Nokia E71 in njene male skrivnosti

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
To moreš it u nastavite zaslona...pa utripanje lučke...nekaj takega....ampak.....moreš pogledat tudi v profilu kako imaš naštimano to lučko ker če ga menjaš bo lučka svetila naprej.

Ma hitro ti gre ta baterija....kaj imaš garmina gor ki ti pije baterijo?

Jaz ga rabim kar pogosto ta gsm...ma mi drži 3 dni...z vsem da prčkam po netu,se debelo uro na dan pogovarjam po fonu in potem še en kupec sms-ov pošljem.

starsky

Pripravnik
9. apr 2009
78
0
6
orodja -> nastavitve -> splošno -> prilagajanje -> opozorilna lučka... tu določiš, za katere stvari (sms, zgrešen klic,...) ti naj utripa lučka in kako dolgo

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik starsky pravi:
orodja -> profili -> izbereš profil -> prilagodi -> utripajoča lučka -> izključi

Moj piskrček:

1. A obstaja tudi kakšen alternativen način zaklepanja/odklepanja tipkovnice?
2. Kako združiti vse klice v isti spisek
smile-1.gif
?
3. E71 imam kakšen mesec in je do pred kratkim BT slušalka delala bp, sedaj se pa priklopi odklopi kakor ji paše, se pravi ko sta slušalka in telefon na mizi in ne telefoniram, telefon zapiska in slušalka pade dol. Čez nekaj sekund pa spet zapiska in se spet priklopi. In če kličem v trenutku nepriklopljenosti, potem lahko govorim le preko telefona
wink-1.gif
... Any idea?

Jernej

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Moj piskrček:

smile-1.gif
?
3. E71 imam kakšen mesec in je do pred kratkim BT slušalka delala bp, sedaj se pa priklopi odklopi kakor ji paše, se pravi ko sta slušalka in telefon na mizi in ne telefoniram, telefon zapiska in slušalka pade dol. Čez nekaj sekund pa spet zapiska in se spet priklopi. In če kličem v trenutku nepriklopljenosti, potem lahko govorim le preko telefona
wink-1.gif
... Any idea?

Jernej

ad1: kakšen način pa imaš v mislih?
ad2: na telefonu al na PCju?
ad3: meni se je to isto dogajalo z Nokia BT slušalko na enem Nokia N telefonu, ponavadi samo, ko je bila baterija v slušalki bolj pri koncu.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Moj piskrček:

smile-1.gif
?
wink-1.gif
... Any idea?

Jernej

ad1: kakšen način pa imaš v mislih?
Drugačen kot samodejno zaklepanje in pritisk na levi tipki.

ad2: na telefonu al na PCju?
Telefonu.

ad3: meni se je to isto dogajalo z Nokia BT slušalko na enem Nokia N telefonu, ponavadi samo, ko je bila baterija v slušalki bolj pri koncu.
Baterija je polna, slušalka ni padla na tla...

Jernej

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Mene pa zanima, če je normalno, da traja 45 sekund od vklopa telefona do zahteve za "Vpiši PIN" ?
Pa ko pritisnem tipko "kuverta" traja tudi 6 sekund, da se odpre meni sporočila. Je pri ostalih tudi tako?
confused-1.gif

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Mene pa zanima, če je normalno, da traja 45 sekund od vklopa telefona do zahteve za "Vpiši PIN" ?
Pa ko pritisnem tipko "kuverta" traja tudi 6 sekund, da se odpre meni sporočila. Je pri ostalih tudi tako?
confused-1.gif

Meni to naredi precej hitreje. Zagona sicer ne prakticiram prav pogosto, ampak kuverto odpre pa v pol sekunde. V glavnem hitreje kot prej v iphone-u
smile-1.gif
.

Jernej

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
confused-1.gif

NE!!!, Ni normalno, mamo doma dve 71ki in to vsekakor ni normalno.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
BT slušalka.......hm.....če hočem da mi poveže avtomatsko...moram najprej prižgat BT na telefonu in potem pižgem slušalko in se avtomatsko poveže......če pa je BT slušalka prižgana in potem vklopim BT na telefonu pa se ne poveže avtomatsko in moram to naredit ročno.

