No, a to pa nobenega ne moti???

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Daleč od tega, da v veri vidim samo slabe stvari.

Vrednote, osebna sreča... vse to so veliki plusi.

Ampak ko dam enkrat vse skupaj na tehtnico in stopim korak nazaj in vzamem v račun še zgodovinska dejstva... pa ostajam pri svojem mnenju, da je religija v povprečju slaba stvar za človeštvo.
OK, imaš vso pravico do svojega mnenja.

Tisto kar me čudi je tvoja (in snecerjeva...) vzvišenost nad drugače mislečimi in prevzetna potreba, da se vtikuješ v vzgojo otrok drugače mislečih. Nekakšna domišljava zavest, da veš vse in imaš (od Boga dano) pravico omejevati pravice drugih.

Za tako stanje zagotovo obstaja strokoven izraz, verjetno ga tudi poznaš.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Haha, sedaj sem pa jaz tisti, ki se vtika v vernike.

- počasno vstopanje RKC v posvetne ustanove (vojska, policija, bolnice... naslednje na vrsti so šole)
- politično delovanje RKC
- gospodarsko delovanje RKC
- nasprotovanje splavu
- nasprotovanje raziskavam, ki temeljijo na matičnih celicah
- nasprotovanje možnosti potomcev (ne samo posvojitev, tudi umetna oploditev) istospolnim partnerjem
- nasprotovanje kontracepciji

A naj nadaljujem? Jaz, da se vtikam v vernike? Te debate sploh ne bi bilo, če bi bili verniki zaprti v svoj mehurček in ne bi poizkušali razširjati svojih idej med drugače misleče.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Haha, sedaj sem pa jaz tisti, ki se vtika v vernike.

- počasno vstopanje RKC v posvetne ustanove (vojska, policija, bolnice... naslednje na vrsti so šole)
- politično delovanje RKC
- gospodarsko delovanje RKC
- nasprotovanje splavu
- nasprotovanje raziskavam, ki temeljijo na matičnih celicah
- nasprotovanje možnosti potomcev (ne samo posvojitev, tudi umetna oploditev) istospolnim partnerjem
- nasprotovanje kontracepciji

A naj nadaljujem? Jaz, da se vtikam v vernike? Te debate sploh ne bi bilo, če bi bili verniki zaprti v svoj mehurček in ne bi poizkušali razširjati svojih idej med drugače misleče.

Se pravi: čutiš poklicanega širiti svoje ideje med drugače misleče, hkrati pa drugače mislečim prepovedati poskus(!!!) širjenja njihovih idej!

Kaj nisi tovrstno početje ravno ti očital RKC? Ali kdaj obžaluješ, da si se tako pozno rodil, bil bi izvrsten inkvizitor!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne idej... zablod!

Velika razlika. Moje ideje temeljijo na razumu in na medsebojnem spoštovanju (to je spoštovanju do tistih, ki so sposobni argumentirati svoje ideje, pa četudi so nasprotne mojim). Res, nimam pa posluha do tistih, ki mi želijo prodajati izmišljotine in zablode in za katere iz zgodovine predobro vem, kam vodijo.

Ena karikatura za ilustracijo napisanega:
814865-4141_1149344926736_1020977975_453736_399279_n.jpg

Priponke

• 814865-4141_1149344926736_1020977975_453736_399279_n.jpg
    814865-4141_1149344926736_1020977975_453736_399279_n.jpg
    101,2 KB · Ogledi: 111

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Ne idej... zablod!

Velika razlika. Moje ideje temeljijo na razumu in na medsebojnem spoštovanju (to je spoštovanju do tistih, ki so sposobni argumentirati svoje ideje, pa četudi so nasprotne mojim). Res, nimam pa posluha do tistih, ki mi želijo prodajati izmišljotine in zablode in za katere iz zgodovine predobro vem, kam vodijo.

Ena karikatura za ilustracijo napisanega:

Prekinjam debato, ker si nimava več kaj povedati.
Če si tako vzvišen in vse tako dobro veš, potem res nima smisla.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.100
1.273
113
42
Ubistvu je vera v enega boga tista ki je na tem svetu naredila veliko slabega. (ne zdej spet komunizma ufuravat tle, sej vem da bi ga radi sam vseen). Vse za Alaha, Bog odpusti vse in tako dalje...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Daleč od tega, da v veri vidim samo slabe stvari.

Vrednote, osebna sreča... vse to so veliki plusi.

