Hofer 20V/40V Li-Ion baterije

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.226
3.972
113
Mislim, da gre tukaj za različne praznilne tokove. Podobno, kot, da bi primerjal Makita baterije in Hofrove. Prve bi znale zdržati nekaj več.

22. jul 2007
13.743
1.821
113
124
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Navid

Majstr
3. dec 2007
296
287
63
Ravno pred nekaj dnevi dobil baterijski adapter Ferrex --> Makita. Zadeva je 3d printana, zato je površina hrapava. Na baterijo lepo sede, medtem ko je potrebno na Makito malo bolj pritisniti. Zadeva niti ne izpade tako bulky. Če primerjam z original Makita baterijo, so s Ferrex oz. Activ Energy baterijo obrati na vrtalniku nižji.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.496
7.172
113
pri taščici
12€ vs 60€, sploh ni kaj za razmišljati, nabaviš adapter in gasa.
I just found this on AliExpress:
€20.65 | Battery Adapter For Aldi Ferrex Activ Energy compatible To For Parkside Lidl S Tools Converter(Not include tools and battery
Zdaj pa se lidlovo sds stemarco najdem, da bo za kaksno luknjo zvrtat..

22. jul 2007
13.743
1.821
113
124
  • Všeč mi je
Reactions: Navid

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.254
4.228
113
Kakšen link ?
Očitno je Makita zahtevala? izbris večine adapterjev drugih baterij na njihovo orodje saj je bilo včasih več tega :zavijazocmi:
Sej dobiš na glavnih straneh za 3d tisk modele teh adapterjev in lahko združuješ X na Y (donator na donorja) po mili volji. Neseš nekomu na printanje oz. večina bi šla celo na CNC izrez in dobiš adapter. Noter se porine ustrezno skrivljene kovinske "šine". Za krivljenje kakšni zahtevnih kombinacij dobiš tudi 3d printane modele "krivilnika" da ne delaš na pamet.

Vseeno, sam sem kupil precej acu orodja, ki ima prednost da je precej kompaktno. Potem pa tak adapter vzame vsaj 1/3 višine baterije. Za večje orodje (kjer velikost/masa ni pomembna) so pa ponavadi problmi s tokovi, ker spoji na tistih "šinah" niso enaki kot na orignal in potem ali ne vleče ok toka ali pa tudi če ga je baterija problem ker ga ne daje dovolj. Druga stvar je da ti 3d printani adapterji niso impact proof in ko enkrat pade na tla je konec z njim. Pa kot že rečeno, en kup orodja baterijo tudi aktivno hladi (vleče zrak preko baterije) in ti adapterji to funkcijo onemogočajo.

Drugače pa sedaj so pri pro orodju v igiri BT baterije pa BT orodja, baje zato ker bo to omogočalo en kup dobrih stvari. Ena od njih bo najbrž tudi ta da kmalu orodje ne bo delalo če ni BT požegnana baterija v njem! ;)

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.669
741
113
KSZ v lokalnem Hofru sem opazil, da je polica spet polno založena (velike, male, polnilci)

• Všeč mi je
Reactions: Navid