No, a to pa nobenega ne moti???

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Zdrava pamet ni še nobenmu škodovala...
Skromna količina strposti tudi ne
wink-1.gif

PS: Od kod ti zgornja modra misel?
wink-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
OFF:
Zaradi tebe pa res ni izgubil moderatorskih pravic.
hysterical-1.gif

Saj nimamo Hitlerja za šefa.

Je sam odšel v duhu manj obremenjujočega izražanja svojih mnenj. Naj me popravi če se motim.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
OFF:
Zaradi tebe pa res ni izgubil moderatorskih pravic.
hysterical-1.gif

Saj nimamo Hitlerja za šefa.

Je sam odšel v duhu manj obremenjujočega izražanja svojih mnenj. Naj me popravi če se motim.
Ne, sploh ne.
Samo slučajno je tako naneslo.
hysterical-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

In kdo je po tvojem meni pral možgane?

Kaj, so me starši "prisilili", da sem začel razmišljal s svojo glavo in da nisem prevzemal raznoraznih zablod drugih?

Kaj od tega, kar pišem, ni plod opazovanja sveta in racionalnega razmišljanja?

Pa ne mi spet s kakim komunizmom ali pa Hitlerjem, ker to je res go-to za vse katolibane.

I

Izbrisan uporabnik #488

Res je, sam se vrnil moderatorske pravice, prav noben me ni odganjal
smile-1.gif
a NigelM seveda ve vec in si v bistvu kar izmisljuje neko pravljico. Vmes pa so bile pocitnice in manjsa aktivnost na forumu. Sicer pa je pediater ze vse napisal. Se te pa zdaj spomnim ja, celo avatar si primitivno spremenil in jokal po forumu. Zdaj sva pa na istem polozaju in ne mores vec jokat da sem moderator.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Kaj, so me starši "prisilili", da sem začel razmišljal s svojo glavo in da nisem prevzemal raznoraznih zablod drugih?

Pa ne mi spet s kakim komunizmom ali pa Hitlerjem, ker to je res go-to za vse katolibane.
Če si ti sposoben v religiji videti samo negativne stvari - potem si indoktriniran. Stopi korak nazaj in dopusti minimalno možnost, da nimaš absolutno prav. Če tega nisi zmožen, potem nisi zmožen opazovanja sveta in racionalnega razmišljanja - kajti dvom je pogoj!

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
In zakaj za vraga bi moral več kot 5 sekund razmišljat, ko mi nekdo vrže naprej, da bog obstaja, zato ker on to verjame? Resno, zakaj? Pojasni mi to, pa bom zelo vesel. Pa ne pozabi, vsi zgoraj našteti pacienti so tudi neskončno prizadeti, ko jim razložiš, da si vse domišljajo.

Zablod se NIKOLI ne spodbuja. To je prvo vodilo psihiatrične obravnave. Ne vem, zakaj bi bili ljudje, ki verjamejo v boga kakorkoli drugačni.

No, ampak tole vse skupaj pa zdaj postaja že malo smešno....al sem samo jaz preveč poenostavila......a ti bi pa po novem kar vse, ki verjamejo v boga, poslal v obravnavo? Ker so v zablodi? In v zablodi so zato, ker si se ti v 5 sekundah tako odločil? Ker pač trdiš, da ni večjega boga od znanosti .....
uf-1.gif

Samo še to lahko rečem (pa nisem prizadeta;ne tako in ne drugače
cheer.gif
: očitno res drži, da jih je več zunaj kot znotraj, hehehe......pa brez zamere, ker to zadnje je bil spet hec!

Grem za šporget, kamor sodim!!!!

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Jernej, prosim če nehaš pisat primerjave in ostale razlage, ker me že glava boli od "argumentiranih" replik nekaterih uporabnikov.
grin1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.603
1.134
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
In zakaj za vraga bi moral več kot 5 sekund razmišljat, ko mi nekdo vrže naprej, da bog obstaja, zato ker on to verjame? Resno, zakaj? Pojasni mi to, pa bom zelo vesel. Pa ne pozabi, vsi zgoraj našteti pacienti so tudi neskončno prizadeti, ko jim razložiš, da si vse domišljajo.

