Citat:
Uporabnik Zelenec pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Elektrifikacija prometa je po mojem prehitro "preskočila" na 100% električne avtomobile! Najprej so 100 let obstajali samo ICE avtomobili,potem pa kar naenkrat 100% električarji s slabim dosegom. Naravni razvoj bi bil,da bi bilo vsaj nekajletno obdobje,ko bi se vsi vozili s plug-in hibridi,in šele ko bi domet električarjev narasel na 400 ali 500 kilometrov (Tesla S),bi se lahko pogovarjali o približno uporabnih 100% električnih avtomobilih.
Verjetno ne boš verjel ali pa dojel, da smo vozniki 100% električnih avtov čakali in si želeli ravno to: 100% električne avtomobile, ne hibridov, ne podaljševalnikov dosega in ostalih Ninetičnemišev. To je to, kar smo čakali in smo navdušeni nad vožnjo s tem, kar imamo. Seveda so porodne težave. Z optimizmom jih kritiziramo in pomagamo reševati, med drugim s
plugshare točkami . Naši avtomobili so že sedaj 100% uporabni za svoj namen - vožnjo na vsakodnevnih razdaljah 90% Slovencev. Lahko mi verjameš, da sedaj za vsakodnevno polnjenje avtomobila porabim manj kot 10% časa, ki je bil prej porabljen za nalivanje goriva v tank.
Ni mi več treba:
- natikati plastičnih rokavic za delo z najbrž nikoli razkuženimi ročkami na benc. črpalkah
- vohati smrad po gorivu ob točenju
- čakati v vrstah, da plačam Petrolu in državi njun delež
- bati se, kdaj bo v avtu kaj crknilo in bo treba namesto za dopust denar pustiti mehaniku
- zračiti garažo, ko se ženka zjutraj odpelje v službo
- in še in še
Tudi med vozniki EVjev so ljudje, ki se neradi prilagajajo, niso strpni, za njih bi morda lahko rekel, da so EVji "pogojno uporabni". Večini pa EV že sedaj popolnoma ustreza.