Nokia E71 in njene male skrivnosti

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik majaron pravi:Sicer me ne moti ker imenika ne uporabljam. Ne vem za kaj bi ga, le preprosto vtipkaš kar na namizju nekaj prvih črk imena ali priimka in se ti kontakti ki zadovoljujejo tem vnosom sproti izpisujejo na zaslonu. Uporabna zadeva. Na E71 sploh ne uporabljam več imenika (razen za shranjevanje) in loga zadnjih klicev.
Sigurno eden bolj uporabnih fičrov na E71.

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
He he, pri novem firmware-ju (300.21.012) so popravili tudi uporabo tipke z oklepaji.

danijel84

Zelenc'
8. jul 2009
18
0
1
Pozdrav!

Zanima me če se da na E71 odklopit zvok ko slikas, ker pri nekaterih noki-inih modelih gre odklopit, tukaj pa nisem nikjer nasel? Hvala

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik danijel84 pravi:
Pozdrav!

Zanima me če se da na E71 odklopit zvok ko slikas, ker pri nekaterih noki-inih modelih gre odklopit, tukaj pa nisem nikjer nasel? Hvala

Kar tako se ne da, mislim, da se da najti programček, ki to uredi.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Zvok pri slikanju je edino kar me moti pri tem telefonu............ a se da kaj nardit....karkoli.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nič se ne da. Razen mogoče če si dober heker in si sam spimpaš software (ali če obstaja neuradni SW kot recimo obstaja za SE). Zvok se je dal izklopit pri prvih verzijah E71 (ki so imele 100.xxx), kasneje pa ne. In se ne da več izklopit pri nobenem novem telefonu, ker so se proizvajalci zavezali, da se zvok ne bo dalo izklopit zaradi fotografiranja na skrivaj (a si htel kake najstnice slikat v kabinah al zakaj te moti zvok?). Tega zvoka se tako tudi ne da nastavit na tišje ali spremenit, vedno je ista glasnost in isti zvok.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Še eno pitanje! In sicer kot vemo E71 ne podpira animiranih smileyev. Dobro, razumem da je to bolj resen telefon in da pač ko narediš smiley uporabiš : in ) ok. Kaj pa ko ti kdo pošlje kak smiley? Ala "cry" al pa ko se čudi ali karkoli in tebi se izpišejo neki hieroglifi.. A obstajak kak fix da ti vsaj prikazuje smileye ali je to za Nokio visoka tehnologija, umetnost? Lp

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Tega zvoka se tako tudi ne da nastavit na tišje ali spremenit, vedno je ista glasnost in isti zvok.

To pa ne bo popolnoma držalo. Za glasnost ne vem, ampak sam zvok pa lahko spremeniš. Meni namesto zvoka zaklopa telefon samo zapiska (na 200.21.118fw)

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
A hebi ga ,če se ne da stišat. Bom pač potrpel.Če bi pa hotu neke najstnice slikat..pol bi si kupu pa fotoaparat z vsaj 10x nim zumom.

Aja...nimam 18 let...sem že kar čez 30.

Ampak vseeno hvala za odgovor.

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
Mi lahko nekdo pove kako izgleda upgrade firmwarea? Če narediš 'maksimalen' backup vsega z Nokia PC Suite, je potem po restoreu še vedno treba aplikacije nazaj nalagat in tweakat vsako posebej ali se vse lepo prenese?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem samo 1x posodobil, ker je pisalo, da je izboljšana kvaliteta fotografij. Zdaj pa verjetno ne bom, ker je zgleda posodobitev minimalna.