Neurja 2023

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.921
2.631
113
Ti se pa odvadi teh komunističnih predlogov za likvidacije.
Primerjava dveh različnih vlad med dvema katastrofama je na mestu. Le tako se človek lahko kaj nauči. Na napakah enih in drugh.
Ena je trgovine zapirala druga jih pa odpira. Ena je naredila aplikacijo da ljudi oddaljuje druga da jih povezuje itd.

Imaš prav je kar nekaj primerjav med vladami.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ena je trgovine zapirala druga jih pa odpira. Ena je naredila aplikacijo da ljudi oddaljuje druga da jih povezuje itd.

Imaš prav je kar nekaj primerjav med vladami.
Le da ti pač ne veš, da je ob nalezljivi bolezni bolje, če so ljudje narazen, ker tako zboli manj ljudi, ko pa je treba poprijet za lopato pa je bolje, da se ljudje združijo, ker se tako več naredi.

• Haha
Reactions: aljoman

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.492
925
113
Drzava bi morala ze v petek zjutraj EU prositi za pomoc.
Predvsem helikopterji, sedaj pa tudi pontonski mostovi in podobno.
Kdaj se bo kamion iz Juba lahko peljal do do 4km oddaljene AC preko mostu v Bericevem, namesto preko Trojan(cca 90km) .
Pa ni samo Jub. Vsa podjetja do zasavja!
Ob sobotah pa še do trojan ne morejo zaradi popolne zapore v Sklendrovcu.
Šleparji kar lepo vozijo skozi Beričevo... Včeraj srečal cisterno z Gorivom... Tako, da čakamo, če bo most čez vas zdržal vse šleparje in drieaxarje

erikson

Guru
25. avg 2007
22.257
6.092
113
vodni top.png

Na pomoč je prišel tudi vodni top.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.399
3.715
113
Okoli 20% pa res. V letih, ko sem doniral, sem dobival letna revizijska poročila.
Unicef za delovanje uradno porabi 26% zbranih sredstev (vodenje in administracija, stroški zbiranja, stroški prodaje), 74% pa za programe, v kar je vključena tudi promocija.
Problem je v tej promociji, ki jo "skrijejo" v programe (izleti v tretji svet, videospoti, ...)
Ena od zaposlenih v administraciji slovenskega Unicefa je pred nekaj meseci nonšalantno napisala, da je bila v zadnjih nekaj letih v okviru ekip Unicefa Slovenije kar 13x v Afriki in da pozna tamkajšnje razmere.

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf in sad

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Unicef za delovanje uradno porabi 26% zbranih sredstev (vodenje in administracija, stroški zbiranja, stroški prodaje), 74% pa za programe, v kar je vključena tudi promocija.
Problem je v tej promociji, ki jo "skrijejo" v programe.
In to je daleč od nakladanja nekaterih, ki skušajo osrati vse, kar ni njihovo.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.221
4.750
113
Pred leti sem bil na eni reportaži ki jo je imel Arne Hodalič, bila je reportaža iz Afganistana po enem večjem potresu,
ne spomnim se kako da je bil on že tam...

Takrat so tja prihajale razne humanitarne organizacije z opremo in ljudmi, po njegovih besedah so bili organizirani in
sposobni kaj narediti samo ta veliki, Red Cross, Unicef, oni spo prišli, pripeljali opremo in začelo delovati takoj...

Med tem pa cel kup majhnih organizacij, cel kaos in navsezadnje so imeli celo z njimi več dela, namesto da bi pomagali
oni prebivalstvu, premajhni, s premalo opreme in neorganizirani.

Njegove besede so bile, da od takrat naprej daruje samo še ta velikim, čeprav imajo višje lastne stroške,
ampak ko so prišli na mesto, so res pomagali in ne da je bilo treba njim pomagati.

Vsak naj pa presodi po svoje.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.597
-1.378
63
Njegove besede so bile, da od takrat naprej daruje samo še ta velikim, čeprav imajo višje lastne stroške,
ampak ko so prišli na mesto, so res pomagali in ne da je bilo treba njim pomagati.

Vsak naj pa presodi po svoje.
Tako je. To sprenevedanje, da vse humanitarne organizacije poberejo, je odličen izgovor da ne doniraš.
Tudi Križnar je na enem predavanju o Nubah, omenil to problematiko, predvsem neorganiziranost.