Nokia E71 in njene male skrivnosti

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Naj poskusi, men je že večkrat uspelo, pravzaprav vedno
smile-1.gif
))))))))

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik nidan pravi:
Naj poskusi, men je že večkrat uspelo, pravzaprav vedno
smile-1.gif
))))))))

Saj so meni tudi ze enkrat menjali enega Philipsa, ki sem ga dobil v neki nagradni igri in ki ni deloval... Sem sel do Avtoakustike, ki je bila takrat navedena kot pooblasceni servis in so mi rekli, da naj grem kar na Mobitel in mi bodo dali drugega... Ampak se vedno je to dobra volja prodajalca...

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
ja sam na žalost je 8 dni že mimo. Imam zdaj sploh še kakšno možnost da mi ga menjajo? Nočem da imam nov GSM sam na servisu in da je 3x odprt v 14ih dnevih :S

cungalunga

Pripravnik
3. avg 2007
60
0
6
Ja, v 8 dneh MORA prodajalec zamenjat izdelek z brezhibnim ali vrniti denar - vendar samo v primeru da je z izdelkom nekaj narobe.

clarity

Pripravnik
5. dec 2007
72
0
6
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Torej mi neka aplikacija konstanto uporablja GPS. Nameščeno imam Nokia Maps, Google Maps in prednameščen SiNavigator.

Je imel kdo kaj problemov s temi aplikacijami?

Novi Google Maps po defaultu na koncu kljub izhodu ostane prizgan in ti posodablja tvojo lokacijo. Sicer te na koncu to vprasa, vendar je vprasanje tako postavljeno - nekaj v stilu Zelite se naprej omogocati skupno rabo svoje lokacije... Ker pa te ponavadi na koncu ko das exit aplikacije ponavadi vprasajo ali hoces res ven, pac kliknes Da in zadeva ostane v ozadju. Mene je to ze ene parkrat zafrknilo...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik clarity pravi:
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Torej mi neka aplikacija konstanto uporablja GPS. Nameščeno imam Nokia Maps, Google Maps in prednameščen SiNavigator.

Je imel kdo kaj problemov s temi aplikacijami?

Novi Google Maps po defaultu na koncu kljub izhodu ostane prizgan in ti posodablja tvojo lokacijo. Sicer te na koncu to vprasa, vendar je vprasanje tako postavljeno - nekaj v stilu Zelite se naprej omogocati skupno rabo svoje lokacije... Ker pa te ponavadi na koncu ko das exit aplikacije ponavadi vprasajo ali hoces res ven, pac kliknes Da in zadeva ostane v ozadju. Mene je to ze ene parkrat zafrknilo...

To je le. če imaš Latitude, če se jaz prav spomnim.

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Zdravo!

Nekako mi ne uspe da bi mi mail exchange posodobil tudi koledar na telefonu.

Imam vključeno opcijo , da se posodobijo mail, task, koledar.

Hvala!

lp

Zurbum

Pripravnik
6. maj 2009
117
2
18
Pozdravljeni,

tudi sam sem postal ponosni lastnik tega telefona in glede na to, da vas je tu veliko veliko, ki mi lahko svetujete, vas prosim za odgovore:

-videl sem, da obstaja novi firmware in me zanima ali je pametno, da si ga instaliram. Predvsem me zanima, ali se mi prednaložene aplikacije izbrišejo, ali bo tipkovnica ostala QWERTZ in bodo ostali šumniki.

-ali je GPS modul aktiven samo, ko so startane GPS aplikacije? Ali ga lahko posebej izključim?

-ali je možno, da bi se pri preklopu načina spremenil tudi profil?

-kje se izklopi uporaba 3g omrežja (baje, da potem baterija zdrži dlje)

-za internet bi uporabljal samo wlan prehod. Ali je potrebno vsako aplikacijo posebej konfigurirati ali je možen generalna konfiguracija, da bi me vedno vprašalo, kateri prehod se uporablja za dostop do interneta. GPS mi je avtomatsko hodil na internet preko simobilove točke po nove satelite.

