No, a to pa nobenega ne moti???

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Nauk o verstvih je totalno nepotrebna zadeva.
Kar je o tem treba vedet, bi moralo itak bit vključeno v pouk zgodovine.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.097
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:Mati uči tudi Etiko in verstva, uči v šoli, kjer so skoraj vsi otroci pri verouku, pa potem pri učnih urah nimajo pojma od pojma. Sploh ne vem kaj počnejo tam pri verouku
bonk.gif
Ali je mati prej učila STM, pa mora sedaj to, ker so predmet ukinili
hysterical-1.gif
. Dvomim, da se pri verouku ne vem kaj naučijo, ker so skupine večje kot v šoli, v dobre pol ure pa niti vragu repa ne spipaš, ne da bi se o bogu kaj naučil.
Sicer pa mislim, da se pri verouku učijo to, kar se v šoli ne: da se ne krade, da drugemu ni fino, če ga premlatiš in podobno. Ja, najbrž se učijo tudi, da ni dobro imeti spolnih stikov z otroci, da boste bolj veseli tu na forumu. Dvomim, da se ne vem koliko učijo zgodovino religije, ker je za njih ta tako ali tako od nekdaj. Lahko pa stopim do lokalne katehetinje in jo vprašam. Glede na to, da ima pedagoški faks končan, mi bo najbrž vedela povedati. Bojim pa se je tudi ne, čeprav ima od samega škofa plačo.

Nazadnje urejeno:

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Verouka v šolah ne sme biti. Edino priznati bi ga bilo treba kot obvezno izbirno vsebino, čene je to otroku samo en nepotreben balast ob že dosti obremenitvah v šoli. Niso otroc krivi, če jim starši ne dajo vere na izbiro ampak jim jo vsilijo takrat ko se še ne zavedajo in morajo to prenašat.
ja ne. ker potem bojo spet tastari pošiljal te otroke na te izbirne!!! Sej kdo hoče pohabit svojega otroka ima to možnost - v vsaki fari je verouk, in naj ga tja pošlje. Ne vem, kaj ima sola veze s tem??!!!

Kur.ci. Nej se že zase brigajo pa bo mir!!
Verouka v šoli ne sme biti, tudi med izbirnimi predmeti ne.
Verouk mora bit prostovoljen in neobvezen, in kdor hoče ga lahko obiskuje v svoji fari, saj je povsod.

Kapo dol za prvo razumljivo in razumsko izjavo izpod tvojih prstov, ki sem jo uspel prebrati!

lp

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Jaz pa sem, ker to so stvari, ki se jih NE SME POZABITI.

Ljudje, ki se zavestno odločijo za najbolj nenaravno življenjsko pot (kar se mene tiče, še bolj nenaravno kot homoseksualci) - zavračanje vsakršnih intimnih partnerskih odnosov - so tako ali drugače psihično motene osebe. In takim ljudem v varstvo zaupat svoje otroke...

Bolje se ne da napisat.

zmaga.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Zanimivo, Stres zdaj otresa na Odmevih, da ne rabijo toliko cerkva, da jih TEŽKO vzdržujejo.
Res zanimivo, da to rešujejo z gradnjo novih
smile-1.gif

V ozadju je seveda solzno oko, ker želi proračunski denar za "kulturne" spomenike, saj je v Sloveniji preko 2000 cerkva.

No to pa bi bila svinjarija, da bi iz proračuna adaptirali katolibanske objekte.

I

Izbrisan uporabnik #488

Verouk ne sodi v šole, ampak v vrtce, kjer se čitajo pravljice in druge podobne zgodbe.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Zanimivo, Stres zdaj otresa na Odmevih, da ne rabijo toliko cerkva, da jih TEŽKO vzdržujejo.
Res zanimivo, da to rešujejo z gradnjo novih
smile-1.gif

.
Stres naj strese iz sebe, katerih cerkva ne rabijo, jih z lahkoto podremo.
cool-1.gif

Zastonj.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Dajmo razčistit par zadev.

1. O verstvih je bilo v osnovnih šolah že dovolj govora takoj po osamosvojitvi. To lahko mirno ostane na tistem nivoju.
2. Sekularizacija je civilizacijska pridobitev zahodne civilizacije. S postopno sekularizacijo se je osvobajala tudi evropska družba.
3. V Sloveniji velja 7. člen naše ustave, kjer je določeno, da so v Sloveniji država in verske skupnosti ločene.
4. Gradnji verskih objektov načeloma ne nasprotujem, če so ti objekti izključno verske narave. Minareti in džamije baje ne spadajo sem. Seveda morajo ti objeti tudi arhitektonsko spadati v okolje kamor so locirani.
5. Verouk katerekoli religije nima v šoli mesta.
6. Verski simboli nimajo v šoli kaj počet.

Vsaj eden, ki je zadeve bolj razčlenil. Podpis pod tvoj post.

