nemočne pse vrgla v reko...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.167
113
v lokalni ostariji
u bistvu telička so včasih s macolo med roge... prasicu igla prebode lobanjo in možgane (da ga omami)...

ne fora je v temu da tudi te živali se pobijajo. verjemi da če je že evtanezija jo izvedemo strokovno brez bolečine za vpletene mucke.

ker ne maram da žival trpi.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.622
1.145
113
Titograd
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
no ja, nič ne rečem. če najde boljši vir, itak da ******. sej to še ljudje počnemo, a ne?

No, pol pa ne rečt da se to ne dogaja, pri nas so mačke imele konzerve, brikete, mleko, vodo, plus kak priboljšek pri rezanju mesa ali od kosila, pa ko se je maček začel goniti, se je običajno zgodilo da ga lepega dneva več ni bilo domov. Samo eden je ostal doma 7 let, več kot polovico časa ga v bistvu niti ni bilo ker se je samo potepal okrog, ampak vedno je prišel nazaj. Tako da za lovljenje miši doma je muca boljša, se bolj drži doma, sploh v paritvenem obdobju pa polovi nenormalno količino glodavcev in ptičev okrog hiše.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja no, kako pol lahko zagovarjaš to, kar je nardila smrklja? ali pa tolčenje z lopato po žaklju?

vem kako so včasih ubijal živali. samo to ne pomeni, da jih je tud še danes treba tako!

ampak a ti veš, kaj je razlika med ubijanjem in mučenjem do smrti?

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja mogoče je maček kje crknil, al pa našel boljše pogoje. Pa sej to ni zdej važno. sej tud mački so si različni. eni so pač domači, drugi pa potepuhi.

Se pravi, če hočeš imeti manj miši, nabaviš muco. Ker nabaviš muco, veš da boš imel delo z mladiči. Zdej moreš pa pretehtat kaj ti več pomeni. Pobijat ali se trudit z oddajo, ali pa nastavljat mišolovke.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Zato se pa vzame sekiro, lepo pomeri in zamahne
smirk-1.gif

No pri nas ni skrbi s tem. Je cesta tik ob hiši dovolj selektivna, da redko kakšen maček preživi več kot pol leta. So pa zato tiste izjeme, ki včasih ostanejo toliko bolj inteligentne
grin1.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik S57BMU pravi:
Najprej link: KLIK

Vse sorte različne krutosti smo že (vsi) videli/prebrali/slišali. Ampak tole me je pa iz tira vrglo, kaj se mota po glavi najstnici da je lahko storila kaj takega
13.gif
o.k.,razumem da se lahko zgodi neželjeno leglo, ampak kužke se lahko odda, čeprav brezplačno, da le dobijo dom...ravno prejšnji teden je pri moji (so na vasi) čez cesto nekdo zutraj odvrgel črno-belega mucka cca 2-3 meseca starega,pri moji že zgodaj delajo ker imajo kr nekaj živali.In nenadoma se je slišalo skoraj jokajoče neumorno mijavkanje, ko se je hrup iz ceste pomiril.No,kljub temu da imajo že mačka in psa ga je ata prinesel k hiši, nahranil in pocrkjal in očitno bo naš, če ne bo odtaval kam...takoj se je videlo da je zavržen ker je vse, tudi kruh.

Malo sem se izkašljal,sry&lp vsem.

Mar bi jih dala Malcomu, bi jih pitonu pometal...:)

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
KSZ

ne odobravam načina oz. ne razumem zakaj je treba zadevo celo snemati. Zgleda da gre za bolano objestnost mularije in nič drugega.

Drugače pa, problem mladičev je bil vedno prisoten. Vsaj cca. 30 let nazaj (in verjetno kje še sedaj) se je ta problem na podeželju reševal (za mladiče) enako tragično. Kakšna sterilizacija in podobne rabote, tega nihče ni znal niti izgovoriti, kaj šele da bi vedel kaj to je.

Pa še, ne prav daleč nazaj, so se podobne stvari na teh področjih dogajale z ljudmi, pa ni bilo ravno nekega zgražanja.