Zablod se NIKOLI ne spodbuja. To je prvo vodilo psihiatrične obravnave. Ne vem, zakaj bi bili ljudje, ki verjamejo v boga kakorkoli drugačni.

No, ampak tole vse skupaj pa zdaj postaja že malo smešno....al sem samo jaz preveč poenostavila......a ti bi pa po novem kar vse, ki verjamejo v boga, poslal v obravnavo? Ker so v zablodi? In v zablodi so zato, ker si se ti v 5 sekundah tako odločil? Ker pač trdiš, da ni večjega boga od znanosti .....
uf-1.gif

cheer.gif
: očitno res drži, da jih je več zunaj kot znotraj, hehehe......pa brez zamere, ker to zadnje je bil spet hec!

Grem za šporget, kamor sodim!!!!

Ruglja bi verjetno zanimala
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Še zadnji moj OFF v tej temi:
Neverjeten si - nekaj postov nazaj nisi vedel, da bi me kdaj banal, sedaj se pa nenadoma spominjaš vseh podrobnosti.
stupid-1.gif

Tako je, potem sem se spomnil na neokusen avatar, ki si ga imel in sedaj se spomnim. Meni se to ni zdela neka pomembna zadeva, da bi si jo tako zapomnil kot ti.
Ampak pri tebi pa vidim, da ni noben problem si izmisliti neko zgodbo
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Če si ti sposoben v religiji videti samo negativne stvari - potem si indoktriniran. Stopi korak nazaj in dopusti minimalno možnost, da nimaš absolutno prav. Če tega nisi zmožen, potem nisi zmožen opazovanja sveta in racionalnega razmišljanja - kajti dvom je pogoj!

Kdo ti brani, da tukaj ne bi napisal pozitivnih stvari... Zagotovo je kaj tudi pozitivnega.

Verjamem pa da bo kar težko tako s prve...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Daleč od tega, da v veri vidim samo slabe stvari.

Vrednote, osebna sreča... vse to so veliki plusi.

Ampak ko dam enkrat vse skupaj na tehtnico in stopim korak nazaj in vzamem v račun še zgodovinska dejstva... pa ostajam pri svojem mnenju, da je religija v povprečju slaba stvar za človeštvo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Malo si poenostavila. Seveda ne bi poslal vseh vernikov na "obravnavo".

Želel sem samo demonstrirati, kako vsesplošno prisotna vera v boga ni toliko drugačna od polno razvitih psihoz. Vse imajo isti imenovalec - izkrivljena percepcija realnosti. Seveda gre pri veri za zablode z veliko ožjim spektrom (od kod smo, kam gremo...), ampak kljub temu so še vedno - zablode.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
cheer.gif
Tole je pa kr pravilna ugotovitev , ,..... norec zdravi norce
evil.gif
če je to hec ali ne ,pa sama presodi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Jernej, prosim da se začneš obnašat in pisat kot bebec, ker sicer s svojim izstopanjem žališ čustva lepega dela tukajpišočih uporanbikov Alterja in s svojim izstopanjem iz množice debate spreminjaš v zbirališča bedastih (ups, napaka, seveda bi moral zapisati pametnih, logičnih in utemeljenih) izpadov.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Jernej, prosim da se začneš obnašat in pisat kot bebec, ker sicer s svojim izstopanjem žališ čustva lepega dela tukajpišočih uporanbikov Alterja in s svojim izstopanjem iz množice debate spreminjaš v zbirališča bedastih (ups, napaka, seveda bi moral zapisati pametnih, logičnih in utemeljenih) izpadov.
Pa saj to je že tipično obnašanje bebca , če hočeš svoja prepričanja vsiljevat drugim .Te to kaj spominja na eno institucijo?no , ne samo na eno....Vsi so isti ,noben ne pusti ljudi ,da se v miru odločajo.