-pri prenosu iz stare nokie sem veliko št. izgubil. Ugotovil sem, da so se izgubile telefonske pri osebah, ki so imele več mobilnih številk. Izvoz sem delal z PC Suite v csv format. Kaj uporabljate za sinhronizacijo. Slišal sem za Google sync in Ovi.

Naj bo za začetek dovolj.
Hvala

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
- firmware instaliraj, ker boš imel opazno boljše fotke. Razen če imaš še prvo verzijo firmwara, potem vedi, da po updatanju ni možno več izklopit zvoka pri slikanju (prva verzija je 100.xxxxxxx, nova pa 200.xxxxxx). Izbriše se čisto VSE v telefonu (kartica ostane nedotaknjena) - imenik, sms, nastavitve teme... Tipkovnica ostane.

- gps je aktiven samo pri uporabi ene izmed aplikacij.

- ne vem

- ne vem na pamet (in sem prelen, da bi pogledal
tongue-1.gif
)

- to tudi mene zanima, ker se mi hoče preko simobila povezat tudi včasih, ko sem priklopljen na wlan.

- čudi me, da ti je izgubilo nekatere številke, ponavadi se zgodi, da imaš potem pri prenosu več vnosov v imenik (recimo Janez Mobile, Janez Work itd.).

Nisem veliko pomagal, bo že še kdo drug kaj napisal, očitno nas je kar precej lastnikov E71.

Zurbum

Pripravnik
6. maj 2009
117
2
18
Si pomagal
smile-1.gif

Se pravi, se pri update-u zbrišejo tudi vse prenaložene aplikacije (OpenOffice, Nokia Maps,....)?

Nikakor ne morem naštimati, da bi se GPS določitev položaja povezovala preko wlana. Tu mi vedno ponudi le simobil dostopne točke
frown-1.gif

Ali se da izklopit, da ne bi utripala lučka okrog "select" gumba, ko je telefon zaklenjen? Videl sem, da se lahko nastavi, koliko časa ti utripa, če imaš neodgovorjen klic ali sms, nikjer pa nisem zasledil, kako izklopiti tisto blinkanje.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
VSE se zbriše, kot da bi dobil nov telefon v roke.

Zakaj rabiš povezovanje GPS preko wlana? Wlan imaš 100m, kaj pa potem?

Utripanje se da izklopit, enih ''sto'' strani nazaj je bilo napisano. Če se ne motim v nastavitvah teme.

Zurbum

Pripravnik
6. maj 2009
117
2
18
Ko sem dobil telefon v roke, so bile Nokia maps, openoffice in še nekaj programov gor. Ali to potem pomeni, da se to ohrani? Jaz nisem ničesar instaliral.

Glede GPSa preko wlana imaš prav, ampak vseeno bi se lahko sateliti poiskali preko interneta, ko bi pa šel stran, bi pa že imel vse informacije. V praksi verjetno tega sploh ne bi rabil, moti me le, da ne morem izbrati dostopne točke, ki jo želim.

Bom pregledal vse teme.

Hvala za pomoč!

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz na mojem pri nakupu nisem imel openoffice, nokia maps pa se ni naložil ponovno, ga moraš iz nokia strani potegnit dol. Itak pa ne deluje če ga ne kupiš.

Zurbum

Pripravnik
6. maj 2009
117
2
18
Ali ve kdo za kak browser, ki bi imel opcijo, da si zapolni uporabniško ime in geslo. OperaMini tega nima.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Imam problem pri povezovanju z usb kablom. Ko ju želim spariti se že ta "sparitveni" zvok na računalniku nekaj čudno oglasi. Na telefonu sicer vidim da sta se povezala (povpraša po načinu povezave) nato pa kot da ne bi bila povezana.

Kakšna ideja?

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.057
412
83
Pojdi pod tools-settings-connection-usb in poglej da jimaš izbrano mass storage.