Nokia E71 in njene male skrivnosti

Yurex

Pripravnik
20. apr 2009
148
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
A vam tudi tolikokrat štekne telefon? Meni se enkrat tedensko zgodi, da ne morem v menu. Sicer v ozadju laufa menu, stvari se odpirajo (če grem z rdečo tipko iz menuja in držim ''hiško'' mi napiše, da so stvari odprte). Pomaga samo reset.

Potem mi pa enkrat tedensko tak štekne, da dobim klic, stisnem zeleni gumb, zvonenje neha igrat, na ekranu pa še vedno utripa, da me nekdo kliče ampak je vse skupaj neodzivno. Čez par sekund pa se telefon sam resetira
bonk.gif

Na servis mi ga ni za pošiljat, ker bom potem sigurno 2 tedna brez, ampak tak se pa tudi ne da delat... Bi lahko slučajno bil problem zaradi tega, ker imam temo naloženo na spominsko kartico?

Tako je na stvari... Sam sem imel enake probleme... Tudi recimo ko je telefon zvonil sem dvignil in moral pokat 2-3 sec. da je nehal zvonit in je sprejel ukaz dvigni ... Sem pisal na Teleray in je bil postopek sledeč.

" Velikokrat so vzrok za težave v delovanju tudi naknadno naložene aplikacije ali podatki, zato predlagam da si shranite imenik na PC in aparat formatirate z kodo *#7370# ter zaščitna koda (tovarniško 12345) in formatirate priloženo spominsko kartico."

Sem to naredil in seveda zdaj dela kot mora.. Nalagam lahko druge aplikacije in še vedno dela ok ... tako da če ne gre drugače posežite po tem postopku.

LP,
Jure

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
No mene je z resetom presenetil takorekoč "out of the box". Nekaj igrajčkanja z GPS vseskup izklopil in pokličem kolega ter po par minutah dol pade... Naslednjič čez nekaj dni, ko sem se le po mnujh sprehajal, naslednjič med predvajanjem TV.... Klica mi ni več prekinil zaenkrat.
Se zadeva kar konstantno (enkrat tedensko morda) zelo naključno ponavlja. Aplikacij se je že nekaj nabralo, frekvenca resetiranj ostaja. Pomoje gre kar za bug glede sprejema oz. preklopa med baznimi postajami in operateji. Druge povezave ne vidim.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
To sem seveda že tudi razmišljal. Reset pa se mi zgodi neglede na to kaj imam nastavljeno. Aparat je v T2 omrežju zato glede na to kje sem občasno spremenim... (avtomatsko/ročno, UMTS/ GSM/UMTS). Neke korelacije zaenkrat nisem opazil. Dokler zadeva pogosto med klici ne pada dol je še OK. Vsekakor pa bi bilo zelo dobrodošlo vedeti točen vzrok in se situaciji kar se le da izogibati.
SW imam pa predzadnji.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz imam vklopljen dvojni način pa mi dela brez težav.

Mimogrede...sem opazil da če dela navigacija več kot 1 uro ,potem garmin zmrzne in ga moram zagnat na novo...ma to samo garmin ne cel telefon.

Drugo ne zmrzuje nič.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Yurex pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
A vam tudi tolikokrat štekne telefon? Meni se enkrat tedensko zgodi, da ne morem v menu. Sicer v ozadju laufa menu, stvari se odpirajo (če grem z rdečo tipko iz menuja in držim ''hiško'' mi napiše, da so stvari odprte). Pomaga samo reset.

Potem mi pa enkrat tedensko tak štekne, da dobim klic, stisnem zeleni gumb, zvonenje neha igrat, na ekranu pa še vedno utripa, da me nekdo kliče ampak je vse skupaj neodzivno. Čez par sekund pa se telefon sam resetira
bonk.gif

Na servis mi ga ni za pošiljat, ker bom potem sigurno 2 tedna brez, ampak tak se pa tudi ne da delat... Bi lahko slučajno bil problem zaradi tega, ker imam temo naloženo na spominsko kartico?

Tako je na stvari... Sam sem imel enake probleme... Tudi recimo ko je telefon zvonil sem dvignil in moral pokat 2-3 sec. da je nehal zvonit in je sprejel ukaz dvigni ... Sem pisal na Teleray in je bil postopek sledeč.

" Velikokrat so vzrok za težave v delovanju tudi naknadno naložene aplikacije ali podatki, zato predlagam da si shranite imenik na PC in aparat formatirate z kodo *#7370# ter zaščitna koda (tovarniško 12345) in formatirate priloženo spominsko kartico."

Sem to naredil in seveda zdaj dela kot mora.. Nalagam lahko druge aplikacije in še vedno dela ok ... tako da če ne gre drugače posežite po tem postopku.

LP,
Jure

Glede na njihov odgovor bi res lahko bil problem v tem, da imam temo na spominski kartici. Mogoče v tistem trenutku, ko hočem klic sprejet ali odpret menu ravno kartica ni na voljo (ali pa ni dovolj hitra).

Hvala ti za posredovan odgovor, bom prestavil temo na telefon (drugega sploh nimam naloženega) in upam, da bo boljše. Če ne pa reset po njihovih navodilih...

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Vprašanje glede mail exchange ki ga imam nastavljenega...
Zakaj mi kljub temu da imam nastavljeno da mi posodablja taske, koledar le tega ne stori. Posodobijo se samo maili v inboxu.

Kje je mogoče dobit kakšne igrice - tiste klasične (tetris, kača,..)

Hvala!

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
in še..zakaj mi pri posodabljanju programske opreme (recimo office) vrže iz povezave - failed updating.

povezava na web deluje.

lp

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Jaz pa imam z Nokio e71 slabe izkušnje. Sem jo kupil prejšnji teden pri mobitelu.. Prinesem domov, sprobam in ugotovim, da mi hrešči v slušali. Takoj naslednji dan sem jo nesel na Mobitel in upal, da mi jo bodo zamenjali. Prodajalec mi je svetoval naj jo odnesem kar na Teleray tam pa so mi jo seveda vzeli v popravilo(garancija). V petek sem jo dobil nazaj vendar sem doma ugotovil da napaka sploh ni odpravljena. V torek jo nesem nazaj in bom zahteval nov telefon. Kakšne imam možnosti? Bi moral že prvič zahtevati novega glede na to da je od dneva nakupa preteklo par dni? LP

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Ja imam vse doma ampak je teh 8 dni že mimo. Na žalost. Ko bi vsaj prej vedel to. Kakšne imam zdaj možnosti? Enostavno nočem da imam nov telefon nonstop na servisu in da je v 14ih dneh 3x razdrt!