A se še komu dogaja občasno ,da ko dobiš klic in telefon zvoni ,da ko pritisneš zeleni gumb ,da bi se oglasil ...se samo zvonenje prekine in telefon zmrzne in ne dela popolnoma nič..edino baterijo ven ali pa čakat ne vem koliko časa da se sam resetira.

Kje je problem?
Ali se moram sprijaznit s tem, da je pač to tako.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
BT slušalka.......hm.....če hočem da mi poveže avtomatsko...moram najprej prižgat BT na telefonu in potem pižgem slušalko in se avtomatsko poveže......če pa je BT slušalka prižgana in potem vklopim BT na telefonu pa se ne poveže avtomatsko in moram to naredit ročno.

A se še komu dogaja občasno ,da ko dobiš klic in telefon zvoni ,da ko pritisneš zeleni gumb ,da bi se oglasil ...se samo zvonenje prekine in telefon zmrzne in ne dela popolnoma nič..edino baterijo ven ali pa čakat ne vem koliko časa da se sam resetira.

Kje je problem?
Ali se moram sprijaznit s tem, da je pač to tako.

Ja, načeloma je pri BT bolje, da najprej na telefonu, pol pa slušalko. Moja ma en knof, ki ga pritisnem za malo dlje, in se poveže, če je že prižgana, ko vklopim BT na telefonu (tudi sama se, samo malo traja).

Ne, meni se še ni zgodilo, da bi tako zmrznil telefon.

Načeloma se ne bi smel sprijazniti s takim delovanjem. Kateri FW imaš, je zadaj kakšna hecna aplikacija delujoča...?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Fw je predzadnji....sem pa slišal od enega ki ima E63 (upam da je prava cifra) da mu ravno tako občasno zmrzne...sej bi nadgradil ma mi nekako ne diši zadeva da morem spet vse na novo nalagat gor.

Mislim da ni nobene aplikacije ki bi to delala...si izklopim čim več tega.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:

Garmina mam, ampak ga uporabim mogoče 1x-2x tedensko. Je Garmin tako požrešen?

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
ja, pol je garmin kriv (tudi če ga ne uporabljaš). napiši kero verzijo garmina imaš, da ti bomo znali rešit problem.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
To ni normalno da ti tako žre baterijo... Opravim kar nekaj klicev, vsak dan za kakšnih par minutk preko WiFija skočim na internet ter napišem nekaj SMS-ov in mi drži tam dobre 4 dni.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Citat:

Garmina mam, ampak ga uporabim mogoče 1x-2x tedensko. Je Garmin tako požrešen?

Dej nekje v tej temi sem napisal, kako moraš narediti, da ti ne bo žrl baterije. Mal pobrskaj pa bo.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Res je ja...vse je v tej temi napisano.......za samo inštalacijo garmina sem si jaz skopiral v eno beležko...pa ko kdo karkoli vpraša zakaj mi mape ne delajo al kaj takega mu samo prilimam v komentar...je vedno uporabna zadeva.

Kakorkoli...napiši katero verzijo garmina imaš.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Hudiča....zdaj pa imam en problem.

Ko me kdo kliče mi napiše kdo me kliče z imenom in pa sliko če je poleg.....ampak problem je naslednji.....če mi pa pošlje nekdo sporočilo mi pa napiše sammo cifro.....in to ne pozna telefon nikogar ki je v imeniku......drugače pa klici pa delajo ok.

Kaj mi je za naredit.....poskusil sem ga ugasnit....poskusil sem mu vzet ven baterijo....a lahko še kaj naredim drugega preden bom moral naredit bekup in nalagat vse na novo?In kako lahko najbolj enostavno in preprosto naredim vse na novo,kar se tiče nalaganje raznih dodatnih aplikacij?

Hvala
Lep pozdrav

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Eno vprašanje... Kak se reče aplikaciji s katero lahko spremljaš koliko rama ti požre in koliko ti obremenjuje procesor določena nesnaga ki je instalirana na telefonu in ki mogoče nevede laufa v ozadju? Hvala