Citat:
Uporabnik edup pravi:Se bom enkrat sam zapeljal v KP in polnil, samo brez otrok, ker do nadaljnega so proti avanturski vožnji z Leafom.
Če se spomnim, sem te za tako avanturo proti KP in Celovcu z družino, že opozoril
Citat:
Uporabnik edup pravi:Se bom enkrat sam zapeljal v KP in polnil, samo brez otrok, ker do nadaljnega so proti avanturski vožnji z Leafom.
Citat:
Uporabnik edup pravi:
Ja vidiš taki podatki kot so (sem slišal, mislim, baje...) mi ne koristijo. Zadeve morajo biti preverjene in nedvoumne. Ne vem če se temu da lahko polnim z 6 kW reče privilegij, to je bolj nuja, katere bi moral imeti vsak EV. Upam, da bo Nissan naredil nadgradnjo z možnostjo polnjenja z 3f in bi imel avto poln v 1 uri. To bi pa bil privilegij in bi lahko elektromobilnost popolnoma zaživela.
Se bom enkrat sam zapeljal v KP in polnil, samo brez otrok, ker do nadaljnega so proti avanturski vožnji z Leafom.
Zakaj ga ne kupiš? Veliko je pametovalcev malo dejstvenikov.Citat:
Uporabnik N75 pravi:
Citat:
Uporabnik edup pravi:
Ja vidiš taki podatki kot so (sem slišal, mislim, baje...) mi ne koristijo. Zadeve morajo biti preverjene in nedvoumne. Ne vem če se temu da lahko polnim z 6 kW reče privilegij, to je bolj nuja, katere bi moral imeti vsak EV. Upam, da bo Nissan naredil nadgradnjo z možnostjo polnjenja z 3f in bi imel avto poln v 1 uri. To bi pa bil privilegij in bi lahko elektromobilnost popolnoma zaživela.
Se bom enkrat sam zapeljal v KP in polnil, samo brez otrok, ker do nadaljnega so proti avanturski vožnji z Leafom.
Ena velika pomankljivost Leaf-a je da nima 3-faznega polnilca,
polnjenje s 22kW ob neki trgovini ali gostilni
še skoraj opazil ne bi da si moral kaj čakati
Ali je v Kopru 22kW polnilnica ?
Če v avtomobilu nimaš že serijsko za preverjanje na daljavo stanje polnjenja,
bi jaz naredil neko napravo ki pošlje po en SMS,
ko je akumiulator 20% 40% 60% 80% in 100% napolnjen.
Zame je pogoj za nakup električnega vozila vgrajen 22kW polnilec.
Citat:
Uporabnik edup pravi:
Uporabnik N75 pravi:
Citat:
Uporabnik edup pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik edup pravi:
Uporabnik N75 pravi:
Citat:
Uporabnik edup pravi:
Čaka na Zoe. Sej ne rečem, zelo dober avto z dobrim dosegom in dobrim polnilcem. Ampak, ga pa ni v Slovenijo in tudi v tujini je z najemom baterije ustrelil popolnoma mimo in se posledično slabo prodaja.
O.K. Res imaš energijo podarjeno, samo če se bodo take stvari dogajale to nobenemu ne koristi in zato sem napisal da je to zaenkrat nezanesljivo. Raje bi plačal in potem veš kaj te čaka, tako pa je lotarija.Citat:
Uporabnik Zelenec pravi:
Podarjenemu konju se ne gleda v zobe, pravijo. Ker sistem polnilnic zaenkrat še brezplačno uporabljamo, je težje terjati odgovornost za pravilnost podatkov na spletnih portalih. Ko bo stvar plačljiva in boš pogodbeno sodeloval s svojim ponudnikom, boš lahko zahteval odškodnino v takih primerih od pogodbenega partnerja. Šele takrat bodo vsi vpleteni zainteresirani za natančno navajanje moči, dostopnosti, odpiralnih časov, načina rezervacije...
Napak je na polni.si še ogromno. Žalostno se mi zdi, da jih moramo uporabniki popravljati in ob tem doživljati stres. V petek npr. pridem na PP v Izlakah. T.i. javno dostopna PP se izkaže kot dostopna zgolj poslovnim obiskovalcem ETIja, pa čeprav se izredno redko zgodi, da pride kak poslovni partner z EVjem.
Ko napako opazimo, lahko opozorimo nanjo ostale uporabnike s komentarjem ob opisu postaje. Pa tudi tu si polni.si ne prisluži medalje za ažurnost, saj traja tudi po en teden, da nekaj besed komentarja uspejo zmoderirati in objaviti.
Hmm, kaj naj drugič pustim družino doma in se sam odpravim polnit na morje? Zaradi takih stvari pravim, da še dolgo električni avti ne bojo zaživeli. Jaz sem naše člane že prej opozoril na možne komplikacije in so to vzeli kot neko avanturo. Pač izšlo se je po najsabšem možnem scenariju. Ko pa se sedaj pogovarjamo za nazaj, smo pa Koper spoznali v celoti, ker ga drugače verjetno ne bi.Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Sej nič ne oporekam načinu polnjenja. Pravim samo, da ko greš z popolnoma električnim avtomobilom prvič v neznano, da ne jemlješ celotne družine s seboj
Na tej polnilnii postaji lahko polniš z urbano, avto pa moraš parkirati na pločniku, ker imajo prostor rezerviran za njihov czero. Tke informacije sem dobil od HSE.Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Enako je s PP HSE na Viču. To je standardna Etrelova polnilna postaja, celo informacijo za vklop preko SMS-a ima, ki pa ne deluje. Potem pa vprašaš na recepeciji, v čem je problem, pa ti povejo, da je namenjena le službenemu C-Zero-u.
Ampak, na elektro-crpalke.si pa je na seznamu javnih polnilnih postaj.
Eto, tale: http://www.elektro-crpalke.si/1/Polnilna-mesta/PregledCrpalke.aspx?ID=46