Ampak ko dam enkrat vse skupaj na tehtnico in stopim korak nazaj in vzamem v račun še zgodovinska dejstva... pa ostajam pri svojem mnenju, da je religija v povprečju slaba stvar za človeštvo.
OK, imaš vso pravico do svojega mnenja.

Tisto kar me čudi je tvoja (in snecerjeva...) vzvišenost nad drugače mislečimi in prevzetna potreba, da se vtikuješ v vzgojo otrok drugače mislečih. Nekakšna domišljava zavest, da veš vse in imaš (od Boga dano) pravico omejevati pravice drugih.

Za tako stanje zagotovo obstaja strokoven izraz, verjetno ga tudi poznaš.

Država se na najvišjem nivoju vtikuje v vzgojo otrok zaradi njihovega varstva, da se prepreči samovolja staršev.
Sem zgoraj vse predpise pocitiral.

Tu ne gre samo za drugačno mišljenje, ampak za škodljivo ideologijo, ki je v ozadju, podobno kot smo imeli nacizem, fašizem, stalinizem, popolnoma enako je s katolibanizmom.

In moje mnenje je skladno z državno ureditvijo/ideologijo naše države.

Na dan s podatki o pozitivnih zadevah katolibanizma. Vidim, da je težko napisati o tem kaj pametnega....

Kar sprijazni se NigelM, da se bo država vtikala v škodljive ideologije.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Glej snecer, s tako gorečim fanatikom, polnim sovraštva, nespoštovanja in sprenevedanja ter shizofrenimi odzivi, kot je to zaznati pri tebi, razumna debata o tej stvari enostavno ni mogoča.

I

Izbrisan uporabnik #488

S primitivnim sogovornikom, ki je bil zaradi tega že kaznovan, na kar je sam spomnil, drugačen nivo ni možen, sicer bi se zdelo, da so to nebesa in je vse lepo tako kot obljublja katolibanizem.

Ponavadi je tako in vedno tukaj ko zmanjka argumentov, ko se pocitirajo predpisi in preprosta osnovnošolska razlaga, padejo klerojanševistične diagnoze o psihičnem stanju uporabnikov foruma.

Dokaj neumno, ko vemo, da je forum anonimen.

Večjim primitivcev kot so pri nas fanatični klerojanešviki še nisem zasledil. Malo omeniš kaj mikronegativnega o njihovih bogovih in si v trenutku zažgan na grmadi kot najhujši heretiki.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
S primitivnim sogovornikom, ki je bil zaradi tega že kaznovan, na kar je sam spomnil, drugačen nivo ni možen, sicer bi se zdelo, da so to nebesa in je vse lepo tako kot obljublja katolibanizem.

Ponavadi je tako in vedno tukaj ko zmanjka argumentov, ko se pocitirajo predpisi in preprosta osnovnošolska razlaga, padejo klerojanševistične diagnoze o psihičnem stanju uporabnikov foruma.

Dokaj neumno, ko vemo, da je forum anonimen.

Večjim primitivcev kot so pri nas fanatični klerojanešviki še nisem zasledil. Malo omeniš kaj mikronegativnega o njihovih bogovih in si v trenutku zažgan na grmadi kot najhujši heretiki.

Sochi srchi, noben od "vernikov" ni tako negativno nastrojen kot ti.

Ampak ce si p*zda si p*zda, naj ti Bog pomaga
wink-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ok, drugi del prvotnega posta ste razčistili.

Bolj malo je pa o prvem delu. Zanimivo mi je tud, da se noben od novinarjev ne spotika ob to, ko je pa govora o minaretih, se pa oddaja svet kar trese od vzhičenja da bojo spet lahko poročali tako senzacionalno novico.

Kva je to? A majo tud novinarje pod kontrolo al kako??

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
pri nas je vsaj 70 % folka simpatizerjev z RKC, hodijo k maši, se cerkveno poročajo, pošiljajo froce k verouku " zaradi babic, svojih staršev " in kaj vem koga še . pa birma je tak "lepa", da ne govorim o polnočnicah , žegnanjih itd itd
RKC ima tudi super PR službo in cca 2000 ( +- nekaj let ) letne izkušnje podjarmljanja in indoktrinacije folka
kaj se je potem za čuditi ?
saj so tudi dosegli to, da lahko zvonijo z zvonovi kolikor in kakor hočejo in jim noben nič ne more ker to ni hrup...
se sploh ne bom čudil, če se bo grb slovenije spremenil in bo namesto triglava ali zvezdiv notri križ ali nekaj podobnega