Nokia E71 in njene male skrivnosti

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
aha, tako torej. Hvala ti
smile-1.gif

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Živjo,

mene pa nekaj zanima v zvezi s tolo mojo E71ko. Že dalj časa spremljam tolo temo in sem že zasledil par stvari glede porabe. Imam naložen GarminXT verzije 5.0.50 in izključen tisti backround service. Naložil sem si tudi Nokia Energy Pro in kadar imam VSE izključeno, samo osvetlitev zaslona na minimum, imam porabe +- 0,14W. Kakor sem zasledil, to ni normalno, glede na to da nič ne laufa.
Sedaj pa sem si zadnjič nabavil Plantronicsovo BT slušalko in sem jo včeraj z E71ko (tudi napolnil) uporabljal tam okoli 3-4 ur. Vedno bolj sem gledal na indikator baterije na telefonu in je še zmeraj bil čisto do vrha. Tudi resetiral sem ga že in baterijo ven, ker sem mislil da ga mogoče kaj baterija/indikator biksata, pa je bilo isto. Čudno se mi zdi, ker ponavadi ob vsem izključenem čez noč mi požre kar 1 črtico v pripravljenosti. Sedaj pa kljub stalni BT povezanosti ni žrlo nič.
Recimo sedaj po dveh dneh od polnjenja ob mi fali samo 1 črtica. Je to normalno ali je res kaj narobe?

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Mene tud zanima ena skrivnost E-71. Nastavljeno imam, da ob zavrnitvi klica pošlje telefon sms. Nastavljeno je besedilo v sms-u, vendar storitev ne deluje. Any hints?

Hvala

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Tooooooo jeeeeeeeeeeeeeeeej AMAPAK ne dajat tega sranja gor, "IS NOT HACKABLE" zaenkrat
smirk-1.gif

Fedor

TTX Allenatore
5. okt 2007
805
0
16
Tiste aplikacije, ki jih potrebujem (teh ni veliko, mogoče 5-6) enostavno kupim, ne da se mi ubadat s temi hacki zaradi par 10€.....

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
Je komu uspelo naložit custom zvoke za opozorila (POI) v Garmine Mobile XT? Imam občutek, da jih E71 ignorira... sem poskusil z POI loaderjem pa mi ni uspelo.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.057
412
83
Mene pa zanima ali ima kdo tele bluetooth slušalke in kako se obnesejo?
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
mam verzijo 210.21.006, pred updateom mi je fring delal prek wlana normalno, zdaj se pa nikakor noce vec povezat. samo prek 3G/Edge, wlan pa mi vrze ven. browsam lahko normalno.

ma se kdo tak problem?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Zadnjič smo govorili o problematiki in sicer če si v telefonskem imeniku in če ne greš na "izhod" da naslednjič rabi telefon tudi do nekaj sekund da pride v telefonski imenik. Opažam že pa nekaj dni da tudi če ti imenik laufa v ozadju in če greš v Meni -> Komunikacija ter tukaj not v Imenik da nič ne šteka, si v milisekundi notri. Torej nagradno vprašanje, zakaj imenik trzne če laufa v ozadju in grem noter čez tipko za imenik, če pa grem v menu pa ne štekne?

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.057
412
83
Nevem ampak meni ne, tako da to ni težava pri vseh telefonih kot kaže. Nagaja to samo tebi ali še komu?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Hmm torej če prav razumem če greš v imenik, koga pokličeš in iz imenika greš v NO rdečo tipko in hočeš za tem ali čez 1 uro zopet v imenik s tipko od imenika ti not skoči v milisekundi? Meni 2 sekundi šrota in potem komaj odpre! Če pa zaprem imenik mi takoj zopet not skoči ko stisnem tipko za imenik... Koliko sem zadnjič razumel tukaj gori to vsem dela? Naredi kar test idi s tipko v imenik in stisni rdečo tipko in zopet stisni tipko za imenik! Meni čaka 2 sekundi!

Lp

Nazadnje urejeno:

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.057
412
83
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi: Torej nagradno vprašanje, zakaj imenik trzne če laufa v ozadju in grem noter čez tipko za imenik, če pa grem v menu pa ne štekne?

Če je imenik odprt v ozadju potem nič ne čaka. Če ga odpiram na novo pa je kaka sekunda ali dve res pavze.

Sicer me ne moti ker imenika ne uporabljam. Ne vem za kaj bi ga, le preprosto vtipkaš kar na namizju nekaj prvih črk imena ali priimka in se ti kontakti ki zadovoljujejo tem vnosom sproti izpisujejo na zaslonu. Uporabna zadeva. Na E71 sploh ne uporabljam več imenika (razen za shranjevanje) in loga zadnjih klicev.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ne saj meni telefon tudi ne šteka!
smile-1.gif
Nisem niti pomislil na to da ne bi iskal več po imeniku! Dobra ideja, se bom poskusil navadit, hvala!