No, a to pa nobenega ne moti???

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Kaj bi se lahko zgodilo, če bi cerkev dobila svoj vpliv v posvetnem izobraževanju otrok? A se delaš norca iz sebe ali si resnično tako slep in tako ignorantski do zgodovinskih dejstev?

Kakšen vpliv v posvetnem izobraževanju?
Ali si morda mnenja, da na katoliških gimnazijah učijo kreacionizem in trdijo, da je zemlja ploska?
hysterical-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ali si morda mnenja, da na katoliških gimnazijah učijo kreacionizem in trdijo, da je zemlja ploska?
hysterical-1.gif

Ne VEČ!

In če misliš, da so do te ugotovitve prišli sami in da med tem procesom niso umirali tisoči nedolžnih ljudi - think again.

Dandanes se smejiš tem idiotizmom, ampak ne se slepit - propagacija takšnih idiotizmov skozi stoletja je izključno posledica religije. Meni sploh ni smešno...

In tako kot so ljudje nekoč mislili, da je Zemlja ploščata, tako nekateri dandanes še vedno mislijo, da Bog obstaja. Stoletja se menjajo, zablode se malce zamenjajo, pralci možganov pa ostajajo isti.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kakšen vpliv v posvetnem izobraževanju?
hysterical-1.gif
Potem, ko so ljudje končno lahko ustanovili šole, ki niso več bile pod Vatikansko oblastjo, se je v kratkem času (kljub vročem ozračju grmad) ugotovilo marsikaj pomembnega, kar dandanes tudi katoliške gimnazije z veseljem poučujejo.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
hysterical-1.gif

Ne VEČ!

In če misliš, da so do te ugotovitve prišli sami in da med tem procesom niso umirali tisoči nedolžnih ljudi - think again.

Dandanes se smejiš tem idiotizmom, ampak ne se slepit - propagacija takšnih idiotizmov skozi stoletja je izključno posledica religije. Meni sploh ni smešno...

In tako kot so ljudje nekoč mislili, da je Zemlja ploščata, tako nekateri dandanes še vedno mislijo, da Bog obstaja. Stoletja se menjajo, zablode se malce zamenjajo, pralci možganov pa ostajajo isti.

Tako kot ne učimo več, da je Socializem EdiniPraviNauk(TM), in kot cez 10-15 let ne bomo več učili, da ne neomejeni Kapitalizem "PravaStvar(SM)"?
smile-1.gif

Koliko ljudi je pa zaradi drugih neumnosti umrlo? Koliko otrok umre, ker so starsi prepricanji, da jim cepljenje skodi? Da je Homeopatska medicina rešitev?

Daj no
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ali mi prosim lahko obrazložiš, kako bi bile prizadete TVOJE in TVOJIH OTROK človekove pravice in osebne svoboščine, če bi MOJIM otrokom obiskovanje verouka priznali kot izbirni predmet?

BTW: US svoja stališča zelo težko spreminja - da pa se sprejeti ustavni zakon (2/3 večina) in ustrezno prilagoditi ustavo - nekaj, kar so izvedli za preprečitev večinskega volilnega sistema leta 2000.

Ravno v ponedeljek je bilo na Tarči, kako je Ustavno sodišče 2x spremenilo svojo odločitev glede katastrofalnega zakona o finančnem poslovanju obresti. Enako je to že 2x spremenilo glede zakonskih zamudnih obresti.

Glede vprašanja. V tem primeru bi bile moje pravice posredno prizadete, saj bi se katolibanska vzgoja financirala iz proračuna, kar je nesprejemljivo in neustavno.

Direktno pa seveda ne, razen da bi mogoče otrok imel zaradi tega premaknjen urnik.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Dobro vem, o čem govorim! Očitno si ti tisti, ki je dremal pri zgodovini.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A tvoja logika je torej, da če ljudje umirajo zaradi enih neumnosti, lahko pa še zaradi religioznih?

Zanimivo...

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
hysterical-1.gif

.

Odvisno od tega, kaj smatraš pod besedo bog. Definicije najbrž ni (ne govorim o interpretacijah Cerkve). Oziroma vsak posameznik ima o tem svojo predstavo. Tudi dokaza o njegovem obstoju ni, prav tako kot ga ni o tem, da ne obstaja. Če v nekaj verjameš še ne pomeni, da si tepec. Znanost ne more pojasniti vseh stvari, tisti, ki se je držite kot pijanec plota pa po mojem mnenju tudi niste ravno najbolj odprtega duha......

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:Mati uči tudi Etiko in verstva, uči v šoli, kjer so skoraj vsi otroci pri verouku, pa potem pri učnih urah nimajo pojma od pojma. Sploh ne vem kaj počnejo tam pri verouku
bonk.gif
Ali je mati prej učila STM, pa mora sedaj to, ker so predmet ukinili
hysterical-1.gif
.

Nimam pojma kaj STM je ampak je drugače profesorica slovenščine.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Dobro vem, o čem govorim! Očitno si ti tisti, ki je dremal pri zgodovini.
Ne, pojma nimam o čem govoriš - ni mi znan verodostojen zgodovinski vir, ki bi navajal več tisoč mrtvih zaradi ideje o okroglosti Zemlje.
Mi lahko daš link, naslov knjige, karkoli...?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če v nekaj verjameš - to pomeni, da si izgubil interes, da bi to tudi razumel.

