Nokia Lumia 1020

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
V redu ideja, ki pa bo rabila se precej piljenja. Kot prvo je cisto prevelika. Spet zadeva, ki je ne bom imel pri sebi, ko bi zelel narediti fotografijo.
Zakaj jo montira na telefon, ce ocitno deluje tudi brez telefona? Samo zaradi boljsega oprijema?

Je pa ideja bolj v rangu kicstarterjev kot pa sonyja
smile-1.gif
. Ampak dobro, da se razmislja o mobilni fotografiji.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Zna biti, bi razložilo, zakaj ima trenutno mobitel takšno smešno ceno, ker "pucajo" zalogo...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Zmaga ga 41 MEGA PLXEL fotoaparat.
smile-1.gif

N1020Y-18.JPG

Ok, pa še resna primerjava velikosti senzorja proti xperiji z1:
camera-sensor-comparison-560.jpg

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Kar spodbudni rezultati za Z1: http://blog.gsmarena.com/sony-...review-monster/

Osebno verjamem, da je Nokiin fotkič vseeno boljši, ampak tisti, ki iščejo tudi estetiko imajo sedaj možnost izbire. Všeč mi je Sony-jeva filozofija: narediti najboljši možni fotkič ta trenutek, ne da bi trpel dizajn. Ne sme biti nobenih izboklin, etc. Verjetno bi tudi Sony znal narediti 41 mp fotkič, ampak bi dizajn trpel, saj senzor pri tolikih mp zahteva svoj davek.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pa kaj imaš telefon da ga občuduješ in se afnaš z njim ali da je uporaben?

Glej @SouthPark, sto ljudi, sto čudi. Meni osebno je dizajn zelo pomemben*, ne zato, da se kažem pred drugimi, ampak zaradi mojega fetiša do estetsko izdelanih stvari. Kot sem rekel, tisti, ki bo hotel najboljši fotkič ta hip, bo sigurno vzel Nokio, ostali, ki jim camera ni najpomembnejša zadeva, pa se lahko odločijo za Z1 in še vedno dobijo zelo dober fotoaparat.

*Sam ostajam na svojem ZL, ker je lepši od Z1
evil.gif
Chapeau bas pa Nokii za 1020-ko. Top zadeva !

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Ja meni so tudi sony-i bili vedno najlepši. Saj avte tudi gledamo po izgledu, obleke enako...zakaj ne bi imel še lep telefon. Konec koncev imamo tudi lepe frizure...itd.

Zato sem bil kar žalosten, ko sem videl, da sony ne bo šel v izdelavo WP telefon, škoda res.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Je kakor je ... ta lumia 1020 bo moj telefon! .. samo ne vem nič kdaj kaj pride k nam na police ... Kakšna informacija glede tega?