LP

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Seveda je. Ampak pri nas ta opcija je, marsikje je pač ni.
Tam se je potrebno posluževati drugih načinov redčenja populacije. Ali preventivnih ali kurativnih je pa odločitev posameznika
tongue-1.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
KSZ

Posnetka NE BOM gledala, ker se bom še cel dan sekirala zarad tega in me bo spet napadla želja odpret zavetišče za živali. Js ne razumem, enostavno ne razumem kako lahko to naredi nekdo.
Sama še muho težko fentam, raje jo spustim čez okno ven, isto s pajkom- nesem ga ven. Ne morem fentat.

Sama bi takega človeka, ki je zmožen ubit ali mučit žival načrtno, dala v zapor, dosmrtno. (In da se ne bo kdo oglasil, kaj bi potem naredila s tistimi ki ubijejo človeka, ne mi o tem, ker bom poživinila).

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
KSZ

Posnetka NE BOM gledala, ker se bom še cel dan sekirala zarad tega in me bo spet napadla želja odpret zavetišče za živali. Js ne razumem, enostavno ne razumem kako lahko to naredi nekdo.
Sama še muho težko fentam, raje jo spustim čez okno ven, isto s pajkom- nesem ga ven. Ne morem fentat.

Sama bi takega človeka, ki je zmožen ubit ali mučit žival načrtno, dala v zapor, dosmrtno. (In da se ne bo kdo oglasil, kaj bi potem naredila s tistimi ki ubijejo človeka, ne mi o tem, ker bom poživinila).
Ja, kaj boš naredila s tistimi, ki ubijejo/mučijo človeka?

Si pač mestno dete, kaj češ

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Res je, če bi živela na kmetiji, bi sigurno imela vsaj 15 mačk in 5 psov, plus vse ostale živali. In verjetno bi bile moje hišne ljubljenke vse sterilizirane/kastrirane, ker mi ne bi blo škoda denarja za to.
Jaz sem svoji mački pustila 3x imet mladiče, za vsakega mladiča še zdaj vem, da je z njim vse OK ker sem z lastniki na zvezi. Nisem jih dala kar enim pač... torej vem za vseh 12 "mladičev" kje so in da se imajo dobro.

Mestno dete gor ali dol, tudi kakšnemu s kmetov ne bi škodoval občutek za to, kaj je prav in kaj ne.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Ja, ja, če bi živela na kmetiji... Pa ne živiš.
Če bi živela na kmetiji bi malo drugače razmišljala.(zdej pa hitro napiši, da to ni res)

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

V nedogled nemores ze zivalce v zavetisca tlacis ker se prehitro mnozijo, pac zakon steralizacije ali podobno in bi se pocasi koncalo, tko se pa joka kjer kmetje poskrbijo za te zadeve na hiter a krut nacin.

Problem je ker bi danes vsi nekaj resevali, vsem bi se vse smililo, noben pa preprecil in nekaj ukrenil glede problema razmnozevanja,

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
potem bi bila verjetno tok zategnjena, kot ste vi, k vam je hladnokrvno ubijanje del vsakdana.

čudno, da moji kolegi, pa jih je veliko kmetov, ne razmišljajo tako. Mogoče je to sindrom nadmorske višine, al mate hribovci to že v genih?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.622
1.145
113
Titograd
Članek na jutarnji.hr pa....... v bistvu še bolj glup kot video, neki filmar ponuja 50k zelencev za njeno identiteto, PETA 2 jurja, grozijo ji s smrtjo...... pa saj ti niso kaj pametnejši kot blontna kura
bonk.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
potem bi bila verjetno tok zategnjena, kot ste vi, k vam je hladnokrvno ubijanje del vsakdana.

čudno, da moji kolegi, pa jih je veliko kmetov, ne razmišljajo tako. Mogoče je to sindrom nadmorske višine, al mate hribovci to že v genih?
Seveda, a zdej pa že kar hladnokrvno ubijamo
hysterical-1.gif