To je vse, o čemer govorim. Vera je izhod za ljudi, ki se jim ne ljubi razmišljat, oziroma jih potencialna resnica psihično preveč obremenjuje, da bi jo bili pripravljeni sprejeti. Ne pravim, da so verniki cepci, so pa tako ali drugače intelektualni lenuhi.

Obtožiti znanost, da ni odprtega duha, je pa precej neumna izjava. Bistvo znanosti je radovednost, odkrivanje novega in pojasnjevanje narave.

Enako tudi argumentiranje vere s pomanjkanjem dokazov o neobstoju paranormalnega...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Žalostno, da ti moram pisat odgovor na tole...

Najbrž še nisi slišal za gonjo proti znanstvenikom in intelektualcem v srednjem veku? Skratka, sistematična eradikacija ljudi, ki so mislili v nasprotju z doktrino in so dejansko stremeli k napredku.

I

Izbrisan uporabnik #488

STM je bil obvezen do kdaj? Še v FLRJ? Ker maturo so potem ukinili kakor tudi ta predmet...
Sicer pa je normalno, da si v takšni ideološki državi imel takšen predmet.
Če bi živel v katolibanski bi imel še katoliško telovadbo verjetno.

Danes pa ne eno, ne drugo ni več zaželjeno, čeprav kot vidimo imajo eni skomine, da bi spet ideološko poneumljali.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Žalostno, da ti moram pisat odgovor na tole...

Najbrž še nisi slišal za gonjo proti znanstvenikom in intelektualcem v srednjem veku? Skratka, sistematična eradikacija ljudi, ki so mislili v nasprotju z doktrino in so dejansko stremeli k napredku.
Kje je nekaj tisoč mrtvih zaradi ideje o okroglosti zemlje?

I

Izbrisan uporabnik #488

Zaradi idej Cerkve, torej tudi zaradi okroglosti je bilo tisoče in tisoče mrtvih v zgodovini.

Tu ni treba delati posamičnega seznama ali je žrtev zaradi čarovništva, herezije, naprednih idej, gre za žrtve ideologije.
Ampak tu je tipično, da eni v odprti debati potem hočejo neke natančne podatke, verjetno kar smrtovnice.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Nisem rekla, da znanost ni odprtega duha , ampak da so to tisti, ki verjamejo zgolj in samo v to, kar je trenutno dokazljivo. Veliko intelektualcev je "vernih" in vsaj zanje ne moreš reči, da so intelektualni lenuhi. Tudi mene je to v začetku fasciniralo, češ, saj ta pa ta je pa tako izobražen in toliko ve o vsem, pa kar verjame bedarijam....podobno kot lahko med zdravniki najdemo tudi homeopate.....no, pa smo spet tam...
Se opravičujem, ker v bistvu težim, ampak težko najdem sogovornika, ki bi potešil mojo radovednost (vidiš, kljub temu, da v nekaj verjamem, imam še vedno interes,da bi razumela). Pri vsem skupaj me najbolj moti odrezavost v smislu zavračanja vsega, kar se ne da dokazat oziroma ne zmoreš razumeti....
roza.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
STM je bil obvezen do kdaj? Še v FLRJ? Ker maturo so potem ukinili kakor tudi ta predmet...
Sicer pa je normalno, da si v takšni ideološki državi imel takšen predmet.
Če bi živel v katolibanski bi imel še katoliško telovadbo verjetno.

Danes pa ne eno, ne drugo ni več zaželjeno, čeprav kot vidimo imajo eni skomine, da bi spet ideološko poneumljali.

Snecer, kater letnik pa si ti? 1995?

STM je bil obvezen srednješolski predmet do šolskega leta 1990/1991!
Matura je bila ukinjena z uvedbo usmerjenega izobraževanja v šolskem letu 1981/1982, kar pomeni, da se je zadnja matura izvajala poleti leta 1985.

BTW: vpeljava usmerjenega izobraževanja je bila ena najbolj pogubnih reform prejšnjega sistema. Ukinil se je sistem vajeništva, ukinjeno je bilo ogromno prakse vsrednjih šolah - zgubili smo nekaj generacij strokovnega kadra.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če misliš moje argumente spodbijati s takšnimi neumnimi podvprašanji, si se malo uštel...

Ne, ne znam ti pokazat seznama vseh usmrčenih, ki so umrli direktno zaradi svojega prepričanja o okroglosti Zemlje. Če si to želel slišati. Moj odgovor je bil mišljen v smislu tvojega posmehovanja ideji o učenju kreacionizma in idej o ploščati Zemlji v današnjih šolah. Včeraj še svetovna zabloda, danes pa kot da je vse pozabljeno... No, o kreacionizmu v šolah bi še lahko kako rekli. Tudi v Sloveniji!

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042317490

Se pa žrtve religije v srednjem veku in v času čarovniških procesov ne merijo v tisočih, ampak v milijonih.