Še nekaj iz moje strani. Verouk ni isto , kot veronauk. Verouk osebno podpiram, vendar v zato pristojnih institucijah in seveda prostovoljno....vendar, kako lahko otrok pri 7 letih, ko ga prvič vpišejo odloča ptostovoljno...
sprasujem se.gif

Verouk(spotoma za vas nevedneže) traja na teden 1 uro. Ta ura NI posiljeno učenje o troedinem Bogu itn., ampak je bolj kot ne pripoved Svetega pisma prilagojen za otroke. Bistvo je v tem, da otrok dobi neko moralo in meddrugim frug pogled na življenje( dejansko življenje po božjih zapovedih je dejansko za menihe, vendar ti zapovedi veljajo za vsakega med izmed nas, če se jih upošteva bolj nasplošno). Torej, verouk , kot ustanova za pridobitev nekih osnovnih moralnih vrednot.
Teh je pa danes vsemanj!

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Vrednote, ki jih propagira Cerkev, so univerzalne in neodvisne od verovanja.
Družba (današnja kapitalistična ureditev) je tista, ki vrednote, vsebovane od 2 do 10 zapovedi, omalovažuje in jih spreminja v farso.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
cerkev mi sicer ni ravno blizu, ampak iz dvehr azlogov jo pa podpiram - ker zaradi nje razni neuravnovešeni mimosujnenci doživljajo strašne travme in ker v deželi, ki je polna komunistične drhali in prežeta s čebinarsko klavsko in kastno miselnostjo, pomeni močan kontrapost že omenjeni rdeči golazni, tako da stalinistični plevel ne more povsem prerasti dežele.
ne-ne-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Sploh če sistem te Cerkve temelji na največji prevari človeštva.
Nobenega plusa ne vidim, da bi po šolah imeli poučevanje neke verzije judovske veroizpovedi.
To pa res nima nič skupnega s Slovenci.

Sicer pa imamo ustavo in zakon o verski svobodi, ki do 15. leta prepoveduje versko poneumljanje otrok oziroma jih ščiti pred škodljivo versko škodo staršev ter apetiti katolibanov.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Saj to sploh ni neumna ideja...mlajši kot si, bolj si dovzeten za stvari...kar v vrtce ja. Pa si se zagovoril, sedaj vemo, da si v resnici prikriti agigator religioznih sil!!!

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
cerkev mi sicer ni ravno blizu, ampak iz dvehr azlogov jo pa podpiram - ker zaradi nje razni neuravnovešeni mimosujnenci doživljajo strašne travme in ker v deželi, ki je polna komunistične drhali in prežeta s čebinarsko klavsko in kastno miselnostjo, pomeni močan kontrapost že omenjeni rdeči golazni, tako da stalinistični plevel ne more povsem prerasti dežele.
ne-ne-1.gif

No to je primer perfektne katolibanizacije
smile-1.gif
, ki nujno rabi ideološkega nasprotnika, da lahko funkcionira.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ne-ne-1.gif
Ne enačit 50 letne čebinarske drhali z 1959-letno klersko drhaljo s klavsko in kastno miselnostjo.
smirk-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Saj to sploh ni neumna ideja...mlajši kot si, bolj si dovzeten za stvari...kar v vrtce ja. Pa si se zagovoril, sedaj vemo, da si v resnici prikriti agigator religioznih sil!!!

Seveda, v vrtce spada čitanje pravljic kot sem že napisal.
I

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Nauk o verstvih je totalno nepotrebna zadeva.
Kar je o tem treba vedet, bi moralo itak bit vključeno v pouk zgodovine.

Ne, ne, in se enkrat, ne.

Hoces ali noces vsaj 60% populacije sveta veruje v Boga (v kakrsnikoli oblikiga ze poznajo). In njihova vera jim je v vecini primerov tista osnovna definicija tega kar so - jasno, da sem ne stejem "katolike", ko grejo dvakrat na leto k masi, ampak tiste, ki jim vera nekaj pomeni.

Kako bos take ljudi razumel? Jih bos odpisal kot irelevantne ostanke neke preteklosti, ker smo morali verjeti v nekaj, da smo lahko preziveli skozi 4 otroke, ki so nam umrli preden so bili stari eno leto, etc.? Kot slabice, ki morajo verjeti v boga, ker se ne znajo sami postaviti in poskrbeti zase? Vse 4+ miljarde?

Ja? Potem nisi ravno razumen in dober človek.
Ne? Potem je bolje, da jih razumes, ker si v manjsini.

Etika in verstva definitivno spadajo v šolo, kot nesekularen predmet, kjer te spoznajo z razlicnimi verami (in kjer ne tupijo o troedinem bogu, Allahu ali Budi kot edinem pravem odrešeniku.

1 Korinčanom 13:
12 Zdaj gledamo z ogledalom, v uganki, takrat pa iz obličja v obličje. Zdaj spoznavam deloma, takrat pa bom spoznal, kakor sem bil spoznan.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kot preventiva. O nevarnih in škodljivih zadevah se je potrebno učiti in otroke zaščititi pre tem.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
WTF?

Zakaj je pa vera v Boga škodljiva? (Da smo si na jasnem, ne govorim o tisti veri, ki je vzrok križarskih vojn in Talibov, ampak veri Boga - v Spinozinega in de Chardinovega Boga - Deus sive Natura - kjer Boga kot takega nikoli ne mores spoznati, ker si samo človek in to kaj takega tudi ni namenjeno, kjer si Bog ti in narava, etc...)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Vrednote, ki jih propagira Cerkev, so univerzalne in neodvisne od verovanja.
A res? Zraven prištevaš tudi da naj raje ljudje umrejo zaradi AIDSa, kot pa da bi uporabljali kondome?
bonk.gif
Cerkev ...