Nissan Leaf

Zelenec

Pripravnik
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Napak je res nekaj (tarife/obremenitve recimo), večji problem pa je, da so ocene precej zgrešene. Nekateri mislijo, da z nakupom EV pridobijo tudi znanje elektroenergetike, kar je seveda zelo daleč od resnice. Elektroenergetika je vse prej kot enostavna zadeva, ki bi jo lahko "rešil" v par vrsticah besedila.

Še vedno nisi povedal konkretno, kateri podatki niso pravilni in podal pravilnih številk oz. vsaj virov zanje. Kar tako brez argumentov lapati res ni težko.

Zelenec

Pripravnik
Citat:
Za izkoriščenost (pozor: ne izkoristek!) so pa moji (precej ažurni) podatki taki:

JE: okoli 90%
TE: 60-80% (recimo PE Brestanica le 3%; vemo zakaj)
HE: 40-60%
VE: 25-30% (pri nas 3-7%)
SE: okoli 20%

Kaj želiš sploh z zadnjimi prispevki povedati? Kako tvoji zapisi pripomorejo k razvoju debate v temi o Nissanovem EVju in smotrnosti uporabe EVjev?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Glede druge zadeve (ki je off, priznam) - odgovarjal sem Utiševalcu.

Glede Pečjakovih izjav pa si lahko prebereš še enkrat prvo poved in takoj ugotoviš, da je nesmiselna.

Zelenec

Pripravnik
Citat:
Glede Pečjakovih izjav pa si lahko prebereš še enkrat prvo poved in takoj ugotoviš, da je nesmiselna.

Aha, vidim. Gre za lapsus, nenamerno napako. Verjetno zato, ker je napisal, da se avtomobili polnijo podnevi in vozijo ponoči
bonk.gif
, Pečjaku nihče ne more odvzeti trohice kredibilnosti. Take napake se zgodijo vsakomur. Glede na zaključek njegovega sestavka na spletni strani je verjetno vse pisal v afektu, poln jeze na nespametno oblast, zato se take zadeve še hitreje prikradejo v pisanje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.614
10.822
113
recimo

"saj se avtomobili v glavnem polnijo podnevi in vozijo ponoči"

plus ce praviš da piše v afektu, potem pomeni da ni trezno premislil, kaj piše ,kajla sama sebi. V glavnem populizem škodi .

Nazadnje urejeno:

Zelenec

Pripravnik
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
plus ce praviš da piše v afektu, potem pomeni da ni trezno premislil, kaj piše ,kajla sama sebi. V glavnem populizem škodi .

Najprej si poglej, kaj pomeni beseda populizem. Andrej zelo dobro ve, kaj govori in napiše. Ima tudi rezultate za seboj, tako strokovne, znanstvene, kot tudi tekmovalne. Enkrat je že pustil Teslo za seboj (Monaco), pa jo bo jeseni spet, ko bo iz njegove delavnice zapeljala predelana Mazda 5 z dosegom 700km. Da pa se nehote prikradejo napake, si dokazal tudi sam: "kajla sama sebi"?!

Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Predrago!
S tem pa že pridemo na ceno Ampere,oz.jo celo presežemo,pa še ni konec,tudi naslednji lastnik bo tovarni še vedno moral plačevati baterije.
Renaultov koncept najema baterij se ne obnese,kar se zmeraj bolj kaže v prodajnih številkah zadnjih mesecev,ko je na trg prišlo nekaj nove konkurence (nisem še srečal človeka,ki bi mu bil zanimiv najem baterij,kljub nižji ceni avtomobila)

ByeBenzin

Pripravnik
5. apr 2014
60
0
6
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
kar se zmeraj bolj kaže v prodajnih številkah zadnjih mesecev,ko je na trg prišlo nekaj nove konkurence

Si lahko bolj specifičen kateri modeli? Ali pa podaš kar url. Morda najdem nove kandidate
cool-1.gif
Za WV e-up sem bral, da ni vreden svoje cene.

Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Renaultu je dobro uspevala prodaja,ampak to je bil po moje bolj navidezen oz.začasen uspeh. Treba se je zavedati,da so bili na trgu skoraj monopolisti,poleg Leafa. Kupci,ki so želeli kupiti avto v rangu Renaulta Zoe,skoraj niso mogli izbirati,saj na trgu sploh ni bilo prave konkurence. Zdaj je prišel na trg BMW i3,v kratkem prideta Golf EV in Golf GTE...
Da ne bo pomote: ZOE je krasen avto,ampak problematičen je najem baterij!
Komentar s poročila o prodaji na španskem trgu,marec 2014:
"Final mention for the #7, the Renault Zoe just sold four units this year and hasn't scored a two digit performance since last October, i'm sure those "Batteries Included" banners are eagerly awaited by Renault dealers..."

Zelenec

Pripravnik
Logično, da Renaultu ne gre prodaja, če lastnika najem baterije skupaj z elektriko stane več kot 8€/100km. Profit bi radi imeli tako z avtom kot najemom baterije.

Pa še ena slabost je pri najemu, ki se mi zdi pomembna: če ima voznik v lasti baterijo, jo čuva in se trudi, da je ne obremenjuje preveč in jo pravilno polni ter prazni. Če jo imaš v najemu, je pa čisto druga pesem. Vsaj za povprečnega voznika to zihr velja.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.749
829
113
Ta najem bi moral biti tak, da je po določenih letih plačevanja baterija tvoja, torej odkupljena. Pač samo zato da bi ob nakupu avta odštel podobno denarja kot za klasiko, potem bi 5 let plačeval tudi podobno kot za bencin, po 5 letih pa samo še prihranek.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Tole Simon že ima, mislim da verzijo za polnjenje z 10kW, ampak še ni vgradil.

ByeBenzin

Pripravnik
5. apr 2014
60
0
6
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Ta najem bi moral biti tak, da je po določenih letih plačevanja baterija tvoja, torej odkupljena. Pač samo zato da bi ob nakupu avta odštel podobno denarja kot za klasiko, potem bi 5 let plačeval tudi podobno kot za bencin, po 5 letih pa samo še prihranek.

Ko jim bo prodaja dovolj padla bodo prisiljeni to narediti (možnost nakupa ali pa, da je po določenih letih je tvoje). Po mojih izkušnjah spravi "strategiste" k pameti le padajoča krivulja dobička.

Na EU trgu (tudi pri nas) se pojavljajo poceni EV vozila kitajskega/poljskega izvora. Me prav zanima, kaj bo pokazala bližnja prihodnost (cena pod 10000 EUR vs kitajska roba vs 80km/h max)

Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Tole Simon že ima, mislim da verzijo za polnjenje z 10kW, ampak še ni vgradil.

Kaj imamo v sloveniji samo enega lefa ?

Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik ByeBenzin pravi:
Na EU trgu (tudi pri nas) se pojavljajo poceni EV vozila kitajskega/poljskega izvora. Me prav zanima, kaj bo pokazala bližnja prihodnost (cena pod 10000 EUR vs kitajska roba vs 80km/h max)

Pa bi se upal voziti okrog s tem?
NIč zvezdic pri crash testu in podobne zadeve...
grims-1.gif