Ali je mati prej učila STM, pa mora sedaj to, ker so predmet ukiniliCitat:
Uporabnik SouthPark pravi:Mati uči tudi Etiko in verstva, uči v šoli, kjer so skoraj vsi otroci pri verouku, pa potem pri učnih urah nimajo pojma od pojma. Sploh ne vem kaj počnejo tam pri verouku
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Verouka v šoli ne sme biti, tudi med izbirnimi predmeti ne.Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja ne. ker potem bojo spet tastari pošiljal te otroke na te izbirne!!! Sej kdo hoče pohabit svojega otroka ima to možnost - v vsaki fari je verouk, in naj ga tja pošlje. Ne vem, kaj ima sola veze s tem??!!!Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Verouka v šolah ne sme biti. Edino priznati bi ga bilo treba kot obvezno izbirno vsebino, čene je to otroku samo en nepotreben balast ob že dosti obremenitvah v šoli. Niso otroc krivi, če jim starši ne dajo vere na izbiro ampak jim jo vsilijo takrat ko se še ne zavedajo in morajo to prenašat.
Kur.ci. Nej se že zase brigajo pa bo mir!!
Verouk mora bit prostovoljen in neobvezen, in kdor hoče ga lahko obiskuje v svoji fari, saj je povsod.
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Jaz pa sem, ker to so stvari, ki se jih NE SME POZABITI.
Ljudje, ki se zavestno odločijo za najbolj nenaravno življenjsko pot (kar se mene tiče, še bolj nenaravno kot homoseksualci) - zavračanje vsakršnih intimnih partnerskih odnosov - so tako ali drugače psihično motene osebe. In takim ljudem v varstvo zaupat svoje otroke...
Stres naj strese iz sebe, katerih cerkva ne rabijo, jih z lahkoto podremo.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Zanimivo, Stres zdaj otresa na Odmevih, da ne rabijo toliko cerkva, da jih TEŽKO vzdržujejo.
Res zanimivo, da to rešujejo z gradnjo novih
.
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Dajmo razčistit par zadev.
1. O verstvih je bilo v osnovnih šolah že dovolj govora takoj po osamosvojitvi. To lahko mirno ostane na tistem nivoju.
2. Sekularizacija je civilizacijska pridobitev zahodne civilizacije. S postopno sekularizacijo se je osvobajala tudi evropska družba.
3. V Sloveniji velja 7. člen naše ustave, kjer je določeno, da so v Sloveniji država in verske skupnosti ločene.
4. Gradnji verskih objektov načeloma ne nasprotujem, če so ti objekti izključno verske narave. Minareti in džamije baje ne spadajo sem. Seveda morajo ti objeti tudi arhitektonsko spadati v okolje kamor so locirani.
5. Verouk katerekoli religije nima v šoli mesta.
6. Verski simboli nimajo v šoli kaj počet.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
cerkev mi sicer ni ravno blizu, ampak iz dvehr azlogov jo pa podpiram - ker zaradi nje razni neuravnovešeni mimosujnenci doživljajo strašne travme in ker v deželi, ki je polna komunistične drhali in prežeta s čebinarsko klavsko in kastno miselnostjo, pomeni močan kontrapost že omenjeni rdeči golazni, tako da stalinistični plevel ne more povsem prerasti dežele.
Ne enačit 50 letne čebinarske drhali z 1959-letno klersko drhaljo s klavsko in kastno miselnostjo.Citat:
Uporabnik stieber pravi:
cerkev mi sicer ni ravno blizu, ampak iz dvehr azlogov jo pa podpiram - ker zaradi nje razni neuravnovešeni mimosujnenci doživljajo strašne travme in ker v deželi, ki je polna komunistične drhali in prežeta s čebinarsko klavsko in kastno miselnostjo, pomeni močan kontrapost že omenjeni rdeči golazni, tako da stalinistični plevel ne more povsem prerasti dežele.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Saj to sploh ni neumna ideja...mlajši kot si, bolj si dovzeten za stvari...kar v vrtce ja. Pa si se zagovoril, sedaj vemo, da si v resnici prikriti agigator religioznih sil!!!
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Nauk o verstvih je totalno nepotrebna zadeva.
Kar je o tem treba vedet, bi moralo itak bit vključeno v pouk zgodovine.
A res? Zraven prištevaš tudi da naj raje ljudje umrejo zaradi AIDSa, kot pa da bi uporabljali kondome?Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Vrednote, ki jih propagira Cerkev, so univerzalne in neodvisne od verovanja.