampak komu pa verjet? Kolegu, ki hvali svojega konja? Nekomu, ki je dal skozi roke 1000 telefonov?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ti, ki telefone ocenjujejo so seveda lahko zelo pristranski - ali ker sami tako hočejo (so fan določene znamke/sistema) ali pa ker tako hočejo tisti, ki jim telefone posodijo na test.

Tako da sam tekst sam največkrat preskočim, preverim pa primerjave fotoaparatov (čeprav bi se tudi tam dalo seveda švinglat), kjer se potem vidi kateri ima dejansko dober in kateri slab fotoaparat. Na gsmareni velikokrat piše, da je fotoaparat pod povprečjem, veliko šuma itd. Potem pa primerjaš slike s nekim telefonom, ki so ga hvalili, pa so slike s tistim slabše
tongue-1.gif

Ampak komu pa verjet? Kolegu, ki hvali svojega konja? Nekomu, ki je dal skozi roke 1000 telefonov?

Dobro napisano !

Pri testih foto dela me najbolj moti, ker skoraj nikoli ni navedeno kako so testirali - so uporabili tripode, kašne so bile nastavitve ob slikanju, ipd.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Na handyshop.de se dobi po tanovem že za 612€(+15€ poštnina). Še za nadaljnih 100 znižajo pa je moja:) Do nova leta?:)

Drgač pa to, da nekdo gleda kater je bolši, namesto kater je bolši za njega je primarni fail. Mislim a kupuješ zase, al kupuješ zarad drugih, za katerga "pravjo da je naj".

Oziroma v primeru Galaxy S4, HTC One, Xperia Z je odločitev res težka, v bistvu lahko gledaš samo ceno in kater ti je lepši. Medtem ko recimo Lumia 1020 je TOTALNO različna od naštetih, tako hardwere kot software in sploh ne bi smelo bit dileme katerga izbereš, ne morta ti biti približno enako dobra zate, ker sta tako hudo različna in imata totalno različne kompromise.

Predvsem pa NE moreš izbrati med Lumia 1020 in konkurenco na podlagi pričanj ljudi, enostavno se moraš pozanimat(niti ne rabiš v živo, youtube je zelo dober nadomestek držanja v roki, jaz sem se vedno odločil za telefon preden sem ga prvič prijel v roko, ker sem pač o njem "fantaziral" in preko youtube občutil filing telefona, ko reviewer razlaga občutke ko ga drži v roki. Dejansko ga pootem primem v roko in ni čisto nobenih presenečenj. Po drugi strani pa je punca gledala en fotoaparat preko slik in tekstovnih opisov in je doživela presenečenja ko je v živo prijela, jaz ko sem veliko youtubov pogledal o tem fotoaparatu ni blo nobenega presenečenja in ni držanje v živo niti 1% vplivalo na to, kaj si mislim o njem(Gre za Sony NEX 6, superca fotič:)),

Nazadnje urejeno:

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Bravo. Če te prav razumem, si si ogledoval uploade tudi običajnih uporabnikov in ne samo teste internetnih strani kot GSM Arena in podobne. Tudi sam z veseljem pogledam recenzije "smrtnikov", ki so v veliki večini veliko manj pristranske od kao "uveljavljenih in priznanih" strani ....

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
In super zaključek, za tiste, ki se jim ne da brati testa (recimo meni):

Citat:
In the end, the differences between all three devices are less than what you are gaining overall: photos that aren’t embarrassing to look at on a computer display. And that’s just awesome, which ever device you choose.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Nekako tako ja, ampak folk tu bo seveda spet govoril, da ga ni čez DSLR in da z drugim sploh ne moreš fotkat, ker dobiš ven crap...

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
kaj ste tako obsedeni s temi fotoaparati ... jasno je da 15mpx ne more konkurirati 41mpix oziroma 38mpix .. pa da ima nokia samsungov fotoaparat in samsung nokiin ... še vedno bo 41mpix boljše fotografije delal. Eni pač hvalite svojo firmo ... ali kakovost je drugačna ...
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Predvsem zoom ja, ki je oz. bi naj bil enakovreden optičnemu. Ima pa zaradi tako velikega števila mpix tudi nekaj zanimivih drugih bombončkov: slikaš recimo sliko s 5 mpix ampak ti fotoaparat ohrani vseh 41 okoli slike in kasneje lahko sliko spremeniš oz. jo premakneš, povečaš... Potem možnost kasnejšega fokusiranja na željen objekt, ko recimo ugotoviš, da je fokusiralo na ozadje namesto predmet slikanja.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
south park .. mam občutek, da bo ta 1020 najin telefon, a?
wink-1.gif
Android je živce parajoča naprava ... ko brskam po njej, popizduvlen ...