Citat:
Uporabnik Zelenec pravi:
Če bi že bila uresničljiva hipoteza o 50% BEV, bi bila poraba v peak timu zanemarljivo večja, če sploh. Velika večina BEV se polni ponoči v času viškov energije, kar je za elektro omrežje samo koristno. Z zneskom, ki bi ga letno privarčevali zaradi manjšega uvoza pogonskih goriv, lahko v šestih letih zgradimo dovolj elektrarn za tudi dnevno pokrivanje polnjenj baterij. S pametnim omrežjem, ki je že sedaj uresničljivo, pa lahko BEV pomagajo pri uravnavanju nihanj pri porabi energije.
Seveda pa vsi pričakujemo, da se bodo v 20 letih drastično izboljšale lastnosti baterij, izkoristki OVE, ali pa celo uveljavile nove tehnologije, o katerih govoriš v zadnjem odstavku.
Na hitro,kolikor sem prebral temo skozi, se trenutno večina elek. avtov polni podnevi. Ob šihtu, raznih nakupih po trgovinah. Edino,če vsi delate ponoči in hodite na HipHop v Petrol nakupovat. Razlog za polnenje podnevi pa je majhen doseg takih vozil. In če maš na šiht v vsako stran 30km, pa še kaki breg vmes, pelješ še otroke v/iz šole, pa vmes po mleko, ti zmanjka elektrike že sred dneva. Potem pa maš možnost, ali polniš podnevi, ali pa se voziš s kolesom do večera. V mestu s tem ni nič narobe, na podeželju je že malo težje, 1/3 teh pa še živi po takem hribovju,da mene včasih že srat stisne, ko se peljem po tistih prepadih do hiše (nisem ljubitelj višine
Citat:
Uporabnik Zelenec pravi:
Naštevaš samo minuse. Tipično slovensko. Z optimizacijo porabe energije in delovnih procesov večjih porabnikov lahko zagotovimo drastično povečanje deleža OVE, tudi tistih, ki si jih naštel. Pokukaj v Venus Project kot primer iskanja rešitev.
Sej to sem mislil povedat. Tako kot je že zgoraj napisal. Lahko se gradi karkoli, samo ne v naši bližini. Tako razmišlja 99% Slovencev. Imeli bi vetrne elektrarne, imeli bi hidroelektrarne po Muri, imeli bi NEK2, imeli bi nove trase daljnovodov, imeli bi obvoznice. Ampak,ko je pa treba kje to postavit,pa skoči vse v luft, že se zbira CI, krajevna skupnost, ljudje ležijo pod bagerji. Pri nas tega ne boste gradil, pri sosedu lahko. Pol pa spet po dnevniku gledam,kako ženski rožice cvetejo z glave, zato ker je daljnovod kilometer od njene hiše.
Poleg take politike ne bomo nikamor prišli.