Nokia E71 in njene male skrivnosti

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.962
3.616
113
Zakaj ostane po vsakem klicu vklopljen dnevnik klicev, se da to kje izklopiti, razen da popolnoma izklopiš dnevnik in ti sploh nič ne beleži?

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
kako to mislis vklopljen? mas po vsakem klicu krogec zraven ikone?

belezi ti pa ves promet, od klicev, smsov, prenosa podatkov

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.962
3.616
113
Po vsakem klicu ostane krogec, tako da moram iti v dnevnik in narediti in znova ven, potem je mir do naslednjega klica

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
meni se to ne dogaja pri dnevniku ampak pri imeniku, ko nekoga klices. to se tudi pri ostalih dogaja. za dnevnik pa se nisem slisal. sem preveril prej, pa ni
smile-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Po vsakem klicu ostane krogec, tako da moram iti v dnevnik in narediti in znova ven, potem je mir do naslednjega klica

In zakaj te to tako boli? Saj ne kuri baterije, ne upočasni SW..., res mi ni jasno.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
meni se to ne dogaja pri dnevniku ampak pri imeniku, ko nekoga klices. to se tudi pri ostalih dogaja. za dnevnik pa se nisem slisal. sem preveril prej, pa ni
smile-1.gif
Če kličeš tako, da ime direktno vtipkaš in kličeš, ne ostane imenik odprt, če pa greš v imenik, odpreš vizitko in se postaviš na št. ki jo kličeš, potem pa ja, menda res ostane odprt.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.056
412
83
No saj če bi se pa imenik zaprl, bi pa se pa tu pritoževalo najmanj 10 ljudi, ki bi želeli da ostane odprt, ker bi jim bilo odveč ponovno odpirat imenik, če želijo takoj spet koga poklicat. Nikoli ni vsem prav. Naredijo tako, da je prav večini. Oz. se trudijo.

Sicer pa ne vem zakaj sploh kličete iz imenika.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.962
3.616
113
Krogec mi povzroča glavobole
smile-1.gif
Ne resno, če ni rešitve je pač ni, le vprašal sem, če bi morda kdo vedel zakaj je tako

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
To je zato, ker se je štartala aplikacija (dnevnik, ko odpreš seznam klicanih številk in iz tam kličeš, imenik, ko iščeš vizitko in jo potem kličeš ali kaj drugega) in se ni zaprla ter teče v ozadju. Pri Symbian telefonih je pač tako. Enostavneje lahko aplikacije preklapljaš in zapiraš z daljšim stiskom tipke za meni (hiška) in nato aplikacijo zapreš s tipko backspace ali pa jo izbereš in te postavi v aplikacijo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Eno vprašanje pri E71, včasih ko dobim kak SMS in ga replaya mi dolgo dolgo kao pošilja. Potem pa grem pod sporočili v rubriko "v pošiljanju" in piše pod smsom npr. da bo poslan čez 2 ali 3 minutke kasneje kot je dejansko ura. Torej če je sedaj ura 15.03 mi piše da bo poslan 15.05. Zakaj to? Ne dela pa mi tega vedno. Če pa gre potem na tisti SMS gor in dam pošlji mi ga takoj pošlje brez čakanja?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
A ve kdo mogoče zakaj mi v imeniku če dam določeno število ljudi pod skupino in določim zvonenje za to skupino....mi zadeva deluje kot more...ampak pri drugi skupini pa mi ne sprejme tona zvonenja in mi predvaja privzetega.

Se še komu dogaja to da samo določena skupina ne dela.

mihasimon

Zelenc'
29. jul 2009
3
0
1
Pozdravljeni!

Sem svež uporabnik nokie e71, nabavljene pri simobilu. Zanima me kako je s tisto stvarco določanje položaja.

Za dostopno točko imam nastavljeno simobil Gprs. Pri načinih določanja položaja pa obkljukane 3 od 4možnosti: Bluetooth GPS, vgrajeni gps in omrežno. Strežniško podprti ni obkljukan.

In sedaj se zadeva zakomplicira, ko grem v aplikacijo zemljevid in mi ne pokaže trenutnega položaja. Rdeča pika je vendar ne na mojem položaju, kar je rahlo moteče.

prosil bi če kdo pozna problem kako se to reši da mi pomaga.

Hvala!

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
Nastavi na vgrajeni GPS, da ne boš plačeval nepotrebnega prenosa podatkov. Seveda pa moraš biti pri uporabi nekje na prostem, da ti bo našel satelite. Lahko traja tudi nekaj minut.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
No v eni drugi temi sem dobil od Jest-a dobro informacijo in tudi mene zanima če to gre na Nokiji... In sicer iPhone bi naj imel po defaultu tako nastavljeno da ko potrebuje določena aplikacija "internet" ne išče omrežij oz. ne sprašuje preko česa se hočeš pozat temveč se avtomatsko poveže na najboljše WiFi omrežje, če pa tega ni pa seveda preko GPRS/UMTS/EDGE... Skratka obstaja za Nokio kakšna pametna aplikacija ki bi sama "avtomatsko" izbrala najmočnejše WiFi omrežje brez da bi te kaj spraševalo in tako bi se potem avtomatsko povezal na net?

Lp

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
ja....programček Wifi

se avtomatsko povezuje na odprta wifi omrežja...seveda če so.....ti pa pokaže tudi zaklenjena in pa tista kjese moreš vpisat

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Kaj WiFi, daj te neki link, če v googel vpišem WiFi sybian mi vrže 4231412412421421412421412421 